Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
92.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu lastiği tam 2 yıl önce bugün almışım dedemin aracına, o zamanlar tabi 200 liraymış tanesi şimdi baktım aynı ebat 384 lira olmuş. Ama tavsiye eder misiniz derseniz bu fiyata kesinlikle tavsiye edeceğim bir lastik, kışın karda asla yüzünüzü kara çıkarmaz. Kış lastiğinin gittiği yerden bu da gider. Yazın ise yaz lastiğine göre fren mesafesi biraz artıyor ancak bence yazın sürekli arabanın sınırlarını zorlayan biri değilseniz. Bu lastik sizin işinizi pekala görecektir hele bir de eski lastikten geçtikten sonra zaten her türlü daha iyi gelecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225/45/17 falken kislik lastik trendyol indirimiyle 2000/400tl ile 380 tl ye aldim 2020/37. Hafta gayet guzel taktirdim ama bana biraz sesli ve rahatsiz geliyor jetta aracimda, yani sanki tikir tikir alttan vuruyor gibi, balans yapildi havalarida ben 33 basinca kontrol ettim ama rahatsiz sanki, sizlerden bu ebatta kullanip rahatsiz olan var mi? Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200km kuru zemin kullanım sonrası ilk izlemim:
    +lastikler oldukça yumuşak aracın konforunu ciddi oranda arttırdı.
    +conti pc5den sonra yol tutuşta hissedilir bi fark hissetmedim, lastikler yeri oldukça kuvvetli bir şekilde kavrıyor.
    +4 yıllık conti pc5e göre baya sessiz geldi tabi yeni olmasınında etkisi var
    - olarak 60-70km hızlarda çok hafif bi uğultu sesi geliyor sonrasında kayboluyor 110-120km hızlarda uğultu yok.

ayrıca geçmiş sayfalarda lastiğin eninin daha dar olduğundan bahsedilmişti, benim janta neredeyse yarım cm geniş geldi, sanırım tasarımdan dolayı bu şekilde olduğunu düşünüyorum aynı genişlik kışlık petlas lastiklerimde de vardı. görünüş olarak kötü dursada jant için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.(çukurlarda ve sürtmelerde faydası olur sanırım)

Aracım 2012 fiesta 195/50/15 (orjinal ölçüleri)
    örnek fotoğraf;

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

ekleme: 60-70km hızlarda gelen ses sol ön rulmandan geliyormuş, conti pc5lerin sesinden dolayı uğultu sesi duyulmuyordu. lastikler oldukça sessiz.

ıslak zeminde bol bol frenleme yaptım, çok iyi olmasada memnun etti. sert frenlerde kızaklama oluşmuyor, yeri olabildiğince kavramaya calısıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 8 Aralık 2020; 20:2:29 >

• Kısa bir süre kullandım ancak bu sürede lastiklerden şaşırtıcı bir şekilde cok memnun kaldım.

Yumuşak, konforlu, sessiz ve yanal tutunma çok başarılı.
    Arabanin Fren mesafesi kendine geldi.

Tabiki lastik çok yeni daha kalıcı fikir için en azından 1 yaz 1 kış geçmeli. Ancak bu kadar beklemiyordum.

Bu şekilde hissetmenin sebebi, taş gibi Dunlop lardan geçmiş olmamda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 8 Aralık 2020; 18:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar dostlar,

Fiat Marea 2005 Liberty aracımızın üzerindeki yaz lastiklerinin eskimiş olması ve kış gelmesiyle birlikte lastik arayışına girdik biz de. Bu kış çıkma kış lastiği alalım, önümüzdeki yaz da 0 yaz lastiği alırız diye düşünürken kapsamlı bir araştırmayla ülkemizde Çankırı'da üretilen Falken Euro AllSeason AS210 almış bulunduk.

Aslında 4 mevsim lastik karşıtı birisiyim ancak Bursa'da yaşıyor olmamız ve kışları çok az kar yağması ve yazları da çok aşırı sıcak olmaması sebebiyle 4 mevsimin mantıklı olabileceğini düşündük. Zaten senede max 7-8 bin km yapıyoruz. O yüzden 2 ayrı set alıp sürekli 6 ayda bir lastikçide 4 lastikle sıra bekleyip para bayılmak istemedik bir yandan da.

Dün sipariş verdik Hepsiburada'dan ( AKTAŞ OTO LASTİK ) 185 65 R14 ebatlarında tanesi yaklaşık 360tl civarından bugün teslim alıp aracımıza taktık. Satıcı önerilir; siparişten 1 gün sonra elimizdeydi. 41. hafta 2020 üretimli geldi hamuru yumuşak ve güzel. İlk izlenimler gayet olumlu. Daha lastikler yeni olsa da farkedilir tepkiler aldım. Yaz lastiğindeki sertlik kabalık bu lastikle birlikte adeta gitti. Kasis ve çukurlardan çok rahat geçiyor. Kış lastiklerinin yaptığı yuvarlanma sesi neredeyse hiç yok. Eski lastiklerle ani kalkışta patinaj çekerdi, bunda çok iyi tutunuyor. Benim lastikte en çok önem verdiğim özellik yağışlı ve kaygan zeminde tutunma performansı. Şuan henüz bununla ilgili yorum yapamam ancak kullanan arkadaşlar çok memnun olduklarını belirtmeleri üzerine tercih ettim. Lastiğin tek handikapı biraz yakıt sarfiyatınızı artırması. Takriben 1 depo ile gidebildiğiniz yere bu lastikle ortalama 80 -100km kala deponun bitmiş olacaktır. Bir de çok sıcak havalarda zannetmiyorum ancak lastiğin yumuşak hamurlu olması sebebiyle sert kullanımlarda ömrünü çabuk yeme problemi olabilir. Bunun 4 mevsim bir lastik olduğunu bilerek alır, dikkat ederseniz problem yaşamazsınız. Bu konu ile ilgili ancak seneye bu zamanlar daha doğru yorum yapabilirim. Ancak lastiğin üzeceğini düşünmüyorum. İleride kullandıkça tekrardan değerlendiririm bu yazının altında almayı düşünen arkadaşlar için.

Son olarak söylemek istediğim şey lastik alırken tek ölçütünüz fiyat uygunluğu olmasın dostlar. Kullanıcı tecrübeleri, lastiğin kalitesi ve F/P oranına dikkat edin Lastik sizi yere bağlayan tek şey. Falken AS210 fiyat performans olarak en iyilerinden diyebilirim. Autobild'in testlerinde derece yapmış bir lastik. Evet piyasada 700 800 tl ye de lastik var ancak Falken'in de onlardan çok altta kalır bir yanı yok. Yerli üretim olması görece uygun olmasını sağlıyor. Kötüleme amacım yok lütfen kızmayın ancak bence Petlas, Riken, Nexen, Kormoran gibi markalar yerine Falken çok daha mantıklı bir seçim, en azından 4 mevsim muadillerinle kıyaslanınca as210 modeli. Şuan için kesinlikle önerebileceğim bir lastik. Özellikle kışı ve yazı çok çetin geçmeyen illerde oturan arkadaşlar için biçilmiş kaftan diyebilirim. Şahsen benim 4 mevsim lastiklerle ilgili tabularımı şuan için yıktı.

Fotoğrafları aşağıya ekliyorum. İnceleyebilirsiniz.

• Nazmi30 N kullanıcısına yanıt

İyi günlerde kullanın.İlerleyen zamanda yaz/kiş ve ıslak kuru fren mesafesi konusunda yorum yazarsanız memnun olurum.

• yildirayyil Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Elbette, kullanımımız arttıkça burada eklemeler yapacağım. Sağlıcakla kalın.
  • Kumho solus kh17 5 yıllık lastik var yaklaşık 20 bin km yol yaptım..Bir sorun yok dişler sağlam ama kuru zeminde bile frenleme zayıf gibi.Lastik arayisindayim...Islak zeminde iyi olan yazlık lastikleri inceledim testlere baktım..4 mevsim lastikten özellikle yazın sıcak havada fren mesafesi uzar mı korkusu yaşıyorum...testlerde benim kullandığım lastikten hem kuru hem ıslak zeminde daha iyi gözüküyor...

• Sanırım hiçbir 4 mevsim lastik yazın iyi bir yazlık lastik kadar fren mesafesi sunmaz.

Ancak burada önemli nokta iyi bir yazlık lastik kadar.

Orta üst ve üst segment 4 mevsim lastikler çoğu yazlık ile eş fren mesafesi verir (yazın)

Ancak yazlık lastikler premium olunca evet 4 mevsimlerden daha iyi olur.

Sonuç olarak tüm artısına eksisine ve kendi yaşadığım bölgeye balkınca bana 4 mevsimler çok mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 10 Aralık 2020; 16:45:17 >
  • Tekrardan herkese selamlar. Lastiğin performansını test etmek için daha fazla bekleyemeyip bugün Uludağ'a çıktım. Uludağ zirve bölgesine kar yağmıştı dün gece. Bir test etmek istedim. Oteller Bölgesine gelmeden yerler ıslaklığını belli etmeye başladı. Bir yağmur ıslağı yoktu ancak bilirsiniz işte kar yağar daha aşağı bölgelerin zemini ıslak olur onun gibi. Birçok kez ani fren denedim gerek yokuş aşağı gerek yukarı. O zeminde bırakın kaymayı ABS bile devreye girmedi. Normal bir yazlık lastikle kuru zeminde durar gibiydi. Daha da çok zorlamama rağmen malesef ABS yi bile devreye sokamadım. Şunu da belirteyim aracım 2005 marea, ABS sistemi çok gelişmiş olmamasına rağmen hemen devreye almadı kendisini frenlemelerde. Viraj dönüşleri bile hiç kaydırmadan stabil gerçekleşti. Bir yaz lastiği kesinlikle hakimiyeti kaybettirirdi ki hava sıcaklığı 0 dereceydi.

Oteller bölgesine vardığımda bayağı bir kar olduğunu gördüm. Özellikle ara sokaklarda otel yanlarındaki karlı zeminlerde lastikleri deneme şansım oldu. Şunu söylemeliyim ki Falken bu lastik için gerçekten çok çalışmış. 4 mevsim lastik olarak geçse de kış lastikleriyle eş performans sergiledi. Dik rampa yerlere özellikle girip dur kalk yaptım. Çok hafif patinajlarda yoluna devam etti. Ani fren denemelerim de çok oldu muazzam tutuş sağlıyor. Kış lastiği neyde bu da o. Hiç bir fark yok.

Bu yukarıdaki fotoğraf rampada çekildi. Araç burada son derece rahat kalktı.

Bu üstteki fotoğrafta da bir eğimli yolda kalkış ve inerken ani fren denedim. Hiç sorunsuz en yukarıya kadar çıktı ve inerken de ani frende güvenli bir şekilde durdu.

Üstteki videoda biraz rampa bir zeminde çıkış gerçekleştirdim.

Üstteki videoda ise düz karlı zeminde ani hızlanma ve ani frenlemede lastiğin tepkisini test ettim. Gayet kısa sürede güvenli bi şekilde durdurdu. Kar performansı beni çok etkiledi açıkçası.

Sonuç olarak lastiğin kar performansı, ani fren ve manevra kabiliyeti, ıslak yolda stabil tutuşu gerçekten çok iyi. Ben gayet memnun kaldım. Beni yolda bırakmadı, bırakacak hissi de vermedi. Şuan tek merak ettiğim konu yaz aylarında bu performansını devam ettirip ettiremeyeceği. Ama bu zeminde beklentimin üzeri performans vermesine dayanarak ben yazı da 'limitler dahilinde' güzel bir şekilde atlattıracağından eminim. Benim lastik ölçülerim 185 65 R14 olduğunu da tekrar belirteyim. Almayı düşünenler gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ben çok extrem hava koşulları olmayan bir ilde yaşıyorum ve arada da ufak kaçamaklarla Uludağ'a Kartepe'ye giderim diyorsanız bu lastik tam size göre.

Lastikleri test etme şansım oldu. Üstteki değerlendirmemi inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazmi30

Lastikleri test etme şansım oldu. Üstteki değerlendirmemi inceleyebilirsiniz.

Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: MUBALEN

teşekkürler

lastik ebadı 195 65 15 fiyat tane 290 tl.

Merhaba,sizin de 1 yıl tamamlanmış falken ile yazın sıcak günlerdeki performansı nasıl.Fren mesafesi mesela. şimdiden teşekkürler

• bugun bende bol bol yağmurlu havada denedim rahatlıkla diyebilirim ki conti pc5 ile yarışır bi performansı var, su birikintisine girince araç fark etmiyor bile dümdüz çıkıyor. tek bi şikayetci oldugum durum var su birikitinsine girince ön cama çok fazla su atıyor.

2 kış, 2 de yaz bitti...
    Ne yazın ne de kışın eski lastiklerimi aramadım... (Michelin Energy Saver)
    Yazın sıcakta, asfatta, toprakta; kışın Uludağ'da denemekle yetinmeyip bir de kilometrelerce balçık çamurda da denedim (ne zorum varsa)...
    Tam da şimdi kaldık, üstümüz başımız batacak derken tutunup yoluna devam etti (araç Citroen C-Elysee). Aşınma ise iki yılda yok denecek kadar az, yaz sıcağında kendini paralamadı...
    Kısacası, bir dört mevsim lastikten tüm beklentilerimi karşıladı. Bir sonraki lastik tercihim de yine bu lastik olacak...
  • ademtari A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler.

• Herkese merhaba Astra J aracım için bende falken 4 mevsim bakıyorum almak üzereyim şu an aracımda Michelin energy Saver lastikler var 205 60 16 ebatta 4 senelik ama iyi durumda olduğunu söylüyor lastikçi. Sorum şu manisaliyim ve yazın sıcak oluyor hayli. Bu ay Falken taktırıp michelinleri memlekete bırakmayı ve yazın 2 3 ay da memlekette michelinleri kullanmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ? sök tak olayı bir sıkıntı yapar mı lastik ve jantlar için

• acar4534 A kullanıcısına yanıt
    2-3 ay için değiştirmeye hiç gerek yok
  • 2 3 ay dediğim Michelin lerin gittiği yere kadar iki yaz üç yaz ne kadar cikartirsa. As 210 Larin yipranmamasi için diye düşünmüştüm

• quote:

Orijinalden alıntı: acar4534

Herkese merhaba Astra J aracım için bende falken 4 mevsim bakıyorum almak üzereyim şu an aracımda Michelin energy Saver lastikler var 205 60 16 ebatta 4 senelik ama iyi durumda olduğunu söylüyor lastikçi. Sorum şu manisaliyim ve yazın sıcak oluyor hayli. Bu ay Falken taktırıp michelinleri memlekete bırakmayı ve yazın 2 3 ay da memlekette michelinleri kullanmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ? sök tak olayı bir sıkıntı yapar mı lastik ve jantlar için

Sıkıntı olmaz ama maliyeti var

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.