28 Kasım Pazar günü Turknet'e geçiş yaptıktan sonra 1 Aralık Çarşamba günü 0850 901 07 02 numaralı telefondan, ardından bugün yani 6 Aralık Pazartesi günü 0850 520 09 05 ve 0212 920 01 92 numaralarından arandım. Benim bilgilerimi kim, nasıl, ne şekilde ve kimlerle paylaşıyor bilmek istiyorum. Bu şahıslar Turknet'ten arıyoruz, anket yapacağız, memnun musunuz diyerek konuya başlayıp, sonrasında bir şeyler anlatıp (fiyat artacak o yüzden şöyle yapalım.. veya televizyon aboneliği de başlatalım aynı paraya gibi..) onay istiyorlar. İyi ki abonelik sahibi olan aile bireylerimizin numaralarını değil de kendi numaramı paylaşmışım diye sevinir hale geldim! Yoksa şimdiye nerelere, ne şartlarla abone olmuştuk bilmeden, kim bilir. Tekrar ediyorum, benim bilgilerimi kim, nasıl, ne şekilde ve kimlerle paylaşıyor bilmek istiyorum. Bilgi: paylaşım (izin) tercihlerinden "kişisel veri" ve "hizmet tanıtımı" seçili idi, maalesef bu tarz aramalarla karşılaşacağımı düşünmemiştim, bugün itibariyle ikisini de kaldırdım. Yaşanan bu olumsuz durumun daha çok kişiye ulaşıp toplumsal tepki yaratacak hale gelmesi için üzerinde durmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim |
Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?
-
-
Benim de türk.net aboneliği sonrası defalarca bu ve buna benzer aramalarım oldu. Engelliyorum sürekli numaralar birbirine benzediği için ama her seferinde farklı numaralarla tekrar arıyorlar.
Üstelik 0850'li olunca kolaygelsin falan sanıp açmak zorunda kalıyorum yoksa kargolar geri dönüyor.
-
bu yıllarda resmen telefonlarla taciz ediliyoruz ya edevletten engelledim tüm reklam aramalarını bunun üzerine 2 hafta geçtiki tüm bilgilerimi bilerek beni arayan birisi tarafından dolandırılarak digiturk abonesi yapıldım
Allahtan digiturk ilgiliydi işimi halletti.
-
Bende böyle birşey olmadı.
kaldı ki "Bilmek istiyorum" larla sana kimse birşey söylemez
Ancak sektörün içinde olan bir yazılımcı olarak söyleyebilirim ki bu sadece türknet için olan birşey değil
Yemeksepeti,playstation,akbank hacklenir bilgilerin gider
kariyer.net ve sigortam.net'in zaten para karşılığı veribanlarını sattığını cümle alem biliyor.
Bilinçli yada bilinçsiz bilgilerin zaten zibilyon tane adamın elinde şu anda bile vardır.İnternete düştüğü anda bu kaçınılmaz.
Normalde bunlarla ilgili yasal önlem alınması gerekiyor.Ama kimin umrunda denetleyen mi var?.
Bildiğim kredi kartı ve kullanıcıları şifresiz tutan firmalar var.Düşün yani ben orada çalışan bir developer olarak istediğim gibi herkesin herşeyini görüntüleyebiliyorum.
Kötü niyetli biri olsam anasını ağlatırım.
Tek çözüm sen kendini koruyacaksın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatistan -- 7 Aralık 2021; 8:37:32 >
-
Merhaba, yapılan bu aramalara itibar etmemenizi rica ederim. Bu konuda hukuki yollara başvuru yapıyoruz. Sizde bu dolandırıcılık girişimlerini polise ve savcılıklara ihbar edebilirsiniz. Sadecewww.turk.net ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılan bilgileri dikkate almanızı rica ediyoruz. Sizinle iletişime geçtiğimiz resmi numaralar için de turk.net/destek adresini ziyaret edebilirsiniz.
Konu linki ile birlikte müşteri numaranızı ve sizi arayan numarayı PM üzerinden paylaşır mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 7 Aralık 2021; 9:15:7 > -
Merhaba, konu linki ile birlikte müşteri numaranızı ve sizi arayan numarayı PM üzerinden paylaşır mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 7 Aralık 2021; 9:14:49 > -
Aboneliğimi geçen ay Turknet'e taşıdım ve aynı durumla defalarca karşılaştım.
Digiturk aboneliği itelemeye çalışan mı ararsın, paketini yükseltelim diyeni, mi ararsın.
Digiturk aboneliğim var zaten ne anlatıyorsunuz siz dediğimde suratıma kapamışlardı telefonu =)
@TurkNetDestek ne oluyor kuzum hayırdır!
-
Özel hayat diye bişey kalmadı aq.iktidar özel sektör elele milleti dolandırıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bu konuda bizde hukuki yollara başvuru yapıyoruz ve ilgili ekibimiz takibini yapıyor. Konu linki ile birlikte müşteri numaranızı, sizi aradıkları tarihi ve arayan numarayı PM üzerinden paylaşır mısınız? -
Türktelekom'dan tarife değişikliği yaptım. Bir sürü fake numaradan "tarife değişikliğiniz olmamıştır, hemen bizi arayın" diye mesajlar gelmeye başladı. Tarife değişikliği anında olduğu halde. Bilgi satma olayını hemen hemen herkes yapıyor malesef.
-
Android kullanıcıları TrueCaller adlı programı yüklesinler. Google playda var. APK olarak full versiyonunu da indirebilirsiniz. Kullanıcılar tarafından yoğun engellenmiş ve spam olan numaraları otomatik engelliyor. Ben aylardır reklam ve dolandırıcı telefonu almadım bu sebeple. Arama geçmişinde hangi numaraların aradığı ve engellediği yazıyor. Gerçek olan hiçbir aramayı engellemedi. Çok memnunum. İsimleri ben bu şekilde kaydetmedim. Programı kullanan kullanıcıların yazdığı isimler bunlar.
Aynı zamanda rehberinizde kayıtlı olmayan numaraları da isim olarak otomatik gösteriyor. Truecaller'da kayıtlı ise.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 7 Aralık 2021; 9:36:49 >
-
Ben de Turknete abone oldum 1 hafta sonrasında dolandırıcılar aradı. Sonra aradan 6 ay geçti başka adresten Turknete yeniden abone oldum ve 6 aydır aramayan dolandırıcılar, tekrar Turknetten arıyoruz diye aramaya başladılar. Şikayetvar sitesinde böyle yüzlerce şikayet yazılmış. Şundan emin olabiliriz ki Turknete abona olan bir insanın bilgileri direk dolandırıcıların eline bir şekilde geçmektedir. Bu olay halen de devam etmektedir. Turknete ait olan 5 numarayı telefona kaydettim onun dışında arayan olursa dolandırıcı olduğunu anlıyorum.
- (0850) 288-80-80
- (0850) 288-10-10
- (0212) 703-45-45
- (0850) 288-80-81
- (0850) 288-80-16
-
Google Play'de çıkmıyor hocam. Eskiden çıkıyordu fakat getcontact müdahalesi sonrası ülkeye kapatıldı sanırım. Ben apk olarak kullanıyorum yıllardır. Aksi hale bu spamcılar hayatı yaşanmaz hale getiriyor.
-
Ben Şikayette bulunup turknet iptal ettim sonrasında Alt yapı sebebiyle tekrar dan turknet mecbur geçmek istedim.
Ancak turknet artık kara listeye aldığı için abonelik olarak kabul etmiyor..
Bu sebeple asla ve asla turknet tavsiye etmiyorum.
-
Merhaba, daha önce bizde aboneliğiniz varsa PM üzerinden bilgisini paylaşır mısınız? -
Bu problemi çözmüyor ki adamlar nasıl yapmışsa 100 lerce farklı numaradan aynı şey için arıyor.
internet aboneliğiniz bugün sona ermiştir
su arıtma cihazı
ilgilenmek istiyorsanız 1 e basın diyorlar basıyorum. sonra bana geri dönüş yapıyorlar bildiğiniz sövüyorum küfür ediyorum tamam beyfendi kaydınızı burdan siliyorum diyorlar ertesi gün farklı numaradan aynı firma arıyor.
-
Bahsettiğim yazılım farklı numaraları da tanıyor, çünkü kullanan çok var. Sen mesela spam olarak işaretleyince o programı, diğer tüm kullananlarda spam olarak gözüküyor o numara. Bu şekilde veritabanı genişliyor. Bence denemelisin.
-
Hırsızdan korunmak için hırsızdan yardım istiyorsun :) o program haberlerde bile çıktı dolandırıcı programı diye google playdan da kaldıralı neredeyse 2 sene oluyor.
-
Bu yüzden diyorum. Hız bahane müşteri memnuniyetsizliği şahane TurkNet abone olmayın oldurmayın!
-
Benzer numaralardan Türknet aboneliğim sonrası bende arandım.dolandırıcı olduklarını ve numaralarını engellediğim halde başka numaralardan aramaya devam ettiler.
Türknet alenen eski abonelerinin bilgilerini dolandırıcılara servis ediyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Benim de türk.net aboneliği sonrası defalarca bu ve buna benzer aramalarım oldu. Engelliyorum sürekli numaralar birbirine benzediği için ama her seferinde farklı numaralarla tekrar arıyorlar. Üstelik 0850'li olunca kolaygelsin falan sanıp açmak zorunda kalıyorum yoksa kargolar geri dönüyor. |
Benzer içerikler
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- diğer internet servis sağlayıcısında devam eden bir iş emriniz olduğu için şu an yeni abonelik işlemlerinizi başlatamıyoruz. mevcut servis sağlayıcı tarafından işleminiz sonlandırdıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
- turknet statik ip
- pon ışığı yanmıyor
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- zyxel modem kurulumu
- gigafiber nedir
- turknete geçiş
- en hızlı internet
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X