Şimdi Ara

Fabrika çıkışlı kartler O.C yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde fabrika çıkıslı R9 270X O.C var arkadaşlar fabrika çıkışlı kendiliğinden o.c lu.GTA için işlemciyi 3.8 e çektim ekran kartınıda kurcalasam sıkıntı cıkar mı ?

• Bir şeyi sınırından fazla zorlarsan yanar :) zaten ekran kartınız yüksek bir kart bence daha fazla zorlamamanızı tavsiye ederim zaten fabrika çıkışlı o.c lu daha fazla zorlarsan sıkıntı çıkarabilir.
  • SyLvEsTeR61 S kullanıcısına yanıt
    Fabrika çıkışlı O.C lu ama bellek saati 1400 de geliyor kullanıcıya.1625 e kadar ilerletme imkanı var gibi duruyor merak ettiğim için sordum.
  • O zaman adamlar fazla risk almak istememiş olduğundan 1400 mhz de bırakmış olabilir ama seçim yinede size kalmış isterseniz 1620 ye çıkartıp ısı değerlerine bi bakın durum iyiyse orda kalabilir.Kartın fanları iyiyse yanacağanı pek düşünmüyorum kolay kolay ama dikkatli olun yinede siz kartınız güçlü bir kart yazık olmasın.
  • Bir kaç fps için gerek yok bence aynı kart bende de var performanslı bir kart şuan ki oyunları zorlanmadan oynayabliyorum neden daha fazlasını isteriz ki bende dahil
  • beautifulwinners kullanıcısına yanıt
    Yok sadece merak ettim şu anda O.C yapmayacağım ilerde yaparım.
  • Oldu o halde :) 1150-1600 ya da 1070-1500 voltaj vermeden iyi bir fps almıştım furmark ve aida64 extreme testini başarıyla geçmişti.Fakat 2-5 derece daha fazla ısınmasına neden oldu.Fabrika değerlerinde kullanıyorum.Boşta 28-30* furmarkta testinde 75*
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticari kart ile ne alınabilir?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hangi işlemciyle kullanıyorsunuz ?
  • fx6300 oc stoch fan ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende phenom 965 le kullanıyorum ama bazen darboğaz yapıyor gibi havalar sıcak diye işlemciyi o.c lamadım.
  • Bende phenom II x2 550 var.Boşta yatıyor bi ara satışa koyarım çekirdekleri açılıyor B50 oluyor.Fabrika çıkışı 3.1Ghz - 3.5Ghz e oc yapmıştım fazlası ısınmasına neden oluyordu.Fx ler kadar oc potansiyeli yok.Sen stock fan ilemi kullanıyorsun
    Hayır hocam Zalman sogutucu ile kullanıyorum ama 965 tek çekirdekte fx 6300 lerden iyi diye biliyorum belkide yanlış biliyorumdur.
  • Olabilir,965 kullanmadım fakat B50 kullandım ;) normal kullanımda farkı hissdemedim oyunlara girince fark ortaya çıkıyor.965 seni 2 yıl daha idare eder
  • Referans tasarım kartım değerlere bakabilirsin. ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_105983206/f_//tm.htm
  • Bence sıcaklıklar 80 dereceyi geçmeyene kadar istediğiniz kadar overclock yapabilirsiniz msi after burner ile siz o yok yanar yapmayin diyenlere kulak asmayin ben yıllardir yapiyorum herhangi bir zararini görmedim 90 dereceyi geçtiğini gördüm bi sorun yaşamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 24 Mayıs 2015; 13:14:21 >
    Yanarmiş iyi güldürdün beni sabah sabah odunmu bu alev alsin
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hocam her ne kadar yeterli desekte aslında şu son çıkan orta seviye kartlar ölü doğdu.GTA 5 te idare etti ama oyunlarda büyük bir atılım yaklaşıyor bence Star Citizen gibi oyunların sistem gereksinimleri devasa dolayısı ile O.C kaçınılmaz olarak yakın geçmişte deneyeceğim sanırım. Zaten 2016 sonlarına doğruda yeni bir DDR 4 sistemle birlikte yeni bir ekran kartına geçiş yaparım.Şu an ekran kartı yükte 70-75 derecelerde 7800 serisine göre daha serin olacagı ve daha kolay O.C olacağını düşünmüştüm.75 te pek az bir değer değil.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Yanlış voltaj da cız eder yanar hocam aman dikkat
    o dediğin anca filimlerde olur zaten okadar voltaj vermende mantiksiz olur kademe kademe artirirsan bi sikinti çikarmaz
  • Dostum ekran kartının biosu belli voltaj değererine kadar izin verir,
    ama diyorsan benim ısı sıkıntım yok
    voltaj vereceğim
    ozaman ekran kartına custom bios atıcaksın , bi nevi voltaj kilidini kaldırıyor
    ayrıca custom bioslar daha performanslı oluyor çoğu zaman fakat bilmiyorsan bu voltaj işlerini girme yanma ihitmali çok fazla yüksek
    çünkü ekran kartı biosları oc için tasarlanmamıştır, işlemciler oc yapılırken anakartta destek veriyor
    custom vga bios atarsan voltaj istediğin gibi ayarlayabilirsin, ve gerçekten çok çok iyi değerler elde edebilirsin
    ama iki sorun var
    1- ısı
    2- yanma ihitmali
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.