Sağolasın başkan güzel yorumlamışsın. bence en büyük şans para, varlıklı aileden gelmek çoğu şeyi çözer |
Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (3. sayfa)
-
-
Motivasyona sihire büyüye inanlar buraya gelin çünkü bu yazılanlar sizin göz yaşınızı dökeceğiniz satırlar olucak.
gerçekler çok acıtıyor biz de bunun içinde büyüdük ülke olarak
-
+
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 6 Nisan 2021; 17:22:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fakir doğan fakir kalır +100000
Fakir aile bile çocuk yaparken sizin fakirleri düşündüğünüz kadar düşünmüyor merak etmeyin. Dünya nüfusunun çoğunluğunu oluşturan insanlar belli bir planla olmadı zaten. Özellikle türkiye gibi bir ülkede fakir aileler kendi çocukları üzerinde bir hayal kurmuyorken o çocukların zengin olma hayali komik baya, üzgünüm ama gerçekler bu.
Zenginlik babadan kalıcıdır. Para parayı doğurur. Borç borcu doğurur. -
SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, babası Errol Musk'ın ne kadar kötü biri Rolling Stones Dergisi'ne verdiği röportajda anlattı. Musk, Güney Afrika'da yaşayan ve başarılı bir mühendis olan 72 yaşındaki babası için "Benim babam, şeytanın üzerinde ayrıntısıyla düşündüğü bir planıdır. O, aklınıza gelebilecek her türlü kötülüğü yapmış birisidir. O kadar kötüdür ki inanamazsınız" dedi.
Diyetisyen ve model olan annesinin de kendisiyle ilgilenemediğini belirten Musk, "Beni anne-babamdan çok kitaplar, özellikle Isaac Asimov'un kitapları büyüttü" ifadesini kullandı.
Madencilik ve inşaat sektöründe 30 yaşına gelmeden milyoner olan Errol Musk'un ise oğluna yanıtı gecikmedi. Hayatında yaptığı en büyük kötülüğün evine giren silahlı 6 kişiden 3'ünü silahla öldürmek olduğunu ifade eden Errol Musk, "Ancak mahkeme hakkımda meşru müdafadan beraat verdi. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ne ben ne de 3 çocuğumuzun annesi Maye, Elon ile çok fazla ilgilenemedik. Ama Elon'ın artık büyümesi gerekiyor. Şımarık bir çocuk gibi davranıyor. İstediğini alamadığı için şimdi bana 'Şeytan' diyor" diye konuştu.
---
Elon, kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi. 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar adındaki uzay oyununu yaklaşık $500'a satarak ilk yazılım satışını yaptı.
1988 yılında henüz 17 yaşındayken Güney Afrika ordusunda askerlik yapmamak için evinden ayrıldı: “Askerlik yapmakla ilgili bir sorunum yok, ancak Güney Afrika ordusunda askerlik yapıp siyahi insanları bastırmaya çalışmak bana vakit geçirmek için iyi bir yol gibi görünmedi.”
ABD'ye taşınmak istiyor ve şöyle diyordu: “Orası muhteşem şeylerin mümkün olduğu yer.”
Sonunda bankacılık alanında işe girdi, hatta çalıştığı bankada üstün bazı çözümler de üretti fakat patronunun kahve makinesini izinsiz kullandığı için önce mimlendi, ardından da kovuldu.
İlk girişimine kardeşiyle birlikte 1995 yılında hayat verdi. İlk kez babasından yardım istedi ve sermaye olarak 28 bin dolar aldı.
Tam 3 ay boyunca ofiste çalıştı, yaşadı, uyudu.
1 yıl sonra emeğinin karşılığını alarak 3 milyon dolar yatırım alsa da yatırımcılar ilk iş olarak onu yöneticilik görevinden aldı. Her ne kadar rütbesi düşürülmüş olsa da 1999'da tırnaklarıyla kazıyarak hayat verdiği şirketin satışından sonra 22 milyon dolar kazancı olmuştu.
Musk 1995’te Stanford'da uygulamalı fizik ve malzeme bilimi alanında doktoraya başladı. Ancak iki gün sonra kardeşi Kimbal Musk'la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesine başlamak için okulu bıraktı. 1999'da, Compaq’ın AltaVista birimi Zip2'yu 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolarlık hisse senedi vererek satın aldı.
vs. vs. vs.
(Özetle belliki hayattan umudunu kesmişsin daha bir çok örnek sayarım da gerek yok, bari bok atmayın, heleki bilginin bu kadar takdir edildiği bir çağda yapmayın bunu, git kendini geliştir de bir işe yara boş boş küfretme hayata bir işe yaramıyor)
-
Yazilanlari okudukdan sonra ulan ne fakirmisim dedim. Elindekiyle en iyi nasıl yaşarız diye yeni yollar arasak daha faydali olur.
Benim de ticarete atılıp büyük paralar vuran çok arkadaşım oldu. Onuda biz yapamıyoruz..
Doğdun ev kaderindir... -
Sen de buna inandın yani.Adamın babam milyonerdi ben de onun servetini katladım diyecek hali yok herhalde.Tırnaklarımla kazıya kazıya,sabah akşam çalışarak emek vererek kazandım diyecek,fakirler de helal olsun çalışmış kazanmış biz niye yapamayalım diyecek:)
-
tüm loserler toplanmış depresyon gecesi yapıyorlar :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Sen de buna inandın yani.Adamın babam milyonerdi ben de onun servetini katladım diyecek hali yok herhalde.Tırnaklarımla kazıya kazıya,sabah akşam çalışarak emek vererek kazandım diyecek,fakirler de helal olsun çalışmış kazanmış biz niye yapamayalım diyecek:)
Elon Musk mahalleden tanıdığın ağzını gere gere "knk 3 araba çektim biri porsche kızı eve attım" diyen biri değil bro, tüm dünyanın önündeki bir iş adamı, bırak hikayesini anlattığı her kelimeyi milyonlar takip ediyor araştırıyor, Türkiyeyi bilmeyip sadece musku bilen milyonlar var neyin hesabını yapıyon sen :D
-
Parası olan hangi yolları izlemeli?
-
Dediklerine katılıyorum ama günümüz teknoloji dünyasında sistemden çıkmak o kadar imkansız değil en basitinden internet kullanıyorsun bundan 5 yıl önce de kullanıyordun eminim, 5 yıl önce gidip 3 bin liralık btc alsaydın şimdi milyonerdin bu kadar basit. Ha ben yaptım mı bu yatırımı yapmadım çünkü ekonomik özgürlüğüm yoktu ama kapitalist sistem gelip sen zengin olamazsın yatırım yapamazsın demedi gidip bir işte çalışıp yapabilirdim vs vs.
1 milyon lira sistemden çıkmaya yetmez bu arada tabi ama rakamlar örnek
-
İşte ben 10 bin liranın çöp de olabileceği ihtimalini düşünerek böyle bir şeye yatıramam o riski göze alamam ama paran varsa bu riski alabilirsin ya 10 bin lira gider ki -çok önemli değil- ya da o para katlanır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80İşte ben 10 bin liranın çöp de olabileceği ihtimalini düşünerek böyle bir şeye yatıramam o riski göze alamam ama paran varsa bu riski alabilirsin ya 10 bin lira gider ki -çok önemli değil- ya da o para katlanır.
İşte risk almadan olmuyor hiçbir şey, parası senin dediğin çok olan adamlar için de 10 bin liralık bir yatırım yapmanın anlamı yok çünkü adamın 10 bin lirası senin 100 lirana eşit. O adamın kendine göre güzel para kazanması için atıyorum 1 milyon lira yatırması gerekiyor senin korktuğun risk zenginler için de var hatta onlar için daha korkutucu sen işten atılsan elindeki tek birikimin olan 10 bin lirayı kaybetsen 2 yıla toparlarsın ama kendi işi olan birinin işi battığı zaman elindeki tek yatırımı olan 1 milyon lirayı kayberderse ölene kadar yerine koyamaz.
Azdan az çoktan çok gider kısaca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 17 Şubat 2021; 2:38:4 >
-
Çok düşük olasılıkla zenginden fakir, fakirden zengin olmak mümkün tabii ama genel olarak arkadaşın dediği doğru. Büyük iş adamlarını veya girişimcileri örnek vermek, dünyada piyango kazananları örnek vermekten bile daha mantıksız. Bak Elon Musk şunu yaptı, zengin oldu demekle bak x kişisi piyango tutturdu sen de dene sana da çıkabilir demekle aynı, hatta piyango tutturma şansın daha fazla.
Tespitler doğru ama napalım yani. İnsan tembel bir yaratık. Zenginlerin parasını alıp herkesi eşitlediğinde kimse iş yapmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.3GG
Çok düşük olasılıkla zenginden fakir, fakirden zengin olmak mümkün tabii ama genel olarak arkadaşın dediği doğru. Büyük iş adamlarını veya girişimcileri örnek vermek, dünyada piyango kazananları örnek vermekten bile daha mantıksız. Bak Elon Musk şunu yaptı, zengin oldu demekle bak x kişisi piyango tutturdu sen de dene sana da çıkabilir demekle aynı, hatta piyango tutturma şansın daha fazla.örnek verdiğim şahıs piyango oynayarak oraya ulaşmış şahıs değil
beynini kullanarak oraya ulaşmış şahıs
dolayısıyla bu beynin kullanılarak bir yere varılabileceğini ıspat eden şeyler,
bu adam ultra zeki biri falanda değil zeki biri olduğu söylenir ama musku musk yapan şey girişimcilik yolunda aldığı riskler , riskle anılmak isteyen biri, riske girmeyen,giremeyen insanlarında asla yaşamını değiştiremeyeceğine inananlardan biri
ve elbetteki bu sadece bir örnek, bunun gibi niceleri bize aklını kullanırsan kazanırsın yolunu açıyor, yani konunun ana hattı olan kişisel gelişimin önemsiz olmadığını ıspatlıyor
ayrıca size başka bir bakış açısı daha sunayım buyrun tartışın,
0'dan 10'a gelebilen biri , 10'dan 20'yede nasıl gelebileceğini bilir
9'dan 10'a gelebilen biri, 10'dan 9'a düşebildiği gibi parasını kaybetme konusunda daha fazla korku yaşayabilir ve bu stres ancak 1 adım attırabilir
demek istediğim şey şu, zengin doğan birinin aynı zenginliği devam ettirebilme ihtimali 4'te 2 veya 3 tür, aynı şekilde zengin doğan birinin zenginliğini kaybetme ihtimaliyse (miras yoluyla kaldıysa) 4'te 3'tür. (zengin bebesi tabiri burdan geliyor, mesele o zenginliği taşıyacak olgunluğu da taşıyamamaları, eğer iyi yetiştirilemezlerse)
Ama fakir doğupta zenginliğe ulaşan insanlar çok daha fazla engeli aşmış olacağından riskede ve daha bir çok şeyede bakış açısını değiştirmiş insanlardır, yani miras yoluyla zenginlik almış kimseyle 0'dan ulaşmış kimsenin tecrübe,bilgi ve bakış açısı asla eşit değildir ve kat ve kat üstündür. (unutmayın mikrofonu alttan tepeye ulaşanlara verirler ve hayata bakış açıları merak edilir)
Bir diğer noktaysa, kapitalist sistem kimsenin önünü tıkamıyor, zaten sürdürülebilirliğinin sebebi bu, herkese vaad eder, ama kuralları vardır kurallarıda ülkeden ülkeye değişir, olay sadece insanların sınırları aşma konusundaki donanımının yeterliliği,
Gelelim yazılımın ilgi çekici olan tarafına, teknolojimizin önemli bir kısmını yazılım oluşturuyor, yazılım işin beyni, hatta bir çok meslekte çürüme arttıkça ve teknoloji geliştikçe yazılıma ilgi dünden daha fazla olacak, görüp görebildiğiniz her şey programlanabilir, zorlandığınız her şey otomatik hale getirilebilir, ticaretin olayı budur zaten, sen insanlığın faydasına bir şey yaparsan insanlarda bunun karşısında sana parasını verir
Bu yüzden yazılım sektöründe başarım kazanmış firmalar hem şimdi hem gelecekte kazanıyor, yazılım da üretmeye en müsait alan, yani elbetteki insanlar yazılımı övecek,
Ayrıca dostlar şu konu eski zamanlarda yayılan bir tablet olsa ve toplulukların tartıştığı bir şey olsa ya derim ki ulan belki be
ama şuanki çağ sadece fikirleri odak noktası haline getiriyor
yahu hiçbir şeye kafan basmasa adam youtuberlikten yürüyor, yani eskisine nazaran zengin olabilme yolları da fazlalaştı ve zevkli hale geldi
size tavsiyem olaylara oturduğunuz yerden bakmamaya özen göstermeniz, biraz daha geniş perspektifte bakın ve bazı şeylerin özellikle teknoloji sektörünün takipçisi olmaya bakın
ve şunu da söylemeden edemeyeceğim, İnsan çok bencil ve rahatına düşkün bir varlıktır, Mecbur olmadığı sürece asla hareket etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 17 Şubat 2021; 4:17:12 >
-
Ben ne dediginiz anladim hocam güzel yazmışsınız elinize saglık
Aylık geliri 1 milyon lira olan birisi olsun.Bu adam aylık gelirinin %50-60 ını ayırıp yatırım yapabilir her ay ve bu adam evinde yatsa ve hiçbir şey yapmasa bu sermaye ile gelecek ay bu aydan daha fazla kazanacak diğer ay da ötekinden.Bu böyle devam edip gidecek.
Aylık geliri 15-20 bin civarlarında olan birisi ise gelirinin %30-40 ını falan ayırıp yatırım yaparak biraz daha üst seviyelere çıkabilir.
Aylık geliri 3 bin lira olan birisi ise ay sonunda 1 lira arda ayıramayacak.Üstüne bu adam ev almak istese 200 bin lira ev için 50-60 bin bankaya faiz ödeyecek ve 2 yıl da bankanın karı için çalışmak zorunda kalacak ve bu adamın çocuğu da kötü bir çevrede yetişecek,kötü okullarda okuyacak ve aç kalmamak için babası gibi bi yerlerde düşük ücretle çalışacak sonra aynı hayatı da oğluna bırakacak.İşte bu döngüden çıkmak imkansız .
Kapitalist sistem önünü tıkamıyor demişsin ama gerçek hayatta olay böyle değil işte.Mesela benim aklıma Amazon gibi daha önceden yapılmamış müthiş bir fikir geldi.Öncelikle siteyi ayarlamak için bi yazılımcı vs lazım,sonrasında artık nasıl bi işle uğraşacaksan bu iş için bir depo,ofis gibi bir yer lazım,çalışan lazım vs vs yani işe başlamak için para lazım muhakkak.Nerden bulacaksın bu parayı?
Hadi parayı bi yerlerden buldun diyelim,1 ayda para kazanmaya başlamayacaksın uzun süre gelirin bile olmayacak sadece gider olacak ve başarısız olma ihtimalin var peki fakir birisi bu riski göze alabilir mi?
Beynini kullanarak çıkabilir diyorsun ama hiçbir somut ve gerçekçi örnek vermiyosun.Elon Musk girişimciydi risk aldı bu mu yani.Kime sorsan Elon Musk nasıl zengin oldu diye.Herkes girişimciydi risk aldı,aklını kullandı diyor zaten.Yani Elon Musk evinde beş parasız otururken hadi girişimci oldum risk aldım diyerek mi zengin oldu yani.O kadar anlamsız ki şu söylediğin laflar
Kapitalist sistem herkese vaadeder çünkü insanlara boş umut vermeliki sistem devam edebilsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 17 Şubat 2021; 6:44:35 >
-
Bu ülkede zengin çocuğu olarak doganlar hayata 10-0 ileride başladılar. Diğerlerinin ise Allah yardımcisi olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Aylık geliri 1 milyon lira olan birisi olsun.Bu adam aylık gelirinin %50-60 ını ayırıp yatırım yapabilir her ay ve bu adam evinde yatsa ve hiçbir şey yapmasa bu sermaye ile gelecek ay bu aydan daha fazla kazanacak diğer ay da ötekinden.Bu böyle devam edip gidecek.
Aylık geliri 15-20 bin civarlarında olan birisi ise gelirinin %30-40 ını falan ayırıp yatırım yaparak biraz daha üst seviyelere çıkabilir.
Aylık geliri 3 bin lira olan birisi ise ay sonunda 1 lira arda ayıramayacak.Üstüne bu adam ev almak istese 200 bin lira ev için 50-60 bin bankaya faiz ödeyecek ve 2 yıl da bankanın karı için çalışmak zorunda kalacak ve bu adamın çocuğu da kötü bir çevrede yetişecek,kötü okullarda okuyacak ve aç kalmamak için babası gibi bi yerlerde düşük ücretle çalışacak sonra aynı hayatı da oğluna bırakacak.İşte bu döngüden çıkmak imkansız .
Kapitalist sistem önünü tıkamıyor demişsin ama gerçek hayatta olay böyle değil işte.Mesela benim aklıma Amazon gibi daha önceden yapılmamış müthiş bir fikir geldi.Öncelikle siteyi ayarlamak için bi yazılımcı vs lazım,sonrasında artık nasıl bi işle uğraşacaksan bu iş için bir depo,ofis gibi bir yer lazım,çalışan lazım vs vs yani işe başlamak için para lazım muhakkak.Nerden bulacaksın bu parayı?
Hadi parayı bi yerlerden buldun diyelim,1 ayda para kazanmaya başlamayacaksın uzun süre gelirin bile olmayacak sadece gider olacak ve başarısız olma ihtimalin var peki fakir birisi bu riski göze alabilir mi?
Beynini kullanarak çıkabilir diyorsun ama hiçbir somut ve gerçekçi örnek vermiyosun.Elon Musk girişimciydi risk aldı bu mu yani.Kime sorsan Elon Musk nasıl zengin oldu diye.Herkes girişimciydi risk aldı,aklını kullandı diyor zaten.Yani Elon Musk evinde beş parasız otururken hadi girişimci oldum risk aldım diyerek mi zengin oldu yani.O kadar anlamsız ki şu söylediğin laflar
Kapitalist sistem herkese vaadeder çünkü insanlara boş umut vermeliki sistem devam edebilsin
senin o olay açlık sınırını aşma durumu deniyor, yani temel ihtiyaçların ülkemizde masraflı olması durumu, oda tek başına asgari düzeyde kalmıs insanlar için, enflasyonun yüksek olması gibi olaylar
mesela bir asgari ücretli Türkiye de zorla hayatta kalırken Amerika da asgari ücret ile kendisine araba alabiliyor insanlar ve birikim yapabiliyor. Bu ülkeden ülkeye değişen durumlar
Kaldıki kendisini belirli alanlarda geliştirmiş biri asgari düzeyde kalmaz, bu birazda kendini geliştirmekten ne anladığınıza bağlı bu yüzden verdiğiniz örneğin konu başlığını desteklediğini sanmıyorum
bu bir nevi 20 tl param var kendimi geliştirdim abra kadabra ve şimdi 20 tlyi 1.000.000 TL yapacağım o kafaya eriştim mantığı,😂
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X