Şimdi Ara

fakir işi su soğutma bilgisayar yaptım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
18.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardımcı olması açısında Koolance üzerinden aldığım parçalar ve sayfa adresleri :
    1- İşlemci Bloğu =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=115 => 19.95$
    2- Chipset Bloğu =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=104 => 22.95$
    3- Ekran Kartı Bloğu =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=393 => 24.95$ tam olarak bu değil. benim aldığımdan kalmamış ancak ister bunu isterseniz chipset bloğundan bir tane daha alabilirsiniz. Ben şuan kasamda chipseti pasif olarak soğutuyorum. çünkü küçük bir parça ve ondan ısı almak zor oluyor benim ana kartta. babam su motorunu çalıştırmayınca chipseti yakmıştı da biraz da ondan
    4- Boru Geçiş Noktası =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=137 => 4.34$ (mutlaka iki tane alın. bence 3-4 tane almak lazım Türkiyede bulamayız. Ben de iki tane aldım. bozulur ya da eskirse ne yaparım bilmiyorum)
    5- Borular 6mm =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=46 => 0.99$ (alabildiğiniz kadar alın. nalburlarda sadece 8mm likleri oluyor ve çok adi oluyorlar. bu borular çok kaliteli)
    6 Borular 10mm =>http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=171 => 1.29$ (aynen bunu da alabildiğiniz kadar alın yoksa 8mm ile canbazlık yapmak zorunda kalıyorsunuz)

toplamda 81.09$ yapıyor, 4-5ve6 dan ikişer tane aldığımızda. bence bir su soğutma için hiç bişey. kargoya da en az 30 - 40$ vereceğinizi unutmayın. ha oradalardan gelecek birini bulursanız ki ben bulamadım, o zaman 80 dolara su soğutma parçalarınız olur

• cevabın için teşekkürler

cevaplarından birinde borular yamuluyo demişsiniz 8mm liği kulandığınızdan dolayımı?

ekran kartı bloğunuz hangi kartları desteklemekte ?

10mm borular bu akvaryum pompasında sorun çıkarır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskleehunkar -- 16 Ağustos 2011; 22:48:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskleehunkar

cevabın için teşekkürler

cevaplarından birinde borular yamuluyo demişsiniz 8mm liği kulandığınızdan dolayımı?

ekran kartı bloğunuz hangi kartları desteklemekte ?

10mm borular bu akvaryum pompasında sorun çıkarır mı ?

1. evet 8mm borular yamuluyor çünkü bu nalburlardan hırdavatçılardan aldığımız borular çok ince. yamulma nedeni o. ancak amerikadan gelen borularda öyle bir sıkıntı yok. boru içindeki suyu taşıyabiliyor.

2. ekran kartı bloğumu hem powercolor HD 4850 de, hem Zotac 9500 GT de, hem de Sapphire HD 3850 de kullandım. sıkıntı yok. bu üç kartın işlemci yongalarının büyüklüklerine bakarsanız ayrıca blokların mauellerine bakarsanız orada en boy ve genişlik miktarlarını mm cinsinden veriyor. bu da size en önemli bilgileri verir.

3. sorunuzun cevabına gelince, 6. resimde sağda görünen büyük pompa ile 10 mmlik boru neredeyse tam uyumlu. gerçi boruyu hafif ısıtıp gerçirmeniz gerekiyor ancak çok büyük problem oluşturmadı bende. bir de işlemci bloğunun giriş çıkışları 10mm lik. diğer blokların ise 6 mm. bi önceki cevabımdaki 4. maddedeki bağlantı noktaları tam burada işe yarıyor 10mm den 6mm ye düşüp, sonra tekrardan 6mm den 10mm ye çıkmamıza olanak veriyor.

eğer amerikadan alış veriş yapacaksan, banada haber ver de birkaç parça da benim için söyleyiver. parası neyse ben vereyim. flowmetreler var çok şık şeyler birkaç parça da yedek olsun diye söylemem lazım da kargo parasını göze alamıyorum 20 dolarlık şeyler için

• yardımcı olmak isterdim ama önümüzdeki ay kasa alıcam . okul zamanında para biriktirip alıcam bu sistemi allah nasip ederse :D

ben gpu blockda alamıcam gtx 460 için en az 95 euro istiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskleehunkar -- 17 Ağustos 2011; 0:50:46 >
  • eyw ustam on numara yapmışsın

şimdi bir sorum var sizlere

p400 thermaltake pompa
    Alphacool NexXxoS Xtreme II 240 mm radyatör
    Türk cpu bloğu baya sağlam ne resimlerine baktım hatta ekliyim
    Sıvısı
    thermaltake termal macunu
    thermaltake rakorlar
    uv duyarlı boruları

http://forum.donanimhaber.com/m_51145249/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51145249
    Cpu blok bunun aynısı

kargo içinde 110 lira çekti adam fiyat sence ne yapmam lazım alıyımmı ? cevap dönersen çok sevinirim

sence almalımıyım :D

resimler alıcağım sıvı soğutmanın resimleri radyatör resmi temsili
     fakir işi su soğutma bilgisayar yaptım

arkadaşlar yardımcı olun acemiyim 110 lira da anlaştık kazıkmı yiyorum yoksa fiyat iyimi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 17 Ağustos 2011; 2:55:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtr57

eyw ustam on numara yapmışsın

p400 thermaltake pompa
    Sıvısı
    thermaltake rakorlar
    uv duyarlı boruları

kargo içinde 110 lira çekti adam fiyat sence ne yapmam lazım alıyımmı ? cevap dönersen çok sevinirim

arkadaşlar yardımcı olun acemiyim 110 lira da anlaştık kazıkmı yiyorum yoksa fiyat iyimi ??

dostum fiyat iyi tabiki. ancak şunlardan emin ol!
    1.cisi o blok senin anakartına uyacak mı?
    2. blok üzerinde kohezyon(aşınma) ne durumda?
    3. adam niye satıyor bu sistemi? cünkü bu parçalarla 0 dan almaya kalksan 300-350 arası bişey yapması lazım.
    4. bu sistemin su tankı nerede? borunun içindeki suyla işin çok zor olur! Artı bu sistemi alsan bile sıvının sıcaklığını kontrol edecek bir yöntem geliştirmelisin. parçaların sıcaklığını bilgisayardan ölçersin ama sıvınınkini mutlaka ayrı ölçmen lazım.

Dostum fiyat çok iyi ANCAK bloğun anakartına uyacağından emin ol. Bloğun iç yüzeylerinin aşınmadığından ve sızdırma yapmayacağından emin ol. sistemin su tankı varmı sor. eğer yoksa ve sen bu sistemi alırsan bir de su tankı alman gerekecek. onu unutma. almak yerine bir reklamcıda pleksiglass (akrilik) ten yaptırabilirsin. almak ile aynı fiyata olur zannımca. biraz pahalı birşey çünkü pleksiglass. bir diğeri sadece işlemci mi soğutacaksın? eğer böyle düşünüyorsan sistem ideal. ama ekran kartım falan da işin içine girecek diyorsan, o pompa kaldırır mı?onu da öğren. radyatör işlemci ekran kartı chipset mofset ısılarını tek başına atabilir mi? atamaz ise yeni radyatör ve fan almak zorunda kalacaksın. power supply ın kaç watt? pompa + 2x 120lik fan + sistem + ekran kartını kaldırabilir mi? 250 -350 W PSU ile olcak işler değil bunlar. enaz 500 550 W ister bu sistem.

şunu hiçbir zaman unutma böyle durumlarda verdiğin parayı görmemen gerekir. çünkü gerçek bilginin fiyatı pahalıdır. ayrıca zevkin veresiyesi olmaz yazar bizim buralarda kahvehanelerde sistem sağlamsa ve aklın yattıysa al. ama malzemelerin sağlam olduklarını varsayarak konuşuyorum.

son olarak su soğutmadan ne beklediğin, su soğutma ile neler yaptığın, su soğutmayı ne için yaptığın soruları önemli sorular. şu yukarıda fotoğrafları duran bilgisayarı nerdeyse hiç açmıyorum. laptopu kullanuıyorum şu aralar. bu benim için bir keşif bir zevk bir heyecan bir birşeyler üretebilme fırtınası yukarıdaki soruları cevaplarsan alıp almaman konusunda da herşey kafanda netleşmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemsaid

quote:

Orijinalden alıntı: mhmtr57

eyw ustam on numara yapmışsın

p400 thermaltake pompa
    Sıvısı
    thermaltake rakorlar
    uv duyarlı boruları

dostum fiyat iyi tabiki. ancak şunlardan emin ol!
    1.cisi o blok senin anakartına uyacak mı?
    2. blok üzerinde kohezyon(aşınma) ne durumda?
    3. adam niye satıyor bu sistemi? cünkü bu parçalarla 0 dan almaya kalksan 300-350 arası bişey yapması lazım.
    4. bu sistemin su tankı nerede? borunun içindeki suyla işin çok zor olur! Artı bu sistemi alsan bile sıvının sıcaklığını kontrol edecek bir yöntem geliştirmelisin. parçaların sıcaklığını bilgisayardan ölçersin ama sıvınınkini mutlaka ayrı ölçmen lazım.

Dostum fiyat çok iyi ANCAK bloğun anakartına uyacağından emin ol. Bloğun iç yüzeylerinin aşınmadığından ve sızdırma yapmayacağından emin ol. sistemin su tankı varmı sor. eğer yoksa ve sen bu sistemi alırsan bir de su tankı alman gerekecek. onu unutma. almak yerine bir reklamcıda pleksiglass (akrilik) ten yaptırabilirsin. almak ile aynı fiyata olur zannımca. biraz pahalı birşey çünkü pleksiglass. bir diğeri sadece işlemci mi soğutacaksın? eğer böyle düşünüyorsan sistem ideal. ama ekran kartım falan da işin içine girecek diyorsan, o pompa kaldırır mı?onu da öğren. radyatör işlemci ekran kartı chipset mofset ısılarını tek başına atabilir mi? atamaz ise yeni radyatör ve fan almak zorunda kalacaksın. power supply ın kaç watt? pompa + 2x 120lik fan + sistem + ekran kartını kaldırabilir mi? 250 -350 W PSU ile olcak işler değil bunlar. enaz 500 550 W ister bu sistem.

şunu hiçbir zaman unutma böyle durumlarda verdiğin parayı görmemen gerekir. çünkü gerçek bilginin fiyatı pahalıdır. ayrıca zevkin veresiyesi olmaz yazar bizim buralarda kahvehanelerde sistem sağlamsa ve aklın yattıysa al. ama malzemelerin sağlam olduklarını varsayarak konuşuyorum.

son olarak su soğutmadan ne beklediğin, su soğutma ile neler yaptığın, su soğutmayı ne için yaptığın soruları önemli sorular. şu yukarıda fotoğrafları duran bilgisayarı nerdeyse hiç açmıyorum. laptopu kullanuıyorum şu aralar. bu benim için bir keşif bir zevk bir heyecan bir birşeyler üretebilme fırtınası yukarıdaki soruları cevaplarsan alıp almaman konusunda da herşey kafanda netleşmiş olur

Ustam

http://forum.donanimhaber.com/m_51145249/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51145249

cpu blok bu korozyonmudur nedir ondanda yokmuş sordum herşey sağlammış ve pompanın su tankı varmış şu şekilde resmini de koyıyım .. ve satmasının nedenide çocuk biraz varlıklı yani para var birde masaüstünü ful satmış sonra yeniden toplıycakmış gerçektente sattığından eminim ilanları gördüm o şekil yani 110 a alıyorum ozaman bende az daha ucuza almaya çalışıyordum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 17 Ağustos 2011; 3:14:01 >

• sorularının cevabını aldıysan hayırlı uğurlu olsun diyelim
  • quote:

sorularının cevabını aldıysan hayırlı uğurlu olsun diyelim

eyw ustam kaçırmıyım ozaman ben bunu perşembe arıyorum çocuğu alıyorum hemen bide satar matar :D
  • cok guzel bı çalısma cok beyendım :)
  • Çok başarılı, ama bu kadar uğraşmak yerine gidip fan alırdım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tqGaruda

Çok başarılı, ama bu kadar uğraşmak yerine gidip fan alırdım :D

işte işin sırrı da burada. zevk meselesi. artı herkes deniz kenarında yaşamıyor. 1600mt yükseklikte hava yoğunluğu epey azalıyor. fan her zaman işe yaramıyor. bir de suyun döndüğünü görmek pahabiçilemez
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tqGaruda

Çok başarılı, ama bu kadar uğraşmak yerine gidip fan alırdım :D

işte işin sırrı da burada. zevk meselesi. artı herkes deniz kenarında yaşamıyor. 1600mt yükseklikte hava yoğunluğu epey azalıyor. fan her zaman işe yaramıyor. bir de suyun döndüğünü görmek pahabiçilemez

Gerçekten harikasın ya

• Kendi fikrinizle, emeğinizle yapmışsınız ve harika olmuş gerçekten, diyecek birşey bulamıyorum.

Fanlı soğutucular alsaydınız da muhtemelen işinizi görürdü. Ama kendi yaptığın birşeyi kullanmak bambaşka.
  • usta alıcağım radyatör ve blok bu çok ucuza koymamışmı sencede ve kimse de mesaj yazmamış kıllandım bu işten biraz

http://forum.donanimhaber.com/m_50024821/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50024821
  • evet arkadaş lar :D sıvı soğutmamı almış bulunmaktayım kurulumunu yapmadım sıvı sızdırmazlık testi yapıyorum 5-6 saat dursun bu şekilde sonra montajını yapıcam ..

• erdemsaid : Resimler uçmuş? :(
  • Herşeyin tam otomatik olmuş.
  • Heh şimdi resimleri görüyorum :)
  • çok güzel olmuş, bir sistemin ekonomik olması da lazım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.