Faiz yüksekken hala altına yatırılır mı?
-
-
kesinlikle yanlış iş yapmış olursun. yüksek enflasyonda malda kal hayatta kal denir.
arabanı satıp güzel faiz geliri alırsın fakat 1 yıl sonra 700k ya sattığın arabanın aynısını 1milyon 50bin tl ye geri alamazsın. aynı otomobil 1 yıl sonra 1 milyon 250bin tl falan olur.
-
Faizin yüksek olması paranın değerini korumaz. Altın her zaman çoğu paradan fazla değerlenir. Faiz ise her zaman altından az kazandırır Türk ekonomisinde, aksi taktirde TL'nin değer kazanmış olması gerekir ki yıllardır değer kazanmadı para.
YTD -
Teşekkürler hocam bilgilendirici cevaplar için. Bilmediğim için soruyorum.
-
Temelinde arz talep meselesi, önümüzdeki dönemde hangi yatırımın piyasada daha güçlü duracağını düşünüyorsunuz?
Altın daha global ve daha geçerli olduğundan değerlenebilir ancak dünya piyasasında hareket sırası diğer yatırım araçlarında diye düşünüyorum. Altın uzun vade yatırım aracıdır. 7-8 Ay için tercih edilir mi iyi incelemek gerek.
-
bi tık yanlıs yönlendirme olmuş hocam aylar sonra baktığımızda :) araç piyasayı o kadar da yükselmedi. sene başı 1m olan araçlar hala o civarda. risk alanlar o aracı satıp faize yatırdı ve şu an 500k karları var:)
dünyanın en yüksek faizini veren ülke olarak bu sene faizde kalmak lazımdı. ben de bi miktar faizdeydim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Krigerbi tık yanlıs yönlendirme olmuş hocam aylar sonra baktığımızda :) araç piyasayı o kadar da yükselmedi. sene başı 1m olan araçlar hala o civarda. risk alanlar o aracı satıp faize yatırdı ve şu an 500k karları var:)
dünyanın en yüksek faizini veren ülke olarak bu sene faizde kalmak lazımdı. ben de bi miktar faizdeydim.
one minite. henüz 1 yıl olmamış. araç artışını 9 aylık veriyi baz alıp,mevduat faizini ise 12 aylık faizi gösterirsen adil kıyaslama olur mu?
25 mart 2025 olsun o vakit yazarsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X