|
Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (11. sayfa)
-
-
Hayatimda gordugum en sacma konulardan biri. Bilgiye erisimin bu kadar kolay oldugu donemde sunlari yazmak akillara zarar bir durum.
Asil onemli olan zengin bir aileden gelmek degil, vizyon sahibi bir anne veya(!) babaya sahip olmak. Zenginligin paha bicilemez artilari var fakat cogunluk bunu yeterince iyi degerlendirmekten cok uzakta.
Universite falan demissiniz, yahu universite dedigin nedir. Universiteler sadece ulkemizde degil butun dunyada iyice arka plana dusuyor. Devir bir kere kendini gelistirme, self-study devri. Gercekten yazik, oyun oynamaktan beyniniz sulanmis.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EACEAB9ED -- 19 Şubat 2021; 14:20:8 > -
Talent is overrated kitabini okumanizi oneririm.
Fakirlik degil ama cok basarili insanlarin gercekte yetenekli olduklarindan degil hayvanlar gibi calisarak basarili olduklarini anlatan bir kitap. Ama kitaptaki bazi ornekler de ailenin basaridaki payi cok buyuk.
Herkes Mozarti bilir ama bir cok insan babasinin da unlu bir muzisyen oldugunu ve 3 yasindan itibaren Mozarta agir bir muzik egitimi vermeye basladigini bilmez.
Ayni sekilde golf efsanesi Tiger Wood. Ailesi ona kucuk yaslarda golf egitimi vermeye basladi.
Ama fakir bir aileden gelip, cok calisip sevdigi isi yapan bir kisi, en kotu orta sinif olur. Yani konu cok sacma.
Basari ve zenginlik cok farkli seyler bu arada. Dunyanin en unlu akademisyenleri (nobel alanlar da dahil) hic biri zengin insanlar degil. Cogu orta, orta-ust sinif.
Zengin (milyarder) olmak istiyorsaniz olay cok farkli. Kendi isinizi kurmadan baskasi icin calisarak kimse zengin olamaz. Isterseniz dunyanin en iyi firmalarinda calisin. Sadece orta-ust sinifa dahil olursunuz o kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyp -- 19 Şubat 2021; 16:29:57 >
-
Kendini geliştir ayağına milleti enayi yerine koyuyorlar kurs murs paralarını alıyorlar.Üniversite okuyan ne oluyor ki diplomalılar aç geziyor şuan asgari ücrete bile iş bulamıyorlar.
-
Bu konuda kendini geliştirmeye laf atanlar kendini hiç bir konuda geliştirmemiş, hayatta başarılı olamamış ya da tembelliğinden dolayı gelecekten beklentisi olmayan tipler. Yeteneklerinizi, ideallariniz belirleyin ve onların üzerine gidin. Oyun oynayarak bunları yapamazsınız. Hayatta her şeyi deneyimlemeye çalışın. 10 bin tl ye ekran kartı alanları bu forumdaki kullanıcılar ayakta alkışlar, ama birisi gitsin 10 bin tl ye piano alsın aaovv o kadar para pianoya verilir mi. Bu forumun özeti bu.
-
sınıflar arası geçişler zordur, ancak başlık ve içerik motivasyon kırıcı, beter iken daha beter duruma düşersin, o yüzden havai hayallere kapılmadan sen gene çalışmanı sürdür. -
Kendini geliştirmek elbette önemli. İstatistiksel olarak ailenin maddi ve kültürel durumunun daha etkin olması normal ama mevcut durumda, kendini bir şekilde geliştirmeye bakıp daha iyi konuma ulaşmaya çalışacaksın. Kimse kendini geliştirerek elon musk olursun, bill gates olursun demiyor zaten. Mozart olursun demiyor. Artık ailedeki durumunun üstüne %50 katarsın, %100-200 kartarsın bu yani. Ha ya da orta halli aileden, %50-200 geri düşende oluyor. Her şeyi sallıyor, nasıl olsa oturup oynayacak kadar param var diyor. Ailesinin yaptığı, verdiği 3-5 evi satıp yiyor. Sonuç, ondan sonra gelen çocuk hadi bu sefer düşükten başlamış oluyor. Yani yine kişinin kendinde birazda iş bitiyor. Ben mesela aileme bakıyorum, genel olarak evliliklerinin ilk 10 senesinde, benim ilk 10 seneme göre daha zengin, rahat yaşamışlardı. Ha sonraları gerçi düşüş oldu, icralar oldu. Yine de bana evlenirken bir ev verdiler. Ben zorlana zorlana yavaş tutunmaya çalışıyorum. İleride tek çocuğum için biraz daha rahat başlangıç yapabilsin diye ona da ben 2 ev bırakmak istiyorum. Diğer yandan, köyde tüm olanaksızlıklara rağmen, cahil bir aileden avukat ve doktor olarak çıkıp gelenlerde oluyor.
-
Bunlardan gına geldi yok günde 20 lira koy yok bitcoine yatır yok günde 100 sayfa kitap oku 1 ay sonra şu kadar olacaksın,Saçma saçma şeyler.
-
Olaya bak,hemen altındaki yorumu da burda biri yazmıştı,onu da kopyala yapıştır yapmışlar.
-
Mesut Çevik'i arasın biri
-
Konu neredeyse 20 bin tıklanmış ama videoları kimse izlememiş,aslında daha uzun bi yazı yazacaktım ama konu sayfalarca olmasın diye video attım onları izleyebilirsiniz
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 19 Şubat 2021; 20:13:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de bunu yazmaya gelmiştim
-
yazara '' güzel çalmışsın helal'' yazdım ama geri dönüş yapmadı
https://eksisozluk.com/fakirleri-kandirmanin-yeni-yolu-kendini-gelistir--6833886?a=popular
-
Yorumun asıl sahibi 7, hırsız 190 like almış
Kaynak belirtmezse başlığı sildirtelim hocam. Forumu ekşi tayafa yedirtmeyiz.
Mesaj attım bakalım
şerefsiz olduğu gibi kopyala-yapıştır yapmış :d
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X