Şimdi Ara

Facebook, kullanıcıların telefon numaralarını reklam verenlerle paylaştığını kabul etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal medya devi Facebook'un özellikle Cambridge Analytica skandalı sonrası veri toplama ve paylaşma politikaları incelemeye alınmıştı. Yapılan bir araştırma şirketin kullanıcılardan sözde güvenlik için aldığı telefon numaralarını reklam verenlerle paylaştığını ortaya çıkardı.

Facebook durumu kabul etti

İki faktörlü kimlik doğrulaması için kullanıcılardan telefon numaralarını kaydetmelerini isteyen Facebook'un, bu numaraları reklam verenlerin grupları daha doğru bir şekilde hedeflemeleri için kullandığı belirlendi. Basit bir örnekle internet bağlantı sorunlarınızdan şikayetçi olduğunuzu belirten bir gönderi paylaştınız. Facebook hangi şirketten hizmet aldığınızı telefon numaranızdan belirleyip, rakip şirketin reklamlarını önünüze sunabilir.

Facebook'a göre yapılan bu uygulama gizlenmedi ve kullanıcılar istedikleri an iki faktörlü kimlik doğrulamasına tanımladıkları telefonlarını silerek başka bir yöntem kullanabilirler. Yapılan bu açıklama kullanıcıları ne kadar tatmin eder orası bilinmez ama Facebook'un hanesine kocaman bir eksinin daha yazıldığı su götürmez bir gerçek.

• Telefona rehbere birini kaydediyorum, hooop tanıyor olabilecek kişilerde karşıma çıkıyor.
    İşte ücretsiz ürünlerin bedeli de bunlar.

• Facebook yok olmalı.

• Geçen gün yeni tanıştığım birinin telefonunu kaydettim. Akşamına Facebook yeni bir arkadaş önerisi olarak o kişiyi karşıma çıkardı. Bu daha hiç bir şey. Facebook sizin tüm bilgilerinizi istihbarat örgütlerine veriyor, şirketlere satıyor. Aktif olarak kullanmıyorum artık ama yakın zamanda hesabımı komple kapatacağım.

• Sadece Facebook mu, hepsi yapıyor.

• Facebook dediğiniz uygulama//sosyal ağ olan mı yoksa Whatsapp Instagram Oculus Onavo gibi birçok şirketin çatı şirketi olan Facebook mu?

İki türlü de Facebook'dan kurtulmamız imkansız emin olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Tüm Facebook ürünlerini kastediyorum.Hepsi verilerimizi çalıyor.Nokia nasıl battı Facebook ta batar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 29 Eylül 2018; 20:14:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gözünüz doysun kazzandığınız paralar yetmedimi milletin özelini paylaşıyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çin gibi bizde mi yasaklayalım.

• Sırf bu yüzden Facebook u sildim ve kurtuldum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sosyal medyanın amacı zaten kişisel verileri alıp istihbarat toplamaktır.İnsaların özeli diye bir şey kalmadı her şey ortada. Türkiye vatandaşı rastgele bir kişinin adını söylesek ABD o kişinin ismini cismini T.C'den daha iyi bilir. Bu tür haberlerin son yıllarda ortaya çıkmasının sebebide değişen Avrupa Birliği gizlilik politakasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 30 Eylül 2018; 17:10:34 >
  • kardes bedave bir sey kullaniyorsaniz urun sizsiniz. bu kadar basit. neye itiraz ediyorsunuz ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.