Şimdi Ara

Facebook'un işe almadığı Brian Acton, Whatsapp'ı 19 milyar dolara sattı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat ediyorum da benim kullanmadığım yazılımlar ölüyor. Facebook Messenger'ı inatla ne masaüstünde ne de telefonumda kullanmadım hali ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

yazılım mühendisliği okuyorum inşallah hocam

Bende.

Hangi uni?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Named kullanıcısına yanıt
    yaşar üniversitesi 1.sınıfım
  • benım merak ettıgımde bu adamın nesı yetersız bulunmusta ıkı fırmada kabul görmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

yazılım mühendisliği okuyorum inşallah hocam

görüyorsun kardeşim dönen paraları 10 mb lık programın yarattığı değer sabancı holdingden fazla şu whatsup benzeri bir programı yazabilip marketlere sokarsan eminim turkıyeden cok destek alırsın önemlli olan başlamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

16 milyardı 19 mu olmuş?

3 milyar doları çalışanlara bölüştürülmek üzere verilecekmiş.

50 çalışan varmış, demek ki kişi başı 6 milyon dolar

Whatsapp'da çaycı olarak çalışmak vardı

3 milyar bölü 50 eşittir 60 milyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

16 milyardı 19 mu olmuş?

3 milyar doları çalışanlara bölüştürülmek üzere verilecekmiş.

50 çalışan varmış, demek ki kişi başı 6 milyon dolar

Whatsapp'da çaycı olarak çalışmak vardı

3 milyar bölü 50 eşittir 60 milyon.

my bad..

• çöp yaparlar bir kaç haftaya
  • Nerden gittim Şu turizm bölümüne , yazılım okumak vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndroidWT

Nerden gittim Şu turizm bölümüne , yazılım okumak vardı

Kaybimizsin

• Aynı işi gören onlarca yazılım çıktı ama bence en iyisi WhatsApp.
    Hayırlı olsun, umarım yenilikler gelir.
    Gerçi haftada toplasan 5 dk kullanmıyorumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

Çok önemli değil ama ben mi yanlış okuyorum,

29 Mayıs'ta önce Twitter'dan sonra 3 Ağustos'ta Facebook'tan red cevabı almış. Haberde önce Facebook sonra Twitter yazılmış.

Önce hangisi olduğu önemli değil ancak 5 yıl içerisinde bir platformu bu kadar büyük bir hale getirip satmak... herkesin düşü kendisine Loto, Piyango çıkması iken bu adam(lar) çok daha fazlası için çalışmış ve kazanmış. Başarı şansı belki daha bile düşük olabilir ancak sadece loto oynayıp kazanmayı beklemekten iyidir.

Güzel bir fikir varsa bunları hayata geçirmek için zaman kaybetmemek gerekiyor sanırım.

Maalesef bizdekilerin hayali o büyük şirketlerin çalışanı olmak sadece.

Ülkemizde, bilime sanata verilen değer ortada. Ama bunun çözümü kaçmak değil ki! Mücadele etmeli ne pahasına olursa olsun!

Bakın Tesla'ya bir otel odasında hayatını kaybetti. Ama uğruna mücadele verdiği gelecek onun oldu.

Hayatınızı sevdiğiniz şeye adamaktan korkmayın! Onlar, sizin korkularınızdan gücüne güç katıyor her zaman!

• quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

quote:

Orijinalden alıntı: KomançeroKazım

anlayamayız

Anlayamazsiniz

Anlayamazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: artcraft35

quote:

Orijinalden alıntı: doctor5945

Bir issiz, Microsoft'un temizlikçi için verdigi is ilanina basvurur,

Personel sefi kisa bir is görüsmesini takiben ve test (yer temizletme) yaptiktan sonra sunu söyler:"-Ise kabul edildin...

bana email adresini ver, sana baslama tarihini ve getirecegin evraklari bildirecegim"

Adam boynu bükük bir sekilde bilgisayarinin ve tabii ki emailinin olmadigini söyler.

Personel sefi bu durumda kendisinin yasayan birisi olarak düsünülemeyecegini ve yasamayan birisini de ise alamayacagini yüzüne vurur.

Adam ne yapacagini bilmez ve kirgin bir sekilde ve cebinde sadece 10$ ile disari çikar.

Sebze Haline gidip 10 kg. domates almaya karar verir, kapi kapi dolasarak domatesleri satar ve sermayesini iki katina çikarir.

Bu isi üç kere daha yapar ve sermayesini 160$'a yükseltir.

Artik bu sekilde yasamini devam ettirebilecegine kanaat getirir.

Her sabah evinden biraz daha erken çikar ve daha geç döner.. Her gün parasini katlamakla mesguldür artik.

Kisa bir zaman sonra bir el arabasi satin alir, daha sonra bunu bir kamyonla degistirir.

Bir süre sonra bir sevkiyat filosunun sahibidir artik. 5 yil sonra adam ABD nin en büyük gida distribütörü olmustur.

Artik ailesinin gelecegini düsünür ve bir hayat sigortasina basvurur.

Görüsmenin sonunda sigortaci teklifini göndermek üzere email adresini ister.

Adam email adresinin olmadigini söyleyince sigortaci söyle der: -"Çok tuhaf, bir emailiniz olmadan böyle bir imparatorluk kurmussunuz, hele bir de emailiniz olsaydi ne olurdunuz kim bilir..?

" Adam düsünür ve söyle cevap verir: "Microsoft'da temizlikçi olurdum" der bu hikaye buna benziyor biraz sıfırdan zirveye helal olsun gençlere umarım bizdede bunlar gibi çıkar yazılım mühendisleri böyle global markalar yaratacak.

yanlış hatırlamıyorsam bunun orjinali marlboranın kuruluş hikayesiydi

Marlboronun kurulus tarihini bir arastiriniz bence

• facebook'a satılmasaydı iyi olurdu ilerde onuda bok ederler
  • doctor5945 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız can alici turk emegi bir program kazim flappy bird bile milyon kere indiriliydiyse söyle sosyal medyada duyurulcak bisi yapmak sart sonra kendi kendine yayilir zaten

• tembeler kullanıcısına yanıt
    Konuyla çok alakasız hocam ama sizi görünce dayanamadım, aklıma geldi bir yazayım dedim.
    2007 civarlarında sro bölümünde çok aktiftiniz avatarınızı bile değiştirmemişsiniz vallahi
    Hafiften aldınız götürdünüz beni o yıllara, kalın sağlıcakla.
  • adamı işe almadığı yetmiyor gibi adamın kurduğu işi de bozmuş. demek ki garezi varmış.
    Aynı köyden hasım olmasın bunların dedeleri
  • Bu işte CIA' in parmağı olmalı, yoksa WhatsApp' a 16 milyar doları kimse vermez. Zaten facebook da ki profil bilgilerinin uzun yıllardır CIA karargahı tarafından, sorgusuz sualsiz tam yetki ile kontrol edildiğini biliyorduk, bunu WhatsApp ile harmanlayıp çok daha ileri boyuta taşıyacaklar. Ülkesini seven WhatsApp kullanmaz, facebook da her haltı paylaşmaz, özellikle toplum yapısını ortaya çıkaracak kişisel, yöresel ve tarihi bilgileri paylaşmayın. Paylaşacaksanız, adınız soyadınız, doğum tarihiniz ve bir kaç fotoğrafınızı paylaşın. Hobilerinizi, okuduğunuz kitapları, dinlediğiniz müzikleri, seyrettiğiniz filmleri, tiyatroları, beğendiniz yemekleri, içecekleri, örnek aldığınız liderleri ve özellikle siyasi tutumunuzu ortaya koyacak bilgileri hiç bir zaman paylaşmayın, paylaştırmayın.

Tüm bu bilgiler, bir ülkeyi sarsmak için, CIA' in en sevdiği toplum mühendisliği bilgileri ve CIA' in o eşsiz veritabanın da yıllarca depolanıyor. WhatsApp takibi ile bir ülkenin toplum yapısını iyice çözecekler. Bu bilgilerden, Türkiye gibi kırılgan ülkelerde çok güzel iş çıkarılıyor.

• Helal Olsun Valla...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.