Şimdi Ara

Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
86.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Whisper911

teknoloji nasıl ilerlemiş
    motorun verilere bakın

Daha birkaç sene onceye kadar VW nin 1.9 TDI 105 HP aracı hızmet verıyordu

teknik verılere baktıgımda 25 senede aynı hacımden ılaveten 30 hp fazla oldugunu goruyorum :)

perfomans olarak çokta ileri gitmemiş yani :)
  • Duymuştum babamdan filan..Ama broşürü,ilanı,teknik verilerini ilk kez gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: ErDa_

Şehir içi dolmuşlar Transitlere dönüşmeden önce Trabzonda şahin ve doğanlar dolmuş olarak kullanılıyordu ve seslerinden çıkardığım kadarıyla bir kısmı dizeldi. Aramızdaki diğer Trabzonlular belki daha emin söylemler verebilirler bu hususta

97-98 e kadar trabzondaydım. hiç dizel tofaş hatırlamıyoru, belki de dikkatimi çekmemişti

6-7 yaşlarındayken hatırlamıyorum malesef ama bizim Maçka'da bolca Kartal - Doğan - Şahin'lerin dizeli var.

• Forumda bir arkadaşın babası 89 yıllarında taksiciymiş. Onlarda da orijinal dizel Şahin olduğunu söylemişti. Isuzu motoru takılı olanları da çok görmüştüm ama benzinli ile aynı km de yok alıyorlarmış.
  • İlk defa duydum.
  • çocukken denizlide binmişliğim var. hatırlayan denizlili arkadaşlar olabilir belki pamukkale takside bi şahin vardı dizeldi. ön koltukta babamın kucağında oturmuştum ssk ya gidiyoduk okadar çok sallıyoduki arabayı içindeki bozuk paralar zıplıyodu resmen vayyy bee
  • Çocukluğumda taksicilerin dizel şahin doğana dizel motor entegre etmeleri sık rastlanan bir durumdu çok gürültülülerdi Trabzon da okurken (1999-2003) dizel şahin ve doğanlar Trabzonda çoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cygor06

Çocukluğumda taksicilerin dizel şahin doğana dizel motor entegre etmeleri sık rastlanan bir durumdu çok gürültülülerdi Trabzon da okurken (1999-2003) dizel şahin ve doğanlar Trabzonda çoktu

Heh bende bundan bahsediyordum
  • Ben binmiştim dizel sahine orjinaldi ve çok abartılı bir sesi yoktu. Egzozlu bir sahin duşunun içerde o kadar ses vardı. Zaten hizlaninca motor sesinden ziyade rüzgar sesi eşlik ediyor. Bir de 92 tempra dizele bindim o sessizdi zaten Tr'ye hiç gelmedi onlardan. Farklı motorlardi galiba...
  • 2000 yılında babam, abime hediye olarak, orjinal 75.000 km de olan dizel kartal almıştı. Orjinal fabrika çıkışlı ve çok temiz olan bir araçtı ve 1.9 motor ve yanılmıyorsam 73 bg motoru vardı. Bende kullandım o zamanlar, inanılmaz bir sesi vardı. Abimin geldiğini 1 sokak öncesinden anlayabiliyorduk

Bursadan, Giresuna hiçbir sorun yaratmadan gitmiş ve gelmişti. Abim daha sonra arabadan sıkıldı ve değiştirmeye karar verdiğinde gazeteye ilan verdi ve 2 gün sonra konyadan gelip arabayı almışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErDa_

Şehir içi dolmuşlar Transitlere dönüşmeden önce Trabzonda şahin ve doğanlar dolmuş olarak kullanılıyordu ve seslerinden çıkardığım kadarıyla bir kısmı dizeldi. Aramızdaki diğer Trabzonlular belki daha emin söylemler verebilirler bu hususta

1993-1998 arası Trabzon'daydım. Dolmuş olarak kullanılan doğan-şahin-kartal araçların nerdeyse tamamı dizeldi.
  • Bilmediğimiz yeni bir şey daha öğrenmiş olduk.
    Peki Bunların motor ömrünü bilen var mı ?
  • Ankarada ticari çalışanları vardı. Güzel alternatifti ama tutulmadı malesef. Benzinli motora göre direksiyonu bayağı ağır olduğu söylenen bir arabaydı.
  • oo siz yeni mi ögrendiniz
    babamda takside dizel şahinde çalışmıştı çok iyi hatırlarım arkasında 1.9 D yazar motor sesi çoktu içinde
  • vay be dizel şahin ha..

bizim modifiyeci gençlik duymasın,abart eksoza falan gerek kalmadan ortalığı ayağa kaldırı bu motor
  • Vay bee Sonradan Dizele çevrien Tofaş Çok Duymuştum.
    Ama Orjinal Dizel Motorlu Tofaş Olduğunu Hİç bilmiyordum
  • eskiden trabzondaki dolmuşların tümü tofaştı ve dizeldi.çok tatlı motor sesleri vardı.
  • yazık yahu bu tofaşa verilen paralara
  • KARTAL KARGO da vardı...

Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş

Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş
  • Kartal kargoyu ilk defa gördüm, yolda trafikte hiç rastlamadım. Teşekkürler Taner Abi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.