Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
26
Favori
40.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim Sakip sabancı,Vehbi Koç,Nusr-et ve daha sayacabilecegimiz bir suru insan babadan mi zengin? Cok sacma bir düşünce tarzı bu. Herkes fakir doğar, ama kendini gelistirirsen para icinde yüzmesin ama en azından orta direk denilen durumda olursun.Bu vasifa ulaştıktan sonra yatirimlarinla yoluna devam edip zengin sınıfına da dahil olursun. Bunu suan bizim ulkemiz icin söylemiyorum ama bana kalırsa ekonomi sistemi de çok saçma. Yok enflasyon vs vs. Tamamiyle ülkeleri sömürmek için icat edilmiş.

Ben sayfa sayfa yazmiyorum ama tek diyeceğim kendini gelistirdigin surece boy boy holdingleriniz olmaz ama en azından fakir de olmazsınız. Bir yazılım mühendisine suan ne kadar maaş veriliyor haberin var mi?

Kendi universitemde özel bir firmanin ise alim sorumlusu panel düzenlemek için gelmisti.(1 yıl önce) bize sunu demisti, suan biz yazılım mühendisi arıyoruz ve 15 bin lira maaş vereceğiz. Bu benim lafım degil, ise alim sorumlusunun söylediği cümle.

Bir hedefe basaramayacagini anlayanlar ve bu durumda pes edenler kapitalizmi one sürerek insanları karamsarlığa itiyor. Hedefini tutturamayanlarin, başkalarının onune tas koymaya, sacma sapan komplo teorileri üretmeye hakki yok ve video clip bait oldugu cok belli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temelreiss -- 18 Şubat 2021; 18:21:2 >

• temelreiss kullanıcısına yanıt
    Koçlar zaten zenginmiş sabamcılarda da sakıp sabancının dedesi veya babası fakir gerçekten ama sakıp sabancı zengin bir ailenin çocuğu. Nusret zaten acun elinden tuttuğu için zengin acun reklamını yapmasa ortalama bir kebapçı olurdu ki zaten öyle reklamı iyi yapıldığı için millet o paraları döküyor.

Mesela nusret örneğini biraz daha detaylı incelersek eğer acunun hemşerisi olmasa acun onu farkeder miydi veya nusret le acunun tanışıklığının sebebi tanıdık vasıtasıyla mıydı onu bilemeyiz ama tamamen rastgele olsun diyelim o zaman nusretın zenginliği tamamen şans. Ama olmadığını düşünürsek nusret ne yapıyor olurdu şimdi muhtemelen dükkanı kira olan ev araba kredisi ödeyen çoluğa çocuğa karışmış orta halli veya biraz daha zengin veya daha fakir bir adam olurdu. Yani zengin olmak için zengin doğmak veya zengin biri tarafından elinden tutulması gerek bu çağda.

ODTÜ de de okusan sütçü imamda da okusan patron için vazgeçilmez değilsin 50k maaş da alsan köpek gibi çalışmak zorunda olduğun için zengin değilsin 2 ay işsiz kalsan rezil olursun.

• booleanalgebra B kullanıcısına yanıt
    Hocam var sayimlarla tez uretemezsiniz. Sadece kendinizi tatmin ediyorsunuz. Nusretin bir biyografisini okuyun, ardindan yorum yaparsınız. Ayrica yiyecek-icecek sirketlerinde reklam esastır, reklami iyi yaparsanız bir o kadar da kazandığınız para artar.

Ayrica koçlar zaten zenginmis lafi bence gecmislerini bilmediğiniz için, Ankaradaysaniz koc müzesine bir gidin bakalim. Tırnaklarıyla kazıyarak bu duruma gelmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temelreiss -- 18 Şubat 2021; 19:29:44 >
  • Kendini geliştiremiyorsan bu senin suçun kardeşim. Sistemin bozuk olması başka durum. Sen ki bu sisteme rağmen kendini geliştirip bir şeyler başarabiliyorsan her şeyi başarabilirsin. Türkiye gözlüğünden bakarsanız olay sizi çok yanıltır fakat Dünya penceresinden bakarsanız belki şirinleri bile görebilirsiniz.

Misal Nikola Tesla. Tesla çok mu zengindi de o kadar icatlar, projeler başardı. Neticede 5 kuruş parasız öldü.

Jeff Bezos’un tek bilgisayar ile kurduğu Amazon’u da bilirsiniz.

Yeter ki sende gelişme niyeti olsun. Ağacı budayıp doğru şekilde uzatabilirsen o ağaçtan güzel meyveler toplarsın. Burada asıl sorunlardan biri de gelişim değil doğru gelişim.
  • temelreiss kullanıcısına yanıt
    Adamlar vehpi koçtan 3 nesil önce fakir olabilir ama her gelen yemek yerine daha fazla kazanmış en kötü korumuş varlığı senin de deden belki zamanında tarlalarını ucuza satmasa veya arsa almış olsa baban zengin bir adam olabilirdi belki sen de şimdi milyonerdin

Nusreti örnek vermişsin diye onu örnek gösterdim bu arada gerçekten nusretten daha iyi et pişiren aşçılar yok mu türkiyede kesinlikle var ve Nusretin tek farkı acun, survivora gidip yemek yapmasa kesinlikle nusret bu kadar zengin ve ünlü olamazdı
  • booleanalgebra B kullanıcısına yanıt

ODTÜ de de okusan sütçü imamda da okusan patron için vazgeçilmez değilsin 50k maaş da alsan köpek gibi çalışmak zorunda olduğun için zengin değilsin 2 ay işsiz kalsan rezil olursun

Şu yorum ya ergen yorumdur ya da cahil.

Hayatta hiç bir şeyden haberin yok.

Sermaye ve kapital düşmanlığınız ile gideceğiniz yer ortadogu b.k çukuru.

Agamız yattığı yerden kazanma derdinde....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama doğru..

Bir konuda uzmanlaşırsan zengin olmasa bile en azından ortalamanın üzerinde bir gelirin olma ihtimali yüksektir. Kafan çalışmıyorsa veya okuyamadıysan A101'de kasiyer olacağına git araba tamircisi ol. Kendini geliştireceğin bir işte çalış. Sana katma değer versin. Yaşım 38. Hayattan edindiğim tecrübe bunu gösteriyor ama sen ben boş boş takılacam diyorsan takılabilirsin tabi.

Senin hayat görüşün, hayat senin hayatın.

• Escobar ol kardeş. :)

• oğlum burası türkiye öyle 0 dan biryere kimseyi getirmezler zaten dünyanın çoğu yerin de de böyledir paraya boğulmak istiyorsan iki yoldan kısa kazanç vardır 1 ihaleler 2 imara kapalı arsa alıp belediye deki tanıdıklar ile anlaşıp imara açmak ve %400 kar etmek

• Teşekkürler cevabınız için.
  • doğduğun ev kaderindir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emek versen olursun eyvallahta, çok az kişi anasının karnından iyi eğitimli bilgili bir ailede doğup, hayatının her döneminde dershanelerle özel derslerle kafasına zorla bilgiler sokulup, boş durmasın sanatta öğrensin diye çeşitli spor veya müzik kurslarına gönderilip, 20 yaşında altına araba çekilip, devleti kazanamayınca para ile özel üniversitelerde okutulup sonrasında tanıdık bir şirket sahibinin yanında IT manager ya da business manager bilmemney master olarak biosunu güncelleyip geziyor :)

ülkenin şartları belli elit kesim belli gönül isterdi ki bizde bioyu devlet üniversitelerinde bitirilince bir işe yaramayan ama özelde okunup yabancı yazılınca havalı olan cümlelerle süsleyelim ama olmadı işte iyi ki de olmadı o kafayı yaşamak istemezdim.

• Saçmalamayı kesin. Eğer senin kendini geliştirmekten anladığın eninde sonunda köşeyi dönmekse kendine başka hedefler belirle. Sonuçta herkes yeteneğinin farkına varıp onu gidebileceği son noktaya kadar götürebilecek bir azme sahip değildir. Sen zorlama... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB2FC18D2 -- 18 Şubat 2021; 21:59:19 >
  • Sermaye düşmanı değilim ya keşke benim de olsa 😀 mesele fakir doğan birisi asla sermaye sahibi olamaz ancak maaşlı çalışan olur çocuğuna miras bırakır mı bırakır, çocuğu da akıllıysa o da üstüne koyar onun çocuğu da zengin olabilir yani koçlar sabancılar böyle olmuş bunu kastediyorum atalarımız bile demiş bağ babadan zeytin dededen kalmalı diye ha maaşlı çalışan da işsiz kaldı mı cepten yemek zorunda 2 bilemedin 3 ay maaş alamazlarsa sıkıntıya girerler yani zenginler gibi çalışmama lüksleri yok çünkü onların yerine para kazanan sermayeleri yok

Gerçeklere gelirsek de amazon sermayesiz mi kuruldu sanıyorsun veya Apple veya Facebook böyle düşünüyorsan ya ergensin ya da cahil.
  • İyi oturup ağlayın o zaman burada. Çalışmayın boşuna

Afganistanın çölünden babası çoban olana daam bile çalışıp şansı da yaver gidip bir yerlere gelsin. Siz kat kat imkanınız oludğu halde ağlayın burada.

• Konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum.

Bizden birşey bekleme . eleştirme sorun sende manasında hedef saptırmak .Borç vermek istemeyen esnafın yanına borç istemek için gelen komşusuna erken davranıp borç istemesi gibi.Bu şekilde önünü kesiyor.

Bilmiyorum birileri okuyupta dikkate alır mı? Dünyaya bir daha gelsem yine aynı beceri ve zekayla.Ya bir işte tutulan bir usta olmaya çalışırdım.(Kebapçısından kaportacısına kadar herhangi bir ustalık) Okuyacaksam da o diplomayla kendi işimi yapabilecek şekilde.Mesela diş hekimliği. ya da mimar avukat vs...Yani birinin buyruğu altına girmeyecek şekilde.

Birşey icat edip mucit ya da yazılımcı vs..kapasitesi olanlara sözüm yok onlar devam etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: booleanalgebra

Sermaye düşmanı değilim ya keşke benim de olsa 😀 mesele fakir doğan birisi asla sermaye sahibi olamaz ancak maaşlı çalışan olur çocuğuna miras bırakır mı bırakır, çocuğu da akıllıysa o da üstüne koyar onun çocuğu da zengin olabilir yani koçlar sabancılar böyle olmuş bunu kastediyorum atalarımız bile demiş bağ babadan zeytin dededen kalmalı diye ha maaşlı çalışan da işsiz kaldı mı cepten yemek zorunda 2 bilemedin 3 ay maaş alamazlarsa sıkıntıya girerler yani zenginler gibi çalışmama lüksleri yok çünkü onların yerine para kazanan sermayeleri yok

Gerçeklere gelirsek de amazon sermayesiz mi kuruldu sanıyorsun veya Apple veya Facebook böyle düşünüyorsan ya ergensin ya da cahil.

dünyanın herhangi bir ülkesini ele al orada diyelim 100 kişi varsa bunun %100'ü zengin değildir. fabrikatör değildir. büyük çoğunlupu maaşlı işçidir memurdur.

alım güçleri farklı olsa da durum budur.

maaşlı bir işi bu kadar alçak seviyede görmeni anlamıyorum.

x bir adamın kendi işyeri olsa o iş yerine 2 ay müşteri gelmese (misal şimdiki covid yüzünden işlerin aksaması gibi) o adam da 2 ay içinde top atar.

hatta işer umulduğu gibi gitmese elon musk da google da amazon da microsoft da facebook da batabilir.

20 sene önce kimse nokia batar diyemezdi. bugün kimse samsung batar demez. işlerin riskleri ile senin dediğin kıyaslamaları eşit almak manasız

• Önü açık meslek kalmadı ki.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.