Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
422
Cevap
18
Favori
92.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lastiğin dışa bakacak tarafında OUTSIDE yazar  

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Hocam yazmıyor outside inside diye malesef
  • nelvan N kullanıcısına yanıt

O zaman desene bak v desenin sivri ucu aracın önüne doğru olacak

• nelvan N kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var, lastikler de in Side yada outside da yazmıyor, ama rotation diye dönme yönü belirtilmiş. Dönme yönüne bakın, ileri gidiş yönüyle aynıysa sorun yoktur, ben kontrol ettim, sorun göremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinede kontrol ettim sıkıntı yok teşekkürler cevaplar için
  • Ben de dün itibariyle 225 45 18 aldım.

Nokian Weatherproof kullanıyordum, bu lastikler yumuşaklık açısından çok çok iyiydi ama tabi bu yumuşaklığa göre dayanımı da bir o kadar kötü oldu. Yalnız işin güzelliği, lastiğin yanağa yakın desenleri paralanmış ve hatta ön tarafta bulunan lastiklerde bu yanal desenler neredeyse sıfırlanmış olmasına rağmen, sıcakta-soğukta, ıslakta hiç bir zaman tedirgin etmedi.

Ancak yaklaşık 40.000 km sonunda dişler arasında kılcal çatlaklar ve niye olduğunu bilmediğim şekilde yalnızca sağ ön-arka lastiklerde yanak üzerinde ince de olsa bir çatlama-yarılma durumu oluştu. Ben de hem lastiklerin yeterince eskidiğinden hem de bu yıpranma nedeniyle lastikleri değiştirmeye karar verdim.

Yeni seri olarak Nokian Weatherproof yerine Seasonproof şeklinde isim ve hamur değişikliğine gitmiş. Sanıyorum lastiği eskisine göre kış ağırlıklı yerine az daha yaz ağırlıklıya çevirmişler, birkaç sunumunu izledim, adamlar devamlı olarak "durability" ve wp'ye göre "%25 durable" deyip durmuşlar. Yani kendileri de farkında  Hatta sunumda "40 C sıcaklıklara bile artık dayanıklı" falan demişler.

Ancak wp'lerin bile bu ölçüde fiyatları sapıtık düzeydeydi (1.200-1.300TL), o yüzden Seasonproof da almak istemedim.

AS210'lar bu anlamda fiyat-performans olarak öne çıkar gibi oldu. Tanesini 820 TL'den Falken bayisinden aldım. Bu paraya bu ölçülerde ve bu AB etiketi ile başka 4 mevsim lastik bulmak imkansız gibi. Yazlık-kışlık takım almak ucuz lastiklerle bile pahalıya geliyor, aracım 4 çeker, haliyle bari yine böyle bir lastik alayım dedim.

Bakalım uzun vadede bunlar ne yapacak göreceğiz.

Birkaç mesajda 2-3 sene içinde sertleşip tutuş özelliklerini kaybettiği yönünde yorumlar da okudum (edit: başka model içinmiş, soru işareti kalmadı), açıkçası bu biraz kıllandırdı ama bakalım, 2-3 senede de bu arabayı hala kullanıyor olacak mıyız, şüpheli.

Sonra da düşündüm, kullanım tarzım, az buçuk iyi olduğuna inandığım kullanım kabiliyetlerim dahilinde saçma sapan lastiklerle bile araç sürebiliyorum, millet Çin malı, ne olduğu belli olmayan lastiklerle falan geziyor, bunlarla hayli hayli memnun takılırım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 13 Şubat 2021; 22:38:40 >

• Bahar aylarından sonra kısmen sert geçen kış aylarında da lastiği kullanmış ve deneyimlemiş bulunmaktayım.

Eskişehir Bursa arası ve şehiriçi kullanıyorum.
    Kar, cıvık kar ve taze kar altında kalmış hafif buz zeminlerde kullandım.

Gerçek anlamda lastiğin performansına hayran oldum.
    Kış ve 4 mevsim lastiklerde kısmen Nokian fanatiği sayılırım. Ancak Falken bu fikrimi şimdilik çok değiştirdi.
    Yaz aylarında sıcak hava performansı da dahil olmak üzere 2. 3. Sene ne olacak henüz bilmiyorum ama şuana kadar ki duruma bakarak sonucun iyi olacağını düşünüyorum.

Kısaca f/p düşüncesi ile aldığım bu lastikten kendi beklentilerimin çok üstünde verim aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır kullanıyorum lastiği fp olarak oldukça iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Bugün Ankara'nın çoğu tarafında olduğu gibi İncek-Beytepe taraflarında da sabah tam bir rezillik yaşandı. Tipi şeklinde bastıran kar yağışı yolları bir anda kapattı. Hatta akşam saatlerine kadar Beytepe, Bilkent, İncek taraflarındaki ana yollar halen sürücüleri zorluyordu. Şu anda yavaş yavaş erimeye başlıyor kar.

Sabah evden çıkarken etrafa baktım. Hafif yokuşta bile uzun kuyruklar oluşmuştu, Falken AS 210'ları taktıralı bir ay kadar oldu ama nasıl davranıcağını bilmediğimden tedirgindim. Ana yola çıktığımda ne sağa ne sola trafik akıyordu, arabanın da küçüklüğünden yararlanarak (Mitsubishi Space Star) aralardan bir yol bulup bir sokağa attım kendimi. İleri doğru tekrar tıkandı ve bu sefer hayli dik bir yokuşta SUV'nin tekinin yan durduğunu ve geri dönmeye çalıştığını gördüm. Lastik ebatlarımın da verdiği cesaretle (175/55/15) sol şeride atlayıp tırmanmaya başladım. Artık hiçbirinde mi kış lastiği yoktu bilmiyorum ama yanlarından geçen ufacık araca kıskanan gözlerle baktılar:)

Karda ilk sınavını çok başarılı bir şekilde atlattı lastiklerimiz. Ben bu lastiği kış için aldım açıkcası, aracın üstünde yazlıklar da duruyor. Bu ebatta kış lastiği bulamadım çünkü:)

Bravo Falken!

Merhaba, yorumunuzdan cesaret alarak bende dün Space Star 2020 aracıma Falken As210 lastiklerden sipariş ettim, umarım 175/55/15 için kararım doğrudur. (İstanbul).

• Daha önce Michelin cross climate kullanmıştım, pahalı diye falken e döndüm ama pişman oldum.

Michelin bambaşka bi dünya

Falken diyen Michelin kullanmamıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Daha önce Michelin cross climate kullanmıştım, pahalı diye falken e döndüm ama pişman oldum.

Michelin bambaşka bi dünya

Falken diyen Michelin kullanmamıştır

İstanbul'da sürücü kursu işletmekteyiz, 6 adet Fiat Linea aracımız, 1 Adet Chevrolet Aveo T300 ve 1 Adet ise Chevrolet Aveo T250 araçlarına sahibiz.

Kursumuzu 2011 yılında açtık, bu süreçten itibaren Linea araçlara yine bu forum tavsiyeleri üzerine "Good Year Vector 4" ten farklı bir lastik takmadık.

Yıllardır "Good Year Vector 4" kullanıyoruz, çok ama çok memnunuz. Her 3 yıl 'da bir değiştiriyoruz üstelik, fazla aşınmamasına rağmen.

Düşünün bakın, sürücü kursu diyorum. Günde en az 7-8 saat yol yapıyor. Chevrolet araçlardan birisi'de yine vector 4, fakat diğer Chevrolet T250 ölçülerine uygun Vector olmadığından dolayı son 2 seferdir Michelin Cross Climate alma hatasında bulunduk. Tamam ilkinde aldık denedik, ama neden tekrar ikinci hatayı yaparsın ki?

Çok saçma, 1 yıl dolmadan üzerindeki tüm kaplamalar döküldü, lastik yola tutunamaz hale geldi.

Problem olduğunu hem satıcıya hemde Michelin'e bildirmeye çalışsam da hiç kimse kabul etmedi lastikleri.

Üzgünüm, Michelin kullandım ama sanırım siz de Good Year Vector 4 Kullanmadınız. Yorumunuz bu yüzden bana çelişkili geldi.

Sipariş ettiğim Falken As210 ları Space Star şahsi aracımda deneyip beğenirsem kurs aracıma da Falken As210 almayı planlıyorum (185/55/15)

• quote:

Orijinalden alıntı: AktasarimTr

İstanbul'da sürücü kursu işletmekteyiz, 6 adet Fiat Linea aracımız, 1 Adet Chevrolet Aveo T300 ve 1 Adet ise Chevrolet Aveo T250 araçlarına sahibiz.

Kursumuzu 2011 yılında açtık, bu süreçten itibaren Linea araçlara yine bu forum tavsiyeleri üzerine "Good Year Vector 4" ten farklı bir lastik takmadık.

Yıllardır "Good Year Vector 4" kullanıyoruz, çok ama çok memnunuz. Her 3 yıl 'da bir değiştiriyoruz üstelik, fazla aşınmamasına rağmen.

Düşünün bakın, sürücü kursu diyorum. Günde en az 7-8 saat yol yapıyor. Chevrolet araçlardan birisi'de yine vector 4, fakat diğer Chevrolet T250 ölçülerine uygun Vector olmadığından dolayı son 2 seferdir Michelin Cross Climate alma hatasında bulunduk. Tamam ilkinde aldık denedik, ama neden tekrar ikinci hatayı yaparsın ki?

Çok saçma, 1 yıl dolmadan üzerindeki tüm kaplamalar döküldü, lastik yola tutunamaz hale geldi.

Problem olduğunu hem satıcıya hemde Michelin'e bildirmeye çalışsam da hiç kimse kabul etmedi lastikleri.

Üzgünüm, Michelin kullandım ama sanırım siz de Good Year Vector 4 Kullanmadınız. Yorumunuz bu yüzden bana çelişkili geldi.

Sipariş ettiğim Falken As210 ları Space Star şahsi aracımda deneyip beğenirsem kurs aracıma da Falken As210 almayı planlıyorum (185/55/15)

Alıntıları Göster

Valla size ne denk geldi bilmiyorum ben Cross climate lastikleri 60 bin km kullandım en ufak sorun yaşamadım.

Lastik bildiğin Pamuk gibi konfor hat safhada

Tek sıkıntı ses o da 4 mevsim oluşu.

Zaten 4 mevsim almam artık direk yaz lastiği alırım ve yine michelin alırım. Babamın markası değil ancak Michelin de ki konforu hiçbir lastikte gözlemleyemedim.

Bana konfor kısmı lazım gerisi ile ilgilenmiyorum

• "Babamın markası değil ancak Michelin'deki konforu hiçbir lastikte gözlemleyemedim".

Lüzumsuz polemiğe girmek istemem ama, mesaj tarzınız ile sanki Michelin satıyor gibi yazmışsınız. Örneğin Falken ile nasıl bir sorun yaşadınız, AS210 mu kullandınız, bunları da belirterek açıklayıcı bir şeyler yazmış olsanız daha aydınlatıcı olacaktı.

• Kar deneyimim üzerinden 1 ay geçti ama yazmak yeni aklıma geldi. 40km kadar bir yolda kar yağmış üzerinden biraz zaman geçmiş ve çok araç geçmeyen gece yarısında gittiğim yol deneyimimi aktarayım.

As210 ile ilk kar deneyimim olduğu için yavaş gittim. Gazı dozajlı kullandım hiç bir şekilde patinaja düşme yada kayma eğiliminde olmadı. Ancak bir kere sertleşmiş sıkışmış karlı zeminde kızakladı doğal olarak.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Sizin de mesaj tarzınız faken bayisi tadında.

Hey Allahım ya fikir beyan etmek ye suç oldu Michelin satıcısı da olduk.

3. Sıfır falken konforu 1. Sınıf Michelin ile bir olmuyor aldık taktık faken , inanmıyorsanız 6 ay önce açtığım anketli konuya bakın.

Ne mi sorun yaşadım konfor Yok konfor okusanız sormanıza gerek kalmayacaktı sayın falken bayi

• 4 mevsim lastik alıp yaz lastiği konforu beklemek bana pek doğru gelmedi. 4 mevsim tercih eden kişi için zaten genelde bu 2.plandadır. Kaldı ki aracımdaki eski yaz lastikleri şuanki As 210lardan çok daha konforsuzdu. Belirgin bi konfor artışı yaşadım. Şunu da belirteyim aynı ebatlarda bir AS210 500 tl iken bir cross climate 750-800 tl hatta belki daha fazla. Aradaki farka değeceğini pek sanmıyorum açıkçası hatta falken desenleri kışa yatkın olduğu için karda kışta daha iyi performans vericektir diye düşünüyorum. Konfor ve uzun ömür isteyen yaz lastiği tercih etmeli. Ayrıca arkadaşlar konuşma tarzlarınız hiç hoş değil falken bayisi michelin bayisi vs gibi kırıcı söylemlerde bulunmayalım lütfen. Herkes tecrübesini paylaşsın yeterli olur almayı düşünenler için. Saygılar.
  • Nazmi30 N kullanıcısına yanıt

Valla şahsen en nefret ettiğim söylemdir. Bir marka üzerinden giden "en iyisi budur" söylemi. Dünya üzerinde böyle bir şey yok.

Ha bu söylem nedir, "ben buna para verdim, o yüzden en iyisi bu olmak zorunda" söylemidir özünde. Bunu söyleyene de ciddi gözle bakmam.

Yoksa fikir beyan etmek tabi ki suç değil. En iyisi bu en iyisi bu, hayır en iyisi bu demek yerine, neye göre, nasıl, hangi araçta, hangi şartlarda, vesaire diye yazılması daha çok ilgi görmesi ve dikkatle okunmasını sağlayacaktır.

Lastik işi bir garip, sinema filmine benzetiyorum ben. Bu yüzden hangi şartlar, hangi model, hangi lastik, hangi ölçü, hatta hangi hız kodu, hangi araç, tüm bunları bilerek konuşup tartışmak, işi komple değiştiriyor.

Sinema filminde nasıl birisi bir filme "berbat" derken, diğeri "efsane filmdi" der, o hesap. O yüzden film eleştirmenlerinin lafıyla zerre film izlemem. Başka arkadaşlarımın lafıyla da... Tarzımın uyduğunu bildiklerime itimat ederim anca.

Bu da onun gibi. Örneğin yıllarca X marka model lastik kullandım, bir takım bitirdim, diğerini aldım, babama aldırdım... O kadar memnun kaldım, ancak sonra başka bir yerde başka bir kullanıcının yerin dibine gömdüğünü gördüm, hadi oradan dedim içimden. Ama adam ince ince her şeyini anlatmış, belki diyor hız kodu uyumsuzdu, hamur araca uymadı, dinamiklerine uymadı, sen ne kadar memnun kaldıysan ben o kadar memnun kalmadım dedi.

O yüzden soruyorum hangi ölçü hangi model hangi bilmemne diye. Konfor konfor diyor, sırf konforla iş olsaydı... Michelin Primacy HP vardı mesela, babama alma dememe rağmen aldı, kuruda tahta gibi patinaj çekiyoduk sessiz sedasız paso... Bunun her tarafı konfor olsa ne olur. Çıkar at dedim şu lastikleri allah aşkına, kurtulduk öyle.

• Çanakkale deyim arada İzmir Balıkesir yaparim genelde Ocak Şubat hariç 10 ay ayda1000 km kulllanmiyirum 4 mevsimmi yaz lastiğimi alayim bilemeedim ne alayim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Çanakkale deyim arada İzmir Balıkesir yaparim genelde Ocak Şubat hariç 10 ay ayda1000 km kulllanmiyirum 4 mevsimmi yaz lastiğimi alayim bilemeedim ne alayim

İzmir değil ancak Balıkesir ve Çanakkale 4 mevsim lastik ister.

Bende bursa ve Eskişehir de kullanıyorum. Senede 10 gün beni kurtarsa bana Yeter.

Yaz ayı performansını henüz bilmiyorum ama bir önceki mesajımda yazdığım gibi bahar ve kış aylarında kendi adıma çok iyi performans gösterdi.

• merhaba,

ben de buradaki arkadaşların ve birkaç test sonuçlarına bakarak falken as210 205 60 16 aldım. f/p önemliydi benim için bakalım istanbul şartlarında şimdilik kullanıyoruz çok sert araç kullanan biri değilim çok fazla beklentisi olan biri de değilim sorun çıkarmasın yeter. eski lastiklerimde iki haftada bir şişirmek zorunda kalıyordum. tanesini 500tl den aldım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.