Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
26
Favori
40.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi de bu çıktı.Kendini geliştir,yazılım öğren,spor yap,girişimci ol,e-ticarete atıl vs.Millet de sanıyoki yazılım öğrenince Bill Gates olacağım.Kendi hayatımızı belirlemede düşündüğümüzden çok daha fazla etkisisiz aslında.Asıl önemli olan doğduğun sınıf ve ailen.Son yıllarda aşılanan her şey senin elinde,istersen,emek verirsen olmayacak şey yok lafları safsata yani.Zengin çocuğunu en iyi okullara gönderecek ve çocuk çok iyi bir çevrede yetişip iyi bi eğitim alacak ve paranın getirdiği şansın yanında aldığı eğitimle de fakirlerden önde olacak.

Şu videoyu izleyin.Aslında gerçek olanla bize gösterilen bambaşka şeyler.Son günlerde Elon Musk çok popüler.Nereye baksam girişimci,yaratıcı,deha gibi şeyler yazılıyo ama adamın babasının elmas madenleri olan bir milyarder olduğu hiçbir yerde yazmıyo ne hikmetse

Zenginlik zenginliği,fakirlikse fakirliği doğuruyor.Yani elimde 10 milyon para olsa ben bu parayla gidip köşedeki kuyumcudan altın alsam ertesi ay son model araba parası kadar kar ederim ama elimde 10 bin lira varsa bu paradan edeceğim kar bekleyeceğim zamana bile değmeyecek ve bu sistemden çıkmak imkansız.Ne kadar zeki,başarılı bi insan olursan ol mevcut imkanlar doğrultusunda hayatın şekillenecek yani işçi çocuğuysan 3 aşağı 5 yukarı sen de o imkanlarda biri olacaksın,fabrikatör çocuğuysan sen de fabrikatör olacaksın ve tekrar söylüyorum yetenekli,zeki ya da aptal falan olman hiç önemli değil.Tek önemli olan sana sunulan imkanlar.

İkinci olarak da şuı videoyu izlemenizi öneririm.Fakirlerin iyi bi eğitim alamaması ve asla zenginler kadar kendilerini geliştirme imkanını bulamayacaklarını Amerikada da çalışmış olan akademisyen açıklıyor.

Edit:Aslında çok daha uzun bi yazı yazacaktım ama uzun olunca insanlar okumuyor genelde.Videolara pek bakan olmamış bunları izleyebilirsiniz.Bu konu ile benzer şeyler içeriyor.

Aynı başlık bugün ekşide de açılmış https://eksisozluk.com/fakirleri-kandirmanin-yeni-yolu-kendini-gelistir--6833886?p=1

Ekşiye de taşınmasına sevindim aslında ama arkadaş yazıyı kendi yazmış gibi göstereceğine alıntı yaptığını söyleseydi keşke :)

Ekşide yazarlığım yok.Cahil,bu nasıl mantık,okuyup öğrenmeyelim mi falan denilmiş,dinci yobaz diyenler bile var  Ama ben bunu kastetmiyorum.Benim eleştirdiğim kendini geliştir,yazılım öğren laflarının fakirleri baskılamak için bi araç olarak kullanılması

Açım,işsizim "Kendini geliştir,girişimci ol"

Bi kitap 100 lira olmuş "Şartları sen yarat,pes etme"

Türkiye nin bi köyünde doğdum eğitim alamadım,berbat bi çevrem var "Elon Musk da Afrika'dan geldi"

Asgari ücrete sabah akşam çalışıyorum "Yazılım öğren,yatırımcı ol elinden tutan mı var kapitalizm herkese fırsat tanıyo"

Bu gibi örnekler çoğaltılabilir,ben insanın koşulları değil de koşulların insanı yarattığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 24 Haziran 2021; 8:54:56 >

• Herkes eşit maaş alsa "Kendini geliştir." Lafı tıkır tıkır mükemmel şekilde işlerdi. Cumhurbaşkanlığını para için yapanlar değil gerçekten ülkesini sevenler yapardı. Adam 7/24 doktorluğa ilgi ve sevgi duyuyorsa para için değil gerçekten insan hayatını kurtarmak istediği için sevgi duyardı.

Türkiye kapitalizminde en fazla doktor olma şansınız var. O ise ilk okuldan başlayarak 7/24 sıkı çalışmayla olacak şey. Sosyal hayatı, hobilerini unutup 12 yıl robot gibi ders çalışacaksın sonra 10.000 lira maaş... Peki Abd üzerinde okumadan etmeden rastgele işe giren fabrikacı biri? 21957,59

Şimdi tl dolar çevirdin saçmalık muhabbeti yapacaklara lüks bir konsoldan bahsedelim ps5 doktor bir adet alırken fabrika işçisi 6 tane alıyor adamlar hala geliş çalış diyor la adamlar okul okumadan tembellik ederek bizim doktorlardan kat kat daha iyi ekonomik refaha ulaşıyor
    Piyango vurmadıktan sonra sıfırdan zengin olamazsın...

Zenginlik fakirlik babadan oğuladır. Belki yüzbinde birdir aksi olan.

Zengin olan adam kendince bir iş ağı geliştiriyor. Bu adamın çocuğu da bu fırsat ağıyla istediğini elde edebiliyor. Ufku geniş, fırsatı geniş. Ya bizim gibi fakirler? İlkokul mezunu akrabalarla ana babayla ne fırsatından bahsediyorsun

Son zamanlarda forumda görüğüm en mantıklı tespit . Jeff Elon gibi adamların basit bir şekilde yükseldiklerini düşünmüyorum. Kaldıki son zamanlarda çıkardıkları produktivite diye bir şey var . Saçmalık . Fakirin para kazanabilceğine inandırıp daha da köle gibi çalıştırmak başka bi işe yaradığı yok .Yutturuyolar millete . Vietnamdan bi arkadaş esindim . Köpek gibi çalışıyo her dakka diyoki çok produktivim . Oyun büyük dicem dalga geçiceksiniz . Ama bu adamların işin görünmeyen kısımında her halta uğraştıklarını bir çok sıkıntılı şey planladıklarını düşünüyorum dünya için . Ve bunların süper başarıyla yükseldiklerini düşünmüyorum . Arada bikaç adam çıkıyo işte onlarıda bakın çabaladılar nasıl başarılı oldular diye milleti uyutmak için çıkarıyolar diye düşünüyorum . Kesinlikle bu heriflerin iyi şeylerle uğraştığını düşünmüyorum . Bana bok atıcak dalga geçicek adamlar elinde 200 milyar doları olsaydı nelerle uğraşabilceklerini az çok kestirebilirse anlıcaklardır ne demek istediğimi . Adam marsa 1 milyon insan götürücem diyo . Bence elysium filmi gibi bir şey kurucaklar . Soylular orda . Burda robotlar alt sınıfı irade ederken . Onlar orda sınırlı sayıda insanla medeniyet kurucak . Köle gibi çalıştırcaklar ileriji nesilleri . Bunlar sadece görüşlerim dalga geçmekte serbestsiniz . Ama hayırlı şeylerle uğraştıklarını çok düşünmüyorum

Evet Einstein in da ailesi zengindi :) Babasının bir elektrik şirketi varmış.

Celal Şengörü Celal Şengör yapan da ailesinin zenginliği zaten,bir kitaba 5 bin dolar veren bir insan.Geçen Youtube da oğlunun bir videosunu izlemiştim.Annem Amerikada babamsa Avrupada okumamı istedi ben de İsviçrede okudum diyodu.Yani adam Dünya haritasını alıp okuyacağı yeri seçiyo,istediği hocadan ders alma,mükemmel okullarda okuma imkanı var.Sence fakir bir adam bu imkanlara sahip olabilir mi ?

Elon'un babası yada büyükbabası güney afrikada altın madeni işletiyordu zengin hollanda heritage'ı var yani.

Jeff çok daha kirli ve bilinmeyen birisi.

Bill gates'in babası senatör ve rothschildler'in yakın arkadaşı .

Mark zuckerberg tehlikeli bir yahudi mahkemedeki suratına bakarsanız boş zamanlarında insan yediği belli oluyor.

Steve jobs belli bir görev için hazırlanan arap yahudisi tipik bir salesman elma sembolüde dinle alakalı tanrıya karşı duruşu simgeliyor.

Bir insan yükselebilir zamanla belli bir çalışma ve yetenekle ama fazla hızlı ve en tepeye yükseliyorsa bilin ki bu işin içinde kirli bağlantılar vardır tarikat,cemaat,aile dostu tabi bunlar halka açıklanacak şeyler olmadığından başarı hikayesi fakirlikten zenginliğe/rags to riches diye süslüyorlar.

Kendini geliştirmek önemli fakat sana yol sunmuyor bu ülkede. Yüzüne bakmıyorlar, kendini beğendirmek zorundasın, o da çok zor iş, ne yaparsan yap canın yanıyor. Bir şekilde tecrübe kazanacaksın, arkasından düşünürlerse eline imkan geçer, çalışmak, para kazanmak, para biriktirmek ve plan yapmak oldukça güçleşti, insanımızla her iş zor.

• Adam haklı . Verdim şukunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes eşit maaş alsa "Kendini geliştir." Lafı tıkır tıkır mükemmel şekilde işlerdi. Cumhurbaşkanlığını para için yapanlar değil gerçekten ülkesini sevenler yapardı. Adam 7/24 doktorluğa ilgi ve sevgi duyuyorsa para için değil gerçekten insan hayatını kurtarmak istediği için sevgi duyardı.

Türkiye kapitalizminde en fazla doktor olma şansınız var. O ise ilk okuldan başlayarak 7/24 sıkı çalışmayla olacak şey. Sosyal hayatı, hobilerini unutup 12 yıl robot gibi ders çalışacaksın sonra 10.000 lira maaş... Peki Abd üzerinde okumadan etmeden rastgele işe giren fabrikacı biri? 21957,59

Şimdi tl dolar çevirdin saçmalık muhabbeti yapacaklara lüks bir konsoldan bahsedelim ps5 doktor bir adet alırken fabrika işçisi 6 tane alıyor adamlar hala geliş çalış diyor la adamlar okul okumadan tembellik ederek bizim doktorlardan kat kat daha iyi ekonomik refaha ulaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meola147of -- 16 Şubat 2021; 18:15:3 >
  • Piyango vurmadıktan sonra sıfırdan zengin olamazsın...

Zenginlik fakirlik babadan oğuladır. Belki yüzbinde birdir aksi olan.

Zengin olan adam kendince bir iş ağı geliştiriyor. Bu adamın çocuğu da bu fırsat ağıyla istediğini elde edebiliyor. Ufku geniş, fırsatı geniş. Ya bizim gibi fakirler? İlkokul mezunu akrabalarla ana babayla ne fırsatından bahsediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 16 Şubat 2021; 18:17:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda forumda görüğüm en mantıklı tespit . Jeff Elon gibi adamların basit bir şekilde yükseldiklerini düşünmüyorum. Kaldıki son zamanlarda çıkardıkları produktivite diye bir şey var . Saçmalık . Fakirin para kazanabilceğine inandırıp daha da köle gibi çalıştırmak başka bi işe yaradığı yok .Yutturuyolar millete . Vietnamdan bi arkadaş esindim . Köpek gibi çalışıyo her dakka diyoki çok produktivim . Oyun büyük dicem dalga geçiceksiniz . Ama bu adamların işin görünmeyen kısımında her halta uğraştıklarını bir çok sıkıntılı şey planladıklarını düşünüyorum dünya için . Ve bunların süper başarıyla yükseldiklerini düşünmüyorum . Arada bikaç adam çıkıyo işte onlarıda bakın çabaladılar nasıl başarılı oldular diye milleti uyutmak için çıkarıyolar diye düşünüyorum . Kesinlikle bu heriflerin iyi şeylerle uğraştığını düşünmüyorum . Bana bok atıcak dalga geçicek adamlar elinde 200 milyar doları olsaydı nelerle uğraşabilceklerini az çok kestirebilirse anlıcaklardır ne demek istediğimi . Adam marsa 1 milyon insan götürücem diyo . Bence elysium filmi gibi bir şey kurucaklar . Soylular orda . Burda robotlar alt sınıfı irade ederken . Onlar orda sınırlı sayıda insanla medeniyet kurucak . Köle gibi çalıştırcaklar ileriji nesilleri . Bunlar sadece görüşlerim dalga geçmekte serbestsiniz . Ama hayırlı şeylerle uğraştıklarını çok düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 Kasım 2020 -- 17 Şubat 2021; 14:48:17 >

• Kendini geliştirmek önemli fakat sana yol sunmuyor bu ülkede. Yüzüne bakmıyorlar, kendini beğendirmek zorundasın, o da çok zor iş, ne yaparsan yap canın yanıyor. Bir şekilde tecrübe kazanacaksın, arkasından düşünürlerse eline imkan geçer, çalışmak, para kazanmak, para biriktirmek ve plan yapmak oldukça güçleşti, insanımızla her iş zor.

• Yurtdişinda kendini geliştirmek önemli ülkemizde dayın olacak.Siyasi desteği olan adam sen 20 sene caliş senden daha fazla paraya ve güce sahip olur.Iş kursan insanlar sıkıntili gerçekten bencillik hatsafhada işte yapilmaz bizim insanimizla.Yaşadim gördüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

• Oyun böyük yeğen

• dünyada kölelik hiç bir zaman son bulmadı.

köleliğin bir diğer boyutu da oy kullanmak. hala demokrasi masalına inananlar var.

• Hocam yapma spor okuma kitap çalışma isin hakkında araştırma inovasyonları gel buralarda bul senin gibileri. Yapmayın etmeyin birseyler hayalinizdeki gibi kusursuz gitmez zaten hic bir zaman. Daima üstünüzde birileri daha iyidir. Olay yolun çekişmesi amaçladığınız şeylere değil gittiğiniz yollara odaklanın. Çektiğini çilelere aşık olmayan cefaya varamiyor yeni dünya da. Ya evet bu böyle bırakıyorum dersin yada öyle de olsa 5 ise 10 calisicam basaricam diceksin. Bu motivasyon değil disiplindir
  • Berkeseçici kullanıcısına yanıt

Ben çalışmayalım,okumayalım demiyorum.Çalışalım ama gerçekleri bilelim.Hayat motivasyon videolarında anlatıldığı gibi değil,bambaşka

• Tamamen katılıyorum. Video izleyip başaracağım demekle yürümüyor hicbirsey harakete geçmek lazım süreklilik lazım. Hayirlisi olsun hakkimiz da
  • Şimdi bakıyorum ODTÜ Boğaziçi falan arkadaşlar bizim zamanımız da gariban çocukları giderlerdi buraya sırf bir şeyler elde etmek için. Şu an bakıyorum bu sayılı tıp fakülteleri, mühendislik fakülteleri falan full zengin çocuklarıyla dolmuş durumda. Böyle bir şey yok şu an Galatasaray Hukuku kazanmış adam okumasın değil kendisi çocuğu bile geçinir o parayla ama zengin çocukları efsane bastırıyor. Tıp fakülteleri Boğaziçi ODTÜ maddi durumu iyi aile çocuklarıyla doldu eskiden mahallenin fakir çocukları giderdi bir dershane olmuş 15k adam etüt merkezine gidiyor bir kitap olmuş 60 TL ben şok oldum Allah yardımcısı olsun geriden gelenler.

Son zamanlar da patladı bu olay zaten Amazon'da boktan bir mağaza hafta da 5 gün 1 saat fitness sabah 05:00 da falan uyanıyorlar sanki yapacak işleri varmış gibi :) Birde çok borsa pohpohlaması yapıyorlar ben zaten işin içindeyim aman gözünüzü seveyim dikkat edin hata yapmayın. Çok küçük yatırımcı katıldı. Bakıyorum profillere hep bebeklerinin fotoğraflarını falan koymuşlar aile babaları dikkat edin altınızda ki donu alırlar ben şu ana kadar hiç zarar etmedim ama bir gün de benim elime verilme ihtimaliyle yatırım yapıyorum dikkat edin yani. Yok 1,87 ye aldım 3 TL'ye sattım falan diyenlerin gazına falan gelmeyin tahtacı verir elinize aman dikkat.

• up

• Kendini geliştir.

KPSS'den 85 puan al.

Mülakatta elen.

Senin hak ettiğin yere 50 puanlı birini alsınlar.

İşsizlikten bunalıma gir. Evde kafa dağıtmak için forumlarda dolaş. Sonra maaşlı trolün biri sana desin ki "kendini geliştir"

• up

• Helal olsun güzel tespit. Herkese bir hayal aşılıyorlar; kendini geliştir, oku, zengin ol.

Sıfırdan gelip zengin olmak 100.000de 1 belki daha da azdır. Zengin olmakkolaysa neden trafikte sokakta gördüğümüz insanlar hurdalara biniyor, dişi yamuk mesela neden yaptırmıyor öyle yaşıyor? Bazı gerçekleri kabullenmek lazım. Fakir doğduysak ve gidişat da öyleyse kendimizi ona göre hazırlamalıyız.

Her gün zenginlik hayali değil, alt sınıfsan alt sınıfın gerektirdiği hayaller kuracaksın.

• Konunun alnı olsa öpsem o kadar haklı ki. Ulan son sınıfım, üniye başladığımdan bu yana gırla "kendini geliştir yauvv" lafını duydum. Şu an patronum lise mezunu Ben hep derim, zengin olmak için zengin olmak lazım.

• yharf Y kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattıklarınız ülkenizle ilgili bence.Hurda olan araçlara zamanında bakım yapılsaydı hurda olmazlardı.Kaç yıllılık arabalara bakım yapılarak korunduğu için 'klasik' diyoruz sonucta eger bakmasaydı sahipleri onlara da hurda diyecektik değil mi? Aileden zengin olanlara karşı yapacak bir şeyiniz yok, tabi ki de bizden onde olacaklar lakin ne konuda? Einstein aileden zengin miydi?Ya da Almanya da daki aşıyı bulan evli olan doktorlar?
    Kapitalist sistemin eğitimi ve malları için dil dökmeye değmez işine yarayanı al yüksel işine yaramayanı bırak kenara yükselince zaten ona da sahip olursunuz.Aileden zenhin olan Celal Şengör'e mesela babası "şirketin başın geç demiş" ," adam da ben uğraşamam onla demiş" ayrıca Celal hoca ve İlber hoca mesela adamlar akıllı telefon bile kullanmıyor.Zenginler sadece mal ve hizmet alımında öndeler fazlasında değil.
    Motive videoları fallar kadar sahte bir şey eldeki imkanlara göre hayatımızı şekillendireceğiz o kadar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.