Herkese merhaba arkadaşlar.Ben facebook gibi bir sosyal paylaşım sitesi yapmayı düşünüyorum.Orta derece html ve css biliyorum ve şu anda php öğrenmeye çalışıyorum.Lütfen "facebook gibi bir site kurman için milyonlarca liran falan olması lazım" gibi şeyler yazmayın.Amacım facebook veya twitter'a rakip olmak değil.Php'yi öğrenmeye çalışıyorum ve bunu bir site yaparak öğrenmek bana daha cazip geldi Her neyse şimdi bir takım sorularım olacak bu sorulara bildiğiniz kadar ve kaynak göstererek cevap verirseniz çok memnun olurum.
1)Beğenme yorum yapma gibi şeyleri yapabilmem için neleri bilmem gerekir. 2)Facebook'taki gibi profil sistemi yapabilmem için neleri bilmem gerekir. 3)Profil fotoğrafı,kapak fotoğrafı gibi şeyleri yapabilmem için neleri bilmem gerekir. 4)Facebook'ta olmasını istediğiniz şeyler nelerdir ?
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
NOT:Buna benzer bir konu açıldıysa veya konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden çok özür dilerim. NOT2:İnternetten araştırın gibi şeylerde yazmazsanız çok memnun olurum çünkü internette bilgi kirliliği var.
hep söylerim bir işi öğrenmek istiyor san içine gir ama sen olayı biraz aşmışsın, facebook tarzı bir site yazmak hiç bilmeyen birisinin yapabileceği bir şey değil malesef ama..
1. Veri tabanı programlamayı bilmelisin, (yanlış anlama adam gibi ver tabanı kullanabilmelisin demek istiyorum oturup mysql yaza bil demiyorum) 2. ileri düzey php yada benzeri sever side bir dil bilmelisin 3. Elbette olmazsa olmazımız HTML CSS Java script bilmelisin. 4. Hepsini iyi bilmelisin.