Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
26
Favori
40.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimse dünyanın hiçbir yerinde fırsat eşitliğinin olduğunu savunamaz.

ancak kimsede insanların kendini geliştirip daha iyi bir konuma gelemeyeceğini söyleyemez.

• 11 Kasım 2020 1 kullanıcısına yanıt

Yani bu tarz şeyler planlansa bile kim bilir kaç nesil sonra gerçekleştirilebilecek şeyler olacak. E 2-3 nesil sonrası için de milyarlarca dolar para harcamak biraz saçma olur gibime geliyor çünkü o neslin ne olacağı belli değil. Filmlerdeki gibi Mars’a 1 milyon insan götürmek kolay iş değil, 20 Elon Musk daha gelir geçer bunlar olana kadar. O yüzden ben eminim ki planlar bu kadar uzun vadeli değildir. Şuanki iktidarın 70 sene sonrası için ekonomi planı yapması kadar saçma birşey olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

sen konuyu hiç anlamamışsın

• atabeyefe kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 19 Şubat 2021; 1:11:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yol değil. Yıllardır kendini geliştirmek adına bir sürü kitap, tv programı vs vs çıkıp duruyor. Azmet, çalış vs vs diye öğütler veriyorlar. Veriyorlar gazı veriyorlar gazı.

• Türkiyedeki olay devletin bazı büyük şirketlerin eline bakması olayı.Siyasiler onlara fırsat sunuyor onlarda siyasilere.Ahbap-çavuş kapitalizmi yani büyükten küçüğe süren.
    Milleteyse boş milliyetçilik satıyorlar.Din,milliyetçilik insanları uyutmaya yetiyor.
    Bunun yanında devlet içinde bürokrasi sıkıntısı var.En iyi örneğini adalet alanında görürsünüz.Memur yükü çok fazla.
    Bunların planlaması 60 yıl önce yapıldı 80lerden sonra hızlandırıldı.
  • Sıradan, normal bir yaşam süren insana hiç bir imkan sunamıyoruz itirafını anca böyle yapabiliyorlar.

Gelişmiş ülkelerin farkı ise gayet sıradan bir hayat da sürseniz tonla imkan sunulması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 17 Şubat 2021; 9:36:22 >
  • Zengın olanların cocukları daha avantajlı ama bir baltaya sap olamayan salakların oldugu uyuşturucandan ölenler gibi kötü örneklerı cıkarırsanız emin olun % sel olarak daha fazladır.

Herkes sivrilemez kapasite meselesi ama kendini geliştiren yolunu bulur.

Sadece ülkemizde yöntemi farklı biraz onursuz, karaktersiz oldunmu çalışkan kendını geliştiren biri oldun mu doğru kapıdan girip üye olup yalakalıp yaparsan yükselirsin.

Türkiye zeka seviyesinin düşük oldugu bir ülke tembel bir millet sivrilen kafası çalışan yolunu buluyor arkadaşlar

Adaletli bir ortamda oldugunu iddaa etmedim ama

• meola147of kullanıcısına yanıt

Kendini geliştirip gerekli şartları sağlarsan yüksek maaş veren emperyalist ülkeler için çalışıp çok para kazanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 11 Kasım 2020

Son zamanlarda forumda görüğüm en mantıklı tespit . Jeff Elon gibi adamların basit bir şekilde yükseldiklerini düşünmüyorum. Kaldıki son zamanlarda çıkardıkları produktivite diye bir şey var . Saçmalık . Fakirin para kazanabilceğine inandırıp daha da köle gibi çalıştırmak başka bi işe yaradığı yok .Yutturuyolar millete . Vietnamdan bi arkadaş esindim . Köpek gibi çalışıyo her dakka diyoki çok produktivim . Oyun büyük dicem dalga geçiceksiniz . Ama bu adamların işin görünmeyen kısımında her halta uğraştıklarını bir çok sıkıntılı şey planladıklarını düşünüyorum dünya için . Ve bunların süper başarıyla yükseldiklerini düşünmüyorum . Arada bikaç adam çıkıyo işte onlarıda bakın çabaladılar nasıl başarılı oldular diye milleti uyutmak için çıkarıyolar diye düşünüyorum . Kesinlikle bu heriflerin iyi şeylerle uğraştığını düşünmüyorum . Bana bok atıcak dalga geçicek adamlar elinde 200 milyar doları olsaydı nelerle uğraşabilceklerini az çok kestirebilirse anlıcaklardır ne demek istediğimi . Adam marsa 1 milyon insan götürücem diyo . Bence elysium filmi gibi bir şey kurucaklar . Soylular orda . Burda robotlar alt sınıfı irade ederken . Onlar orda sınırlı sayıda insanla medeniyet kurucak . Köle gibi çalıştırcaklar ileriji nesilleri . Bunlar sadece görüşlerim dalga geçmekte serbestsiniz . Ama hayırlı şeylerle uğraştıklarını çok düşünmüyorum

Elon'un babası yada büyükbabası güney afrikada altın madeni işletiyordu zengin hollanda heritage'ı var yani.

Jeff çok daha kirli ve bilinmeyen birisi.

Bill gates'in babası senatör ve rothschildler'in yakın arkadaşı .

Mark zuckerberg tehlikeli bir yahudi mahkemedeki suratına bakarsanız boş zamanlarında insan yediği belli oluyor.

Steve jobs belli bir görev için hazırlanan arap yahudisi tipik bir salesman elma sembolüde dinle alakalı tanrıya karşı duruşu simgeliyor.

Bir insan yükselebilir zamanla belli bir çalışma ve yetenekle ama fazla hızlı ve en tepeye yükseliyorsa bilin ki bu işin içinde kirli bağlantılar vardır tarikat,cemaat,aile dostu tabi bunlar halka açıklanacak şeyler olmadığından başarı hikayesi fakirlikten zenginliğe/rags to riches diye süslüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2021; 10:56:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Elon'un babası yada büyükbabası güney afrikada altın madeni işletiyordu zengin hollanda heritage'ı var yani.

Jeff çok daha kirli ve bilinmeyen birisi.

Bill gates'in babası senatör ve rothschildler'in yakın arkadaşı .

Mark zuckerberg tehlikeli bir yahudi mahkemedeki suratına bakarsanız boş zamanlarında insan yediği belli oluyor.

Steve jobs belli bir görev için hazırlanan arap yahudisi tipik bir salesman elma sembolüde dinle alakalı tanrıya karşı duruşu simgeliyor.

Bir insan yükselebilir zamanla belli bir çalışma ve yetenekle ama fazla hızlı ve en tepeye yükseliyorsa bilin ki bu işin içinde kirli bağlantılar vardır tarikat,cemaat,aile dostu tabi bunlar halka açıklanacak şeyler olmadığından başarı hikayesi fakirlikten zenginliğe/rags to riches diye süslüyorlar.

Alıntıları Göster

ABD zenginlerine özenen insanları anlamıyorum. ABD çalışana hakkını veren bir ülke kim olursa olsun. Eyalet bazında yönetim farklılıkları olduğu için yapılan yanlışlar ülkenin tamamına yansımıyor. Batan da çıkan da kendine yani. Jeff, Elon falan bunlar fırsat değerlendiren insanlar. Dünya insanlarını ABD'nin imkanlarında kullanarak zengin olmuş insanlar. Bazı Türkler daha da vizyon sahibi ama imkan yok.

İlla zenginlere özenilecekse İngiltere örnek alınmalı. İngiliz sahipciliği gibi Türklerde de sahiplenme olmalı kendi vatandaşını ama nerde. Mesela Richard Brunson, İngilterenin devlet hava yolu şirketi British'e rakip oldu hatta dalga bile geçmekte reklamlarında ama Birleşik Krallık bu adamı tutuyor ve hem oraya hem kendine kazandırıyor. Ayrıca Elon Musk'ın uzay projesinin en büyük rakibidir kendisi, sir ünvanı almıştır.

Türkiye'nin insanını sahiplenmemesi Türk insanından birşey beklemediğini gösteriyor. Alt seviye işler göçmenlere paslandı. Orta kesim eridi bitti. Üst kesimse zaten keyfi yerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

ABD zenginlerine özenen insanları anlamıyorum. ABD çalışana hakkını veren bir ülke kim olursa olsun. Eyalet bazında yönetim farklılıkları olduğu için yapılan yanlışlar ülkenin tamamına yansımıyor. Batan da çıkan da kendine yani. Jeff, Elon falan bunlar fırsat değerlendiren insanlar. Dünya insanlarını ABD'nin imkanlarında kullanarak zengin olmuş insanlar. Bazı Türkler daha da vizyon sahibi ama imkan yok.

İlla zenginlere özenilecekse İngiltere örnek alınmalı. İngiliz sahipciliği gibi Türklerde de sahiplenme olmalı kendi vatandaşını ama nerde. Mesela Richard Brunson, İngilterenin devlet hava yolu şirketi British'e rakip oldu hatta dalga bile geçmekte reklamlarında ama Birleşik Krallık bu adamı tutuyor ve hem oraya hem kendine kazandırıyor. Ayrıca Elon Musk'ın uzay projesinin en büyük rakibidir kendisi, sir ünvanı almıştır.

Türkiye'nin insanını sahiplenmemesi Türk insanından birşey beklemediğini gösteriyor. Alt seviye işler göçmenlere paslandı. Orta kesim eridi bitti. Üst kesimse zaten keyfi yerinde.

Alıntıları Göster

İngiltere bitik hocam arap istilasına yenik düştü herşeylerini zengin araplar aldı.

Brexit'le vatanseverler buna tepki verdi ama ne kadar başarılı olucaklar daha belli değil.

Amerikada çalışarak hakettiğini almak çok daha kolay türkiyede çalışırsın asgari ücret alırsın yükselemezsin fazla.

Amerikanın eksikleri, tuhaflıkları olabilir kültür farkından dolayı ama kesinlikle muhafazakar dürüst kârlı çalışma ve kazanma tutumu örnek alınmalı biden'ın getirmeye çalıştığı hazırcılığa sivil hakların azaltılmasına karşı durulmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2021; 12:12:0 >

• quote:

İngiltere bitik hocam arap istilasına yenik düştü herşeylerini zengin araplar aldı.

Brexit'le vatanseverler buna tepki verdi ama ne kadar başarılı olucaklar daha belli değil.

Amerikada çalışarak hakettiğini almak çok daha kolay türkiyede çalışırsın asgari ücret alırsın yükselemezsin fazla.

Amerikanın eksikleri, tuhaflıkları olabilir kültür farkından dolayı ama kesinlikle muhafazakar dürüst kârlı çalışma ve kazanma tutumu örnek alınmalı biden'ın getirmeye çalıştığı hazırcılığa sivil hakların azaltılmasına karşı durulmalı.

Alıntıları Göster

İngiltere gibi Avrupa ülkeleri göçmenleri sindiremiyor. Irkçılığın artma sebebi bu. ABD'de ise ülkeyi sevmesen de yasaları, yargıyı seve seve seveceksin ve kapitalizme destek olacaksın. Kapitalizm sürdürki sende yaşayasın prensibi. ABD bu bakımdan göçmenleri kolay yutuyor. Avrupa ülkeleri ise sosyal demokrat ülkeler olduğundan gelen geçen bu haklara talip olmaya çalıştıkça tepki görür.

Dönüp kendimize bakarsak hazıra konma hakkımız yok. Uydu devletiz. Ya ABD ya Rusya. AB'yi yazmadım çünkü AB direkt tehdit değil bu ülke için. Kendi sorunları var. Tek başına olmanın savaşını veren bir ülkeyiz ama iç politikalar ülke vatandaşının aleyhine.

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

İngiltere gibi Avrupa ülkeleri göçmenleri sindiremiyor. Irkçılığın artma sebebi bu. ABD'de ise ülkeyi sevmesen de yasaları, yargıyı seve seve seveceksin ve kapitalizme destek olacaksın. Kapitalizm sürdürki sende yaşayasın prensibi. ABD bu bakımdan göçmenleri kolay yutuyor. Avrupa ülkeleri ise sosyal demokrat ülkeler olduğundan gelen geçen bu haklara talip olmaya çalıştıkça tepki görür.

Dönüp kendimize bakarsak hazıra konma hakkımız yok. Uydu devletiz. Ya ABD ya Rusya. AB'yi yazmadım çünkü AB direkt tehdit değil bu ülke için. Kendi sorunları var. Tek başına olmanın savaşını veren bir ülkeyiz ama iç politikalar ülke vatandaşının aleyhine.

Alıntıları Göster

Amerika nasyonel bir ülke olarak kurulmadı fark orda i300yıl önce İngiltere kralına isyan ettiler vergi ödememek için fransız desteğiyle kendi ülkelerini kurdular ve sistemden bıkan her avrupalıyı ülkekerine davet ettiler dolayısıyla orda Irkçılık origin'i avrupa olmayanlara daha geniş şekilde beyaz olmayanlara karşı güneyde alman,italyan,avrupai ateist/hristiyan türk hepsi gayet güzel şekilde yaşıyor bir nefret yok

Batı Avrupa ülkeleri ise 2bin yıllık bir tarih ve maddi ve sosyal zenginlik ve şimdi bu zenginlikleri insanlıkdan çok uzak olan kişiler faydalanıyor iş öyle bir hal aldı ki almanyada ve fransadaki türkler bile sağcı olmaya başladı dahada korkunç yerlerden kasıtlı şekilde ülkeyi yok etmesi için getirilen mültecilere karşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2021; 12:41:27 >

• Her fakir dunyaya yeni bir fakir getirdiği anda suçludur

Bu yuzden afrikadaki cocuklara acimiyorum çünkü onlar da cocuk yapip ayni ana babalarinin onlara acimadigi gibi kendi öz çocuklarına acimayacaklar

Bu burasi için de geçerli

Fakirlik oyle bir rezilliktir ki koronadan daha bulasicidir suan dunyada 10 bin kiside 1 kisi belki duzgun bir hayat yaşıyordur

• quote:

Amerika nasyonel bir ülke olarak kurulmadı fark orda i300yıl önce İngiltere kralına isyan ettiler vergi ödememek için fransız desteğiyle kendi ülkelerini kurdular ve sistemden bıkan her avrupalıyı ülkekerine davet ettiler dolayısıyla orda Irkçılık origin'i avrupa olmayanlara daha geniş şekilde beyaz olmayanlara karşı güneyde alman,italyan,avrupai ateist/hristiyan türk hepsi gayet güzel şekilde yaşıyor bir nefret yok

Batı Avrupa ülkeleri ise 2bin yıllık bir tarih ve maddi ve sosyal zenginlik ve şimdi bu zenginlikleri insanlıkdan çok uzak olan kişiler faydalanıyor iş öyle bir hal aldı ki almanyada ve fransadaki türkler bile sağcı olmaya başladı dahada korkunç yerlerden kasıtlı şekilde ülkeyi yok etmesi için getirilen mültecilere karşı

Alıntıları Göster

Dünya farklı bir yere evrildi evriliyor. 10 yıl önce bir yerleri oya oya şu anki duruma ulaştık. Suriye,Libya,Yemen vs. talan edildi. Lübnan bitik. Körfez ülkelerini ben eskiden zengin bilmiyordum mesela son 10 yıldır iyice hissediliyor fark yarattıkları. Önceden Hong Kong falan bilinirdi doğuda kapitalizmin beşiği olarak. Emperyalizm de sökmüyor artık zamanında görevini yerine getirdi emperyal ülkeler. İnsanların bilinçlenmesi lazım her güne karşı ama birbiriyle uğraşmaktan zaman bulamıyorlar.

Petrole karşı hareket olduğu belli bu yaşananların. Dünya herkesi doyurur ama bazılarını daha çok doyurması olayının işlemesi lazım.

İçerde ise hükümetin kuklasıyız. Bu yazdıklarım bile görevlendirilmiş kişiler tarafından okunuyor hatta gülüyordur kimisi. Selamlar dilerim kendilerine:). Gündem hızlı değiştiğinden etki-tepkiyi okuyorlar sosyal medyada.

Fakirlik şu durumda tercih değil zorunluluk. Fakir kalsın ki gençlik verecek tepkisi olmasın. Yaftalamalara hazır olsun. Orta yaş ve yaşlılar için ise fakirlik kendi sorunları. 30 yaş altı gençliğini yaşayamıyor.

Konuya dönersek kendini geliştirmek önemli değil kendini ne kadar sattığın, pazarladığın önemli. Manipulasyona karşı beklentin olması lazım. İnsanları gerektiğinde manipule de edebilmelisin. Türk insanı anlamak, bilmek istediğini biliyor çünkü. Güçlünün hukuku işler. Bu gücü doğru kullanırsan bu ülkede yolunu bulursun.

Kendini geliştirsen de birilerinin altında maaşlı çalışacaksan birilerinin iki dudağı arasında bütün yapacakların. Yazılımcı olsan ekstrem iş yapmadıktan sonra maaşın 10bini geçmez. İngilizce öğrensen de keza öyle çok aman aman bir nitelik değil şu durumda.

Benim misal maaşım üst seviye sayılır ama tatmin olmuyorum. Bir arabaya üç haneli miktarları vermek bana koyuyor. Bir eve 5 yılı aşacak parayı bağlamak hoşuma gitmiyor. Bankaların nasıl çalıştığını biliyorum ve onların koyduğu kuralları istemiyorum. Ben kazanıyorsam kazancıma da kaybetmeme de ben katlanabilmeliyim. Esneklik sağlanmıyor. En kötüsüde 65 yaş emeklilik olayı. Boomerlar bu sebeple de şanslılar.

• Şuna açıklık getirmeliyiz "HERKES ÜNİVERSİTEYE GİTMEK ZORUNDA DEĞİL"

Psikolojik yöntemlerle aklınıza gelebilecek her öğrenciyi öyle bir hale sokarsınız ki geçen gün sınıf arkadaşlarına zorbalık yapan ilkokul öğrencisi bir anda sınavlarına çalışmaya başlar, derslere katılmaya başlar, suskunlaşır ve en iyi yerleri de kazanır. Peki bu onun gerçeği midir? Hayır. Bir gün geldiğinde o yaşayamadığı çocukluğu patlak verir ve isterse Profesörlüğe ulaşsın, delirir. Kimi insanların gerçekten hayatı eğitimden geçmiyor, ortaokulu bitirdiği gibi torna tesviyeyle uğraşacak adama lise ve üniversite okumayı zorunlu kılarsan o adam yılda bir gün düşleyeceği intiharı (herkes gibi) 3 günde bir düşlemeye başlar.

• İnsanların kendilerini geliştirebilecekleri sosyo-ekonomik şartları da hazırlamak gerekir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.