Herkese öncelikle merhaba bu forum donanım haberde daha yeniyim. Bu konuyu hangi başlıkta açacağımı bilemedim. Ynalış başlıkta açmış olabilirim. Forumda elimden geldiğince sorunu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olacağım. Gelellim sorunuma... Bilgisayarımda internete girerken yerli yersiz bir yavaşlama olmuştu kaspersky virüs programı güncelleme yapıyordu yavaşlama ondan olabilir diye güncellemeyi durdurdum. Sonrasında yavaşlama devam etti belli bir süre sonra mavi ekran geldi. Bilgisayar kapanmadan kurtarıldı yazdı birazda hata kodları vardı. Ardından reset attım facebook'da albüm oluşturma yoluyla albüm oluşturacaktım. Facebook ya flash güncellemesi yap yada eski fotoğraf yükleğiciyi kullan diye uyarı verdi. Flash güncellemesi yaptım bu seferde fotoğrafi yükledikten sonra EK.1'deki ekran görüntünsedede görüldüğü üzere (There was an error. Max number of upload retries exceeded: Error #2048) hatası verdi. Bunu düzeltmek için denediğim çözüm yolları şunlardır.
Denediğim çözüm yolları : 1) Google da hata koduyla araştırma yaptığımda türkçe sitelerde yada forumlarda bunlarla ilgili sonuç çıkmadı. Ancak answer.yahoo.com vb. yabancı sitelerde sonuçlar çıktı. Yalnız buralardaki cevaplarda işe yaramadı. (Flash 11.2'yi değilde eski sürümü yükleme=>olmadı. Fotoğraf boyutu küçültme=>olmadı. Fotoğraf sayısıyla herhangi bir sorun yok bir yüklemede 200 adet foto yüklenebilirimiş.=>olmadı. Chrome'un kendi içinde flash varmış onda sorun çıkmazmış=>Chrome'da da olmadı. Bilgisayar donanım ve sistem onarma=> olmadı. Yazılım güncelleme=>olmadı. Virüs programı durdurma=>olmadı.
NOT: Bu hatayı ekteki fotoda görebilirisiniz. Benimgibi bunu yaşanyan veya çözen oldumu bilmiyorum. Facebook'a hata bildirimi olarak ilettim fakat onlarda bana kendilerine çok fazla mesaj geldiği için cevap atamazlar. Ve en önemlisi benim profilimde ve flash'ın yeni sürümünde sorun yok ÇÜNKÜ arkadışın bilgisayarında flashı güncelleyerek ve firefoxda kendi facebook hesabımda denedim onun bilgisayarında oldu. CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER SORUM BİRAZ UZUN LDU CEVAPLARIN DAHA VERİMİ OLMASI İÇİN HATAM VARSA AFFOLA FORMDA DAHA ÇAYLAÜIM... İYİ GÜNLER[simage][/simage]
aynı sorun bende de var ve bende henüz bir çözüm bulamadım :/
Arkadaşlar buna çözüm bulamadım. Formatda atmak istemiyorum. Mesajı doğru bölüme koyabilseydim böyle cevapsız kalmazdı umarım bu sorun. Kimse görmedimi ne? Çook acil çözüm lazım..
Eğer sorunla yeni karşılaştıysanız aynı sorun dünden beri bende de var. Biraz beklemek lazım sanırım. Gerekli açıklamayı yapacak biri olur. Şimdilik basit yükleyiciyi kullanarak resimlerinizi yükleyebilirsiniz.
Evet bu hata belli bir zamandan sonra çıkmış olabilir buna karşılık başka bilgisayarda aynı sorun çıkmamakta yani bekleyerek sorunun çözülebileceğini bende düşünmüştüm ama hata bilgisayar kaynaklı sanırım. Arkadaşalar bu arada mesajı bulunuduğu başlıktan başka bir başlığa taşıyabiliyormuyuz. Büyük ihtimalle konuyu yanlış başlık altında açtımda.
Moderatörler yanlış yere açıldıysa taşır kardeşim merak etme. Sen benim söylediğim gibi basit yüklemeyi denedin mi?
Basit yüklemede sorun yok. Ben sorun sadece facebook videoları izlemede ve albüm oluşturmadaa sorun yaşıyorum. Bu soeun inş. bilgisayar kaynaklı değildir.
Kardeşim bendede var aynı sorun. Bilgisayar kaynaklı değil emin ol.
Farketmez artık benim için format attık artık hem tecrübe olmuş oldu, bu sorunu yaşayan arkadaşlara buradan söylüyorum formatta işe yaramıyor. Zaten vınn programı kullananız varsa bilirler programın altında açılan flash tabanlı reklamlarda görünmüyor.
Vınn reklamları bende görünüyor sıkıntı yok.
Yaa içimden bi ses bu olaya forum donanım haberdeki ustaların 2 dakkada aydınlık getireceğine inanıyorum ama mesajmı yanlış başlık altında, ben daha burada yeniyim diyemi yoksa önemsiz bi mesajmı diye düşünüyorlar da cevap vermiyorlar bilmiyorum.
Selam arkadaşlar. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bu sorun yeni gündeme geldiği için aklıma tek bişey geliyor benim. O yüzden sizlere sormak istediğim bişey var. Bu fotoğraf upload sorunu yaşayan arkadaşlar "Zaman Tüneli"ne geçtiniz mi? Ben zaman tüneline geçmedim ve geçmeye de niyetim yok. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar da eski facebook sayfa düzenindeyse sebep bu olabilir. Bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler
merhabalar aynı sorunu ben de yaşıyorum Türkcell vınn kullanıyorum facebook a foto yükleyemiyorum ve yüklü videoları izleyemiyorum işyerinden ttnet ile sorunsuz yapabiliyorum
bu arada zaman tüneline yeni geçtim hem eski arayüzde hem zaman tünelinde aynı sorun vardı
quote:
Orijinalden alıntı: erdener33
bu arada zaman tüneline yeni geçtim hem eski arayüzde hem zaman tünelinde aynı sorun vardı
Anladım. Teşekkürler Ben de Vınn 3G ile bağlanıyorum. Benimki de ondan olabilir Bu sorunla ilgili gelişmeleri paylaşırsak faydalı olur
bu arada arkadaşlar az önce denedim oldu foto yüklemek isterseniz duvarınızda paylaşın sonra duvar fotoğraflarından istediğiniz albüme aktarın sonuç başarılı
Arkadaşlar durum şu; basit ükleyici ve duvada albüm oluşturmadan foto yüklemek çalışıyor. Onda sorun yok. Geri arkadaşlarında öylediği gibi geri kalan 2 seçenek aklıma geliyor. 1 zaman tünelinden kaynaklı (gerçi başka bilgisayarda denediğimizde oluyor neden zaman tüneli sorunun kaynağı olsun?) 2 turkcell vınn (Buna antitezim yok sebeb bu olabilir ama neden olur onuda bilemem). Bilgisayar kalynaklı bi sorun desem format attım ip kısıtlaması falan neden olsun? Dediğim gibi bi arkadaş facebook'tan yazılımcı tanıyor ya ona direk mail çekeceğiz. Yada bu vınnı yapan huawei firmasında çalışan başka biris var ona soracağız. Yoksa çözüm bulamıyoruz. Ve dikkatimi çekti sanal alemde bu hatayı çeken baya bi insan var.
Bir yerde br sıkıntı var. Ben resimleri kaliteli yükleyemiyorum bu aşikar. Vınn kaynaklı olup olmadığını en kısa zamanda deneyeceğim.
Bu arada sorunun kaynağı belli oldu %95 civarında vınn kaynaklı diye tahmin ediyorum. Biriside buna çözüm bulmuş mesajı aynen şu (bana mantıklı gelmiyor bu verdiği sebeb çünkü 2 defa format attım yer imi önbellek dil seçimi filtremi kalır. Bu daha çok bi yazılım hatası yada eksikliği gibi duruyor vınn da)
Mesajı:
Turkcell'den yardım iştemek cözüm deyil ben bi bilgisayar mühendisi olarak sunu söyleyim turkcell filitre sistemi uyguluyo artık yavas yavas er imlerinde daha once girilmiş olan adresler temizlenmelidir.
-Ön bellek temizlenmelidir.
-Dil seçimi Türkçe olacak şekilde yapıldıktan sonra problem giderilmektedir.
Ayrıca almış olduğunuz hata devam ediyor ise hattınızı farklı cihazda deneyerek kontrol sağlayabilirsiniz. turkcell bunları söylüyo cözümü bu sizde dns ayarlarını deyiştirin cözün ben cözdüm
quote:
Orijinalden alıntı: Muhammed_Ocak
Bu arada sorunun kaynağı belli oldu %95 civarında vınn kaynaklı diye tahmin ediyorum. Biriside buna çözüm bulmuş mesajı aynen şu (bana mantıklı gelmiyor bu verdiği sebeb çünkü 2 defa format attım yer imi önbellek dil seçimi filtremi kalır. Bu daha çok bi yazılım hatası yada eksikliği gibi duruyor vınn da)
Mesajı:
Turkcell'den yardım iştemek cözüm deyil ben bi bilgisayar mühendisi olarak sunu söyleyim turkcell filitre sistemi uyguluyo artık yavas yavas er imlerinde daha once girilmiş olan adresler temizlenmelidir.
-Ön bellek temizlenmelidir.
-Dil seçimi Türkçe olacak şekilde yapıldıktan sonra problem giderilmektedir.
Ayrıca almış olduğunuz hata devam ediyor ise hattınızı farklı cihazda deneyerek kontrol sağlayabilirsiniz. turkcell bunları söylüyo cözümü bu sizde dns ayarlarını deyiştirin cözün ben cözdüm
deneyen oldu mu çalışıyor mu bu çözüm.. 3g vınn perişan etti bizi :)