Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
26
Favori
40.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alakası yok ayrıca senın patronunda çok zengin değildir garanti. Cezaevinden çıkmış bir dayı kendi kücük tekstil atolyesini kurmuş gecen haberlerde gordum mesela , adam icerde yattığı sğre boyunca makine kullanmayı öğrenmiş kosgeb den kredi almış kendi ufak yerinin patronu olmuş yani burda adam şimdi zengin mi? zenginse neden yıllardır içerde yattı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnOktay -- 16 Şubat 2021; 23:29:29 >
  • SnOktay S kullanıcısına yanıt

Evet Einstein in da ailesi zengindi :) Babasının bir elektrik şirketi varmış.

Celal Şengörü Celal Şengör yapan da ailesinin zenginliği zaten,bir kitaba 5 bin dolar veren bir insan.Geçen Youtube da oğlunun bir videosunu izlemiştim.Annem Amerikada babamsa Avrupada okumamı istedi ben de İsviçrede okudum diyodu.Yani adam Dünya haritasını alıp okuyacağı yeri seçiyo,istediği hocadan ders alma,mükemmel okullarda okuma imkanı var.Sence fakir bir adam bu imkanlara sahip olabilir mi ?

• HBeg kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin okullara girmek için bir sıralama değeri var, gerçek zenginin veledi tutturmuşsa gider bunda anormal bir olay yok, bizdeki anormal sosyal devlet diye tabir edilen devletin sosyal olamaması ki, bu d olay da zaten bu korana yüzünden eğitimdeki eşitsizliğin ne olduğu gösterdi.Her ihtiyacı olana tablet ve sınırsız ebalı simkart verseydi mesela MEB bu işte tak diye biterdi.Ama bu da ülkeye ve onu yönetenlerin sorumsuzluğu yüzünden olamıypr maalesef.
  • Boş tespit. 0'dan milyoner olan tanıdığım var. Sizin başaramamanız basarilamayacağı anlamına gelmiyor zaten herkes yapabilseydi zenginlik diye bir şey olmazdı
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

Kendini kandır bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

Kendini kandır bakalım

Tanıdığım var diyorum kendini kandir diyorsun. Kendini kandıranın kim olduğu ortada. Sen boşver çalışmayı yat gitsin sonra da vicdanını rahatlatmak için konu aç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 16 Şubat 2021; 23:48:50 >
  • Hayır, lakin bu senin dediğin insanlar bunu bilim için yapıyor Celal hocayı ülkenin yüzde kacı tanıyordur? Peki ya Hande Erçeli, K.Tatlıtuğu.
    Biz zengin olmayı bilim yapmak için mi yoksa rahat yaşamak için mi istiyoruz bence asıl konu bu sizin sohbette? Einstein babasının çokta
    zengin bir şirketi olduğunu sanmıyorum zaten babası ve amcası ortakmış elektrikçiden hallicedir.Ayrıca Einstein olduğu ülke sonucta egitimi her sınıfta deger veren ülke ki sonucta Adolf diye deliyi baskan yaptılar kendilerine.
    Misal şu an yaşamakta olan Dr.Umut Yıldız zengin miydi? Adamın Kariyer Kılavuzu adlı Youtube kanalında yayını var orda memur çoçuğu olduğunu söylüyor mesela adam zengin değil, ama adam orda batma riskinin olduğunu söylüyor misal keza bir sürü iş başvurusundan red yemiş lakin şansa bir yere girmiş sonra Nasa ya kadar gitmiş e bu adam şimdi zengin mi? Yine zengin değil.Babası da zengin değildi, ama adam risk almış başarmış istediğini.
    Amaç para kazanmaksa illaki sömüreleceksiniz buna mecbursunuz sonra siz patron olup siz sömüreceksiniz sonuçta kapitalizm de yaşıyoruz.
    Ben mesela 2028 gibi aşçılığa başlamayı ve sömürülmeyi düşünüyorum 2040 gibi restaruantımı açıp çalışanlırımın hakkını da verip sömürmeyi planlıyorum. Çünkü kapitalizmde yaşıyoruz yapacak bir şey yok. Ayrıca zenginin de fakirinde öldüğü bir dünya hala bana adil geliyor sonuçta Sultan Süleymn hepimizden zengindi lakin domatesi hiç bir zaman yiyemedi keza kebabı da üstüne rakıyı ve şarapı da içemedi. Fazla büyütmeyin manyak olursunuz, iyi geceler.

Şarap ve rakıyı inançtan dolayı içmiyordu onu karıştırmşım onları saymayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnOktay -- 16 Şubat 2021; 23:57:18 >

• dsaewq D kullanıcısına yanıt

Vicdanını rahatlatmıyorum söylediğim şeyin nedenleriyle anlatıyorum.2 tane video da koydum onlara da bakabilirsin.

Tanıdığın sıfırdan zengin olabilir,gider bi bilet alırsın milyonda bir şans sana vurur zengin olursun mesele bu değil.

• SnOktay S kullanıcısına yanıt

Sonda yazdıklarını anlamadım ama :)

Bilim para için yapılmaz ama bilim yapmak için de paranın olması lazım.İyi bir okulda okuman,iyi bir çevrenin olması lazım,maddi bi desteğe ihtiyacın var bunlar için.Belli dertlerle uğraşmaman lazım yani Celal Şengör üniversiteyi bitirince işsiz kalır mıyım,ne kadar maaş alırım,faturaları ödeyebilir miyim gibi sıkıntılarla uğraşmıyordu.

• Uzun zamandır bu konuya kimse değinmiyordu. Eğitim hayatımda veya özel hayatımdaki tecrübelerim ne zaman "insan isterse her şeyi başarabilir" gibi saçma sapan sözler duysam kendi kendime "ya bi sg" dedirtir bana.

İnsan nasıl bir toplum veya ülkede doğduysa, nasıl bir ailede doğduysa o hayata mahkum maalesef. Bundan kurtulanlar da var ama herkes o kadar şanslı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gerçekten bakış açımı değiştirdiniz başka böyle videolar varsa paylaşabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SnOktay

Senin dediğin okullara girmek için bir sıralama değeri var, gerçek zenginin veledi tutturmuşsa gider bunda anormal bir olay yok, bizdeki anormal sosyal devlet diye tabir edilen devletin sosyal olamaması ki, bu d olay da zaten bu korana yüzünden eğitimdeki eşitsizliğin ne olduğu gösterdi.Her ihtiyacı olana tablet ve sınırsız ebalı simkart verseydi mesela MEB bu işte tak diye biterdi.Ama bu da ülkeye ve onu yönetenlerin sorumsuzluğu yüzünden olamıypr maalesef.

Kardeş ben de onu söylüyorum zaten zengin çocukları tutturuyor zaten bu sıralamaları gariban çocuğu eleniyor diyorum. Bu tarz üniversiteler kazanırken tek soruyla kaybediyorsun. Optik konusunu zenginin çocuğu anlamayınca ders programına ekstra haftada 3 saat de optik için Fizik hocası tutuyorlar. Bu yüzden gariban çocuğu eleniyor.

• Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir

Görüntü kalitesi düşük bir videodan ss aldım kusura bakmayın, Almanya'da yapılmış bir çalışma, fakir doğanların orta yaşlarındaki maddi durumunu gösteriyor, %85 kadar fakir kalmaya devam ederken %15 kadarı ortalama altı ve ortalama seviyelerine ulaşabiliyor. Sadece %0,5 kadarı iyi duruma gelebiliyor. Fakirsen fakir kalırsını gösteriyor bu çalışma

• geçen bi kitap aldım 110 tl diyecek bişey yok

• Celal hoca dışında sanki diğer bilimcilerin hepsi mi zengin de bizim haberimiz yok.Size Dr.Umut Yıldızın ismini verdim adam düz memur çoçuğu iken şimdi Nasa da takılıyor, keza adam lisede inekte değilmiş kafasına astronomiyi sokmuş ilerlemiş bu işte riskine rağmen yani para değil her şey ama bence bu devirde artık yaş önemli bir kriter küçük yaşta evladınızı yönlendirirseniz belki harvard a bile gider.Harvard vb. üniversiteli sosyal ve derslerinde üstünleri burslu kabul ediyor ama küçük yaşta çoçuğu yönlendireceksin yoksa zor olur onun içinde . Biz parayı zamanında betona gömmeseydik ülke olarak şimdi bu derdimiz yerine hangi arabayı alsak diye tartışırdık onun için bence hayatım akışına bak, bu ülkede hayatta kalmaya bak derim sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnOktay -- 17 Şubat 2021; 0:20:9 >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Aga oranın asgari ücretli fakiri buranın milletvekilinden, valisinden daha zengin benim gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnOktay -- 17 Şubat 2021; 0:21:49 >
  • HBeg kullanıcısına yanıt
    Sence Odtu Boun ögrencilerin yüzde kacı aileden zengindir.Orana vurarsak zengin veletleri kaybeder.Odtu ye vb. okula giden velet o optiği de halleder ayrıca kanaatindeyim ben.
    Ayrıca zenginlik tanımım hoca tutmaksa bence sen baya fakirsin asgari ücret bile almıyorsun herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnOktay -- 17 Şubat 2021; 0:26:57 >
  • Ben de yeni keşfettim kanalları hocam kaliteli içerikler paylaşıyorlar takip edebilirsin

• Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.