Şimdi Ara

FaceTrackNoIR Euro Truck Simulator 2 ve STDS ayarları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
17
Favori
23.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ETS 2 oyununda beta testçiler tarafından kullanılan ve oyuna çok farklı bir tat katan bu programı sizlerle paylaşmak isterim.

Programın adı FaceTrackNoIR dir birçok oyunda kullanılabiliyor. Bizim odak noktamız şu anlık ETS2 ve STDS oyunudur.

öncelikle programdan bahsetmek isterim. Oyunlarda karakterimizin saga sola yukarı aşagıya bakmak için mause kullanıyoruz ama bu program sayesinde o yapıcagımız hareketleri kafamızla yapıyoruz.

Öncelikle gerekenleri söyleyeyim;

orta düzey bir wap kamerası ( bu ne kadar kaliteli olursa başarım o kadar artar deniyor )

FaceTrackNoIR yazılımı İNDİR

STS ayarı İNDİR

iki dosyayıda indirin.

Ve oyunumuz ( STDS ) ( ETS2 )

Kurulumu :

indirdigimiz FaceTrackNoIR_Release_V160 zip dosyasını açıyoruz içerisinde bulunan SetupFaceTrackNoIR adlı exeyi kuruyoruz. hemen ardından bilgisayarı yeniden başlatmamız gerekli önemli.

sonrasında setup yazan exeyi kurucaz ve gelen her sekmeye tiklerini kurcalamadan devam v.s diyecegiz. Program masaüstünde hazır durumda. Wap kameramızı takıyoruz ve oturma pozisyonumuzun karşına alıyoruz.

masaüstündeki FaceTrackNoIR yazılımını çalıştırıyoruz. STS ayarı zip dosyasının içindeki bu belgeyi STS ayarı yazılımdaki load sekmesine tıklayarak STS ayarı belgesini seçiyoruz
    Aşagıdaki resimdeki gibi,

Aşagıdaki resimdeki gibi ayarları yapıyoruz.

NOT :Oyun da fare ile kontrol kullanan arkadaşlar klavye ye geçmek zorunda çünkü fareyi wap kameraya atıyacagız

Sonrasında Options > Keyboard Shortcuts sekmesine gelip Start/ stop ayarını hangi tuşu istiyorsanız onu atayın ben END tuşunu atadım. ( Atadıgınız tuşa bastıgınızda yazılım devre dışı kalıyor tekrar bastıgınızda aktif oluyor

aşagıdaki resimdeki gibi

Ve Starta basıp oyuna girdiginizde görüntü çok hızlı ise Smooting ayarını 9 8 7 gibi deneyin.

resimde işaretledim.

Son bir hatırlatma yapayım. Bu ayarları kendinize göre ve kameranıza göre degiştirebilirisniz illahki böyle olcak diye birşey yok. ben kurcalayarak ve Dirt Devil ' den aldıgım bilgilerle bu kadar becerebildim geliştirmek sizin elinizde daha bir çok ayarı var örnegin ileri geri yukarı aşagı v.s...

konunun aşagısında elimden geldigince yardımcı olmaya çalışacagım. sevgilerle...

Ricamız üzerine 720p w. kamerasına sahip memoli156 nikli arkadaşımız Bir video çekti saolsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal_my666 -- 14 Aralık 2012; 11:19:20 >

• Hocam şimdi deniyorum,peki ben leptopın kendi kamerasından bunu uygulayabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grunge_blues

Hocam şimdi deniyorum,peki ben leptopın kendi kamerasından bunu uygulayabilirmiyim?

Tabiki oda wap kamera
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal_my666

quote:

Hocam şimdi deniyorum,peki ben leptopın kendi kamerasından bunu uygulayabilirmiyim?

Tabiki oda wap kamera

Daha önce Freetrackir win 7 64 bit versiyonda denemiştim program donuyordu bu farklı bir program galiba?Win 7 64bit sorunsuz çalıştırırmı acaba uyumluluğu varmı?Kameram ise philips 30fps.Bu arada konu için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

quote:

quote:

Tabiki oda wap kamera

Daha önce Freetrackir win 7 64 bit versiyonda denemiştim program donuyordu bu farklı bir program galiba?Win 7 64bit sorunsuz çalıştırırmı acaba uyumluluğu varmı?Kameram ise philips 30fps.Bu arada konu için çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Ben çalıştırdım:Şu an ayarlarla uğraşıyorum fakat ışık olmadan görmüyor bende odada ışık yakmam geceleri onun için kameranın gain'i ne kadar arttırsamda karanlıkta görmüyor:DBir de ayarlar biraz karışık kafamı yukarı kaldırdığımda aşağı,aşağı indirdiğimde yukarı gidiyor kamera bunu nerden ayarlıyacağız...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grunge_blues -- 1 Ekim 2012; 1:38:41 >

• quote:

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu

Trakır 5 diye bir yazılım donanım var o set halinde satılıyor pahalı bir ürün

win 7 64 bit bende kullanıyorum. 1.6 v sorunsuz. kamera önemli hocam örnegin 720p 3 yada 5 mp kameralarla daha verimli oluyor. Verimden kasıt daha iyi algılıyor

quote:

Ben çalıştırdım:Şu an ayarlarla uğraşıyorum fakat ışık olmadan görmüyor bende odada ışık yakmam geceleri onun için kameranın gain'i ne kadar arttırsamda karanlıkta görmüyor:DBir de ayarlar biraz karışık kafamı yukarı kaldırdığımda aşağı,aşağı indirdiğimde yukarı gidiyor kamera bunu nerden ayarlıyacağız...?

E hocam ışıksız nasıl olsun algılasın ayarlarını kurcayalarak ögreniyosunuz az da olsa. ki aşagı yukarı işine hiç girmeyin önce sag sol dönme stabil olsun gerisi gelir

• quote:

quote:

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu

Trakır 5 diye bir yazılım donanım var o set halinde satılıyor pahalı bir ürün

win 7 64 bit bende kullanıyorum. 1.6 v sorunsuz. kamera önemli hocam örnegin 720p 3 yada 5 mp kameralarla daha verimli oluyor. Verimden kasıt daha iyi algılıyor

quote:

E hocam ışıksız nasıl olsun algılasın ayarlarını kurcayalarak ögreniyosunuz az da olsa. ki aşagı yukarı işine hiç girmeyin önce sag sol dönme stabil olsun gerisi gelir

Alıntıları Göster
    Valla kardeşim eline koluna sağlık mükemmel bir anlatımolmuş... ETS 2 çıktığında bunu deniyeceğim (: tabi ayarlarını kurcalayıp BF3 içinde ayarlama şansım olabilir (: sağolasın. .

• quote:

Orijinalden alıntı: MJoRaYuLuN

Valla kardeşim eline koluna sağlık mükemmel bir anlatımolmuş... ETS 2 çıktığında bunu deniyeceğim (: tabi ayarlarını kurcalayıp BF3 içinde ayarlama şansım olabilir (: sağolasın. .

Alıntıları Göster
    @
    metal_my666
    Teşekkürler gayet açıklayacı ve net olmuş.
    ETS2 gelsin deneyelim mouse çok zor oluyordu.
  • quote:

Ne demek hocam bildigim kadarı ile anlatmaya çalıştım. STS dede deneme şansınız varsa alıştırma yapın derim :) BF3 de nasıl olur bilemiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: suleymankahveci

@
    metal_my666
    Teşekkürler gayet açıklayacı ve net olmuş.
    ETS2 gelsin deneyelim mouse çok zor oluyordu.

Saolasın hocam. STS de de deneyebilirisin. alıştırma babında, ama Dreskiyon seti lazım yahu kalvye ile kontrol zor oluyor

• quote:

quote:

Ne demek hocam bildigim kadarı ile anlatmaya çalıştım. STS dede deneme şansınız varsa alıştırma yapın derim :) BF3 de nasıl olur bilemiyorum

BF3 uçak veya helikopter kullanırken sağa sola bakmak gerekiyor, sağı solu açık alt üst komple cam olduğu için, bazen yanınızdaki helikopteri kaybedebiliyorsun, kontrol sağlarke bide bakmaya çalışırken hepten kaybediyorsun, çok iyi bir avantaj olur aslında.. örnek video buldum,

• quote:

BF3 uçak veya helikopter kullanırken sağa sola bakmak gerekiyor, sağı solu açık alt üst komple cam olduğu için, bazen yanınızdaki helikopteri kaybedebiliyorsun, kontrol sağlarke bide bakmaya çalışırken hepten kaybediyorsun, çok iyi bir avantaj olur aslında.. örnek video buldum,

haklısın hocam bende çok kaybediyorum uçaktayken :)
  • quote:

oynuyormusun sende ya (: neyse konuyu saptırmayalımda özelden atiyim mesaj
  • quote:

quote:

oynuyormusun sende ya (: neyse konuyu saptırmayalımda özelden atiyim mesaj

Alıntıları Göster
    @ MJoRaYuLuN

Evet oynuyorum arada canım çok sıkılırsa, ETS 2 gelene kadar zaman geçirmeye çalışyoruz

• quote:

@ MJoRaYuLuN

Evet oynuyorum arada canım çok sıkılırsa, ETS 2 gelene kadar zaman geçirmeye çalışyoruz

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bu programı kullanmayı çok istiyordum, kendimce bir şeyler yapmaya çalışmıştım fakat bir türlü bir sonuca ulaşamadım. Senin anlatımınla akşam deneyeğim, eline sağlık

İnşallah bu sefer bir sonuca ulaşacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hedgehog!

Arkadaşım bu programı kullanmayı çok istiyordum, kendimce bir şeyler yapmaya çalışmıştım fakat bir türlü bir sonuca ulaşamadım. Senin anlatımınla akşam deneyeğim, eline sağlık

İnşallah bu sefer bir sonuca ulaşacağım

Evet hocam bende ugraştım birz birşeyler çıkardım. birşey degil hocam inş. uygun ayarları olur sizdede ;)

wap kameranız güzel birşeyse iyi sonuç verir merak etmeyin

• hiç bi şey anlamadım ama deneyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElvanDalton

hiç bi şey anlamadım ama deneyecem

karışık gibi görünsede kurup deneyince kolay derseniz tavsiye ederim
  • quote:

Hocam ben kurmadım kamera dolaptaki kutulardan birinin icinde ama nerde bulmam lazım. Yalnız şu resimde Invert ayarı dikkatimi cekti ordaki Y kutucugu ile aşağı yukarı ayarını değiştirebilmeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

quote:

Hocam ben kurmadım kamera dolaptaki kutulardan birinin icinde ama nerde bulmam lazım. Yalnız şu resimde Invert ayarı dikkatimi cekti ordaki Y kutucugu ile aşağı yukarı ayarını değiştirebilmeniz lazım.

Ben kamera olarak leptop kamerasını kullanıyoum program kendi otomatik olarak kamerayı algılıyor usb ile kamera taktığınızda da algılar sanırım.Aşağı yukarı bakmayı x,y ve z kutucuklarını işaretleyerek yapıyorum fakat hassaslığı arttırınca yukarı aşağı bakmak eziyet oluyor önün göremiyorsun.Ayarları scania'da deniyorum ama tam olarak yapamadım geçenlerde yusuf nikli bir arkadaş vardı o ayarları buraya kyacağını söyledi ama hala ses soluk yok...

• quote:

Ben kamera olarak leptop kamerasını kullanıyoum program kendi otomatik olarak kamerayı algılıyor usb ile kamera taktığınızda da algılar sanırım.Aşağı yukarı bakmayı x,y ve z kutucuklarını işaretleyerek yapıyorum fakat hassaslığı arttırınca yukarı aşağı bakmak eziyet oluyor önün göremiyorsun.Ayarları scania'da deniyorum ama tam olarak yapamadım geçenlerde yusuf nikli bir arkadaş vardı o ayarları buraya kyacağını söyledi ama hala ses soluk yok...

hocam öncelikle kameranın kalitelibirşey olması lazım örnegin 720 p

x, y, z kutucuklarını hiç kurcalamadım (karışıyor ayarlar öyle) benim için saga sola bakması yeterli geliyor ileri geri çokda önemli degil. bendeki kamerada kalitesiz oldugu için verim alamıyorum ışıgın ortamda iyi olması lazım ışık azalınca algılama azalıyor. ama 720 p w. kamera alıp denicegim terkrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal_my666 -- 5 Ekim 2012; 11:06:50 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.