Şimdi Ara

Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
86.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kartal Kargo kac adet satilmis acaba hic gormedim hayatimda
  • Waryaa Dizel kamyon gibi çalışıyor yalnız bizim güvenlikte var bi tane
  • İlk defa duyuyorum, bu zamana kadarda benzinli Tofaş'tan başkasını görmedim. ( Lpg'siz Tofaşta görmedim gerçi...)

Beyler sizce hiç LPG takılmamış bir Tofaş'mı daha nadirdir, yoksa Orjinal dizel motorlu Tofaş'mı ?

Acaba hangisini önce göreceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 11 Ağustos 2010; 19:01:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

İlk defa duyuyorum, bu zamana kadarda benzinli Tofaş'tan başkasını görmedim. ( Lpg'siz Tofaşta görmedim gerçi...)

Beyler sizce hiç LPG takılmamış bir Tofaş'mı daha nadirdir, yoksa Orjinal dizel motorlu Tofaş'mı ?

Acaba hangisini önce göreceğim...

Yaşadığım şehirde lpg takılmamış tofaş oldukça var. Bunlardan biride benimki. Birkaç tanede dizel tofaş var, onlarda takside çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1 tane KARTAL KARGO ilanı buldum.

http://www.otoraba.com/fiat_tofas/kartal/kargo/fiat-tofas-kartal-kargo-60412.html

taner abi hatırladığım kadarıyla kartal kargo 1998 yılında piyasaya çıktı hatta bunun ardından brc lpg kitli kartal s leri piyasaya sundular
    kartal kargolar 1.4 72 ps
    kartal s ler 1.6 96 ps di
  • KARTAL KARGO'ların motorunu bilmiyorum. 1.4 motorlu Kuş serisinin piyasada tutulmadığı da bir gerçek. 2001 model KARTAL LPG aracım vardı, 2003-2006 arasında kullandık ve sattık. Fabrika çıkışı BRC marka tek noktadan enjeksiyonlu LPG sistemi vardı, yedek lastik sağ arka teker/çamurluk boşluğuna ustaca yerleştirilmişti. Hidrolik direksiyon kutusu arızası dışında bir sorunu yoktu, daha iktisatlı bir araba da görmedim. Tam dolu depo LPG ile 550 km gitmişti. Bildiğimiz "Tempra motoru" vardı üzerinde. 2001 krizinden sonra prim yaptığını hatırladığım tek araçtı, 7.900 TL'ye aldık, 9.000 TL'ye sattık, halen de aynı parayı ediyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
    quote:

1 tane KARTAL KARGO ilanı buldum.

http://www.otoraba.com/fiat_tofas/kartal/kargo/fiat-tofas-kartal-kargo-60412.html

taner abi hatırladığım kadarıyla kartal kargo 1998 yılında piyasaya çıktı hatta bunun ardından brc lpg kitli kartal s leri piyasaya sundular
    kartal kargolar 1.4 72 ps
    kartal s ler 1.6 96 ps di

• Dizel şahin, doğanlari çok iyi hatirlarim, bursali diğer arkadaşlarimda hatirlar diye düşünüyorum.

Vakti zamaninda dolmuşlarin yarisi lpgli iken yarisida dizeldi. Çok yüksek sesli şekilde çalişan bir araç. Türkiyede dizel sesini pejo j9lardan sonra ilk kez bu araçlarda duymuştum. Çok küçüktüm ozaman çook.
  • Bizde vardı dizel şahin. Taksiden çıkmaydı. Alır almaz babam ilk iş dizel motorunu söktürüp Trabzondan bir benzinli kartal motoru getirterek motorunu değiştirmişti. Araba kullanmayı bu arabanın üzerinde geliştirmiştim. Rampada çok zor devirlenirdi, gaza fazla basıldığında da acaip bir siyah duman atardı arkasından. Gıcık olduğunuz kişilerin yanından geçerken dumana boğabiliyordunuz Hey gidi günler...
  • az yakıyormuş doğruysa 5lt
  • Şanzımanını değiştirmedi mi? Dizel motorun şanzımanına benzinli motor mu taktırdı babanız?

quote:

Orijinalden alıntı: poyraz30

Bizde vardı dizel şahin. Taksiden çıkmaydı. Alır almaz babam ilk iş dizel motorunu söktürüp Trabzondan bir benzinli kartal motoru getirterek motorunu değiştirmişti. Araba kullanmayı bu arabanın üzerinde geliştirmiştim. Rampada çok zor devirlenirdi, gaza fazla basıldığında da acaip bir siyah duman atardı arkasından. Gıcık olduğunuz kişilerin yanından geçerken dumana boğabiliyordunuz Hey gidi günler...
  • Dayımda vardı dizel kartal, motor sesi harbiden kamyonet gibiydi. Bir de kornası hatırlıyorum, küçük siyah bir kol vardı 1-2 cm uzunluğunda, onu çekince devamlı çalardı. :)
  • Kartal Cargo'lardan 3 tanesi bizim burada KOLTUKLUYA ÇEVRİLDİ.
    Ben bu resmi koyan arkadaşa teşekkür ediyorum.
    Bu arabayı 0 km incelemiştim TOFAŞ bayiisinde.
  • quote:

Şanzımanını değiştirmedi mi? Dizel motorun şanzımanına benzinli motor mu taktırdı babanız?

quote:

Bizde vardı dizel şahin. Taksiden çıkmaydı. Alır almaz babam ilk iş dizel motorunu söktürüp Trabzondan bir benzinli kartal motoru getirterek motorunu değiştirmişti. Araba kullanmayı bu arabanın üzerinde geliştirmiştim. Rampada çok zor devirlenirdi, gaza fazla basıldığında da acaip bir siyah duman atardı arkasından. Gıcık olduğunuz kişilerin yanından geçerken dumana boğabiliyordunuz Hey gidi günler...

Net hatırlamıyorum, mutlaka değiştirmiştir. Zaten araba 1 aydan fazla sanayide yattı, komple elden geçmişti. Rengi de beyaza çevrilmişti. Daha sonra 1 yıl kadar sorunsuz kullanıp satmıştık. Çok anıları var, hey gidi günler...

• Diesel veya Benzinli ;

keşke yeniden üretime girse

Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş

• ilk defa duydum demek bir zamanlar dizel modeli de varmış tofaşın
  • bende ilk defa duydum ama sahibinden araştırınca 61 tane çıkıyo dizel tofaş
    ama dikkatimi çeken şey araçlarda 1.9D motordan ziyade audi 80 motoru daha çok orjinal dizellerden ise 10 tane cıkıyo ilan
    http://www.sahibinden.com/search.php?c2=113644&b[special_type]=&b[promo_hpva]=&b[promo_fdva]=&b[promo_chva]=&b[promo_hpsa]=&b[promo_spva]=&b[all]=&b[search_text]=&c=113644&search_result_page_limit=20&b[detay_5_min]=&b[detay_5_max]=&b[detay_4_min]=&b[detay_4_max]=&b[detay_1864][]=51980&b[detay_17][]=22&b[detay_4054]=&b[detay_706]=&b[product_condition]=&b[exchange]=&b[country_id]=1&b[city_id]=0&b[lrt]=1&b[location_data]=&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[minprice]=&b[maxprice]=&b[pricecurr]=1&b[ilantarih]=&b[date_type]=&dpage=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4JustIce -- 16 Ağustos 2010; 21:54:59 >

• quote:

KARTAL KARGO da vardı...

Skoda Fabia Panelvan var şimdilerde. O zamanlarda Tofaş kargo modeli çıkartmış ama pek ekmek yiyememiş galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Ağustos 2010; 3:11:35 >

• Ben de onu demek istemiştim. Şanzımanı değiştirmeden dizel motoru söktürüp benzinliyi taktırdıysa babanız o benzinli motor ölüp ölüp dirilmiştir. Bizdeki KARTAL LPG de işlerimin en yoğun olduğu 2003-2006 arasında düşük yakıt tüketimi (dolu LPG tankı ile uzun yolda 550 km!) ve pratikliği ile ailenin yük katırı olmuştu ve satarken zarar bile ettirmedi, ben bile o zaman çok şaşırmıştım. Şu anda üretilse tek talebim klimalı modeli olurdu.

quote:

quote:

Şanzımanını değiştirmedi mi? Dizel motorun şanzımanına benzinli motor mu taktırdı babanız?

Net hatırlamıyorum, mutlaka değiştirmiştir. Zaten araba 1 aydan fazla sanayide yattı, komple elden geçmişti. Rengi de beyaza çevrilmişti. Daha sonra 1 yıl kadar sorunsuz kullanıp satmıştık. Çok anıları var, hey gidi günler...

• Ilk defa duydum dizel sahınıı.Tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.