Şimdi Ara

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2021 yılında konu hakkında araştırıyoruz aksiyon alacağız filan yazılmış, yıl olmuş 2022 aynı işlemler. aynen devam ediyor.

hayırlı işler,

• Deyvison Rogério da Silva D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu konuda hukuki sürecimiz devam ediyor ve takipçisiyiz
  • 08505202713

İyi günler bu numara durmadan arıyor internet paketinizin sonuna geldiniz size özel kampanyayı almak için 1 e basın falan saçmalıyor kapatıp engelliyorum tabi yine de arayabiliyor anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +908509010694

Türknete geçiş yapmak için başvuruda bulundum. Bugün kuryenin gelmesini bekliyorum. Sabah +908509010694 numaralı telefondan arandım. Türknet genel merkezinden aradıklarını, aboneliğimin hayırlı olmasını dile getirip faturamın 89tl'sinin turknete kalan kısmının vergi olacağını bu vergiyi ödememem için turknetin digiturk ile anlaşma yaptığını, vergi ödemek yerine aynı ücret karşılığı tv hizmeti vereceklerini belirtti. Ev adresimi okuyup tv kurulum ekibi yönlendirdikleri dile getirip evde olup olmadığımı sordular. Ben durumu sorgulayınca telefonu kapattılar. Bı şirkete geçiş yaptığımı, telefon nunaram ve açık ev adresimi biliyor olmaları bilgilerin türknetten sızdırıldığını göstermekte.

• Perturbator kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu aramalar bize ait değil. Biz kampanyalarımızı sitemiz üzerinden ve sosyal medya kanallarımızdan sizinle paylaşmaktayız. Telefon ile arama yaparak bilgi vermiyoruz. Bu şekilde gelen aramalar için yasal süreç başlattık ve devam etmektedir.
  • haydarersin H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, biz bilgilerinizi 3. şahıslar ile paylaşmamaktayız. Yasal sürecimiz devam ediyor, gerekli aksiyon alınacaktır.
  • Türknetle hiç alakam olmadı ama bu numaralar beni de 5 yıldır arıyorlar, rahatsız ediyorlar. Sanırım verilerimiz çalınıyor veya bir şekilde satılıyor. Ama bu numaralar sizi arıyorsa artık geçmiş olsun kurtuluşunuz mümkün değil sürekli arayacaklar.

Ben geçen sene çözümü tesadüfen googleın telefon uygulamasıyla buldum. Spam aramalar özelliğini açınca arayıp rahatsız edemiyorlar. Sanırım bu numaraları google a spam bildirerek bir havuz oluşturmuşlar ve uygulama işini çok iyi yapıyor. Tavsiye ederim.

İnternette biraz dolaşıp bu konudan müzdarip kişilerin paylasımlarına bakarsanız defalarca ilgili kurumlara şikayet vs. yapılmasına rağmen bu numaralar hala insanları durmadan rahatsız ediyorlar.

• Değerli türknet yetkilisi bilgileri veren şirket olmasa bile bu bilgiler şirketinizden sızıyor. Bilgilerimize ulaşabilen personelinizi inceleyin.
    Çünkü size başvuru yaptıktan iki gün sonra arama geldi. Türknet genel merkezinden arıyorum denilerek şirketinizin adı da kullanışmış oldu. Ayrıca isim ve soyismim ile hitap edildi. Bu da yetmez gibi açık adresim okunarak adresinize ucretsiz tv kurulum ekibi yönlendiriyoruz denildi. Yani telefon numarası, isim-soyisim ve adres bilgileri ve şirketinize geçiş yaptığımız bilgisi ellerinde. Ve bu sadece birkaç kişinin değil neredeyse tüm abonelerinizin başına gelen bir durum. Personeliniz hakkında detaylı bir inceleme şart.

• haydarersin H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şikayetlerinizi ilgili ekiplerimiz ile paylaşmaktayım. Gerekli inceleme mutlaka yapılacaktır.
  • Denemek için Ocakta bende 9 günlük bir turknet maceram oldu, sonrasında manyak gibi turknet adına aranmaya başladım. Gittim tüm her yere şikayette bulundum sonuç tabii ki çıkmadı KVKK falan yalan dolan.

Gittim turk telekoma kayıt oldum 3 gün sonra aynı numaralar bu sefer turk telekom adına aradıklarını söylemeye başladı. Çok temiz bir dümen var ama anlamak güç, herkesin yanına kar kaldığı için çözmek zor.

Bende gittim

uygulamasını kurdum, direk telefon aralıklarına engel attım.

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?

KVKK metnine bakarsanız zaten paylaşılacağı açık açık yazmakta, asıl olay burada başlıyor tabii hangi 3.parti firmadan bilgilerimiz çıkıp bu dolandırıcıların eline geçiyor onun çözülmesi lazım. Büyük ihtimal bayilerden kaynaklanıyor bu.

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?turknet
    Kişisel Veri Güvenlik Politikası — TurkNet
    https://turk.net/kvk-aydinlatma-metni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcangokgoz -- 7 Temmuz 2022; 12:45:53 >

• Benide durmadan arıyorlar. Hemen şikayet ediyorum aramalar kesiliyor.

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?tiss.gtb.gov.tr
    Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi
    https://tiss.gtb.gov.tr

Şuradan ekran görüntüsü ile birlikte sesli arama şikayeti yapın. Cezayı yapıştırıyorlar

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu şekilde yapılan aramalar ilgili birimlere iletilmektedir. Gerekli aksiyonu alacağız.
  • Organize işler bunlar...

Adam şurada detaylıca anlatmış. Artık altyapı sahibi TT mi paylaşıyor yoksa her firma kendi mi paylaşıyor bilemem. Zaten imzaladığımız sözleşmelerde de açıkça bilgilerimizin üçüncü kişilerle paylaşılabileceği belirtiliyor

Turknet aboneliği sonrası Dolandırıcılar tarafından aranma - Bilgilerimizi kim, kimlerle paylaşıyor?ekşi sözlük
    taahhütünüz sona erdi dolandırıcılık karteli
    https://eksisozluk.com/entry/137633108
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.