700tl'ye almıştım tanesini, 225/45/17 2021 Temmuz'da... halen de kullanıyorum ve memnunum. kışın öyle çok kar buz üstünde uzun yol yapmıyoruz. günlük 3-5 km için gayet güzel iş görüyor. sök-tak derdi yok, lastik saklama derdi yok. kışın kış lastiği kadar, yazın yaz lastiği kadar iyi değil ama bunu alan bunu bilerek alıyor, önemli olan limitlerini bilmek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 20 Aralık 2022; 15:9:13 > |
Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (19. sayfa)
-
-
Sava all weatherın lik kullanıcılarındansınız diyebiliriz o zaman. İlk yıl için memnun olmanıza sevindim. Bakalım kar yağınca performansı belli olur bizde de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu lastiklerle son dönemde sert frenlerde bile ABS'lik olmamıştım hiç, acaba tutuyor mu falan diye merak ediyordum, lastiklerin ikinci sezonu, 20bin km yol yaptım aldığımdan beri, yaklaşık yani..
Bu işlerden iyi anlayan bir arkadaşla da konuşuyorduk, arabayı da uzundur zorlamıyorum ancak ne patinaj ne de ABS falan, arabanın frenler de iyi herhalde, lastik yönlü bi sıkıntı yaşamadım dedim, o senin biraz da kullanım stilinden kaynaklı dedi, öyle geçti gitti konu.
Geçenlerde bir araba boyu mesafede önüme salak yayanın birisi atladı. Daha vatandaş karşı şeritteki arabanın arasında iken görüp frene çöktüm, ABS uzuuuuunca süreden sonra ilk defa çalışmış olabilir. Mesafe çok kısa, ben de 40-50 ile gidiyorum. Lastikler saçmalamadı, ama baktım zamanında duramayacağım, tipleme de dondu kaldı arabanın önünde, sağ-sol yaptım, araba kendisini bi 10cm geçip öyle durdu. Yani o halde tampon değse, duracaktım o anda ama yere de yapıştıracaktı... İyi dedim yine güzel durdu.
Sonra ileride bi yerde tekrar denemek için koydum freni, lastiklerden ses geldi haşırt diye durdu.
Tabi ki asfalt kalitesi sıcaklık şu bu fark ediyor illa ki ancak tutuş özelliklerini halen kaybetmemiş, şimdilik iyi gidiyoruz bakalım.
-
Arkadaşlar 2022 model peugeot 3008 aracım var, iş icabı haftada 2 gün Antalya-Isparta arası yol yapacağım, kış lastiği almayı düşünüyordum, ancak bu falken as210 tavsiye ettiler, bu lastiği yaz kış sorunsuz kullanabilir miyim, ancak Antalyada yaşıyorum, yazın çok sıcak kışın da genelde yağışlı hava var, Antalya için pek tavsiye etmeyenler var da, siz ne tavsiye edersiniz?
-
Yılda bir iki ay kış performansı alacağım diye kalan 10 ay Antalya ikliminde size konfor sağlamayacak bir lastik almış olacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 5 Şubat 2023; 19:34:49 >
Sirket Panelvaninda Petlasin 4 mevsimini kullaniyorum 2 senedir .Cok memnun kalmistim.2015 Mazda 3 aracimada epeydir lastik bakiyorum .Olculeri 205 60 16 oldugu icin hem alternatif model hemde fiyat acisindan dezavantajliydim .
Bugun Nexen S Blue alacakken kar ve kis aylarında da biraz daha guvenli surus icin Falken AS210 tercih ettim .4 Tanesi 6000 TL' ye maloldu. 4Km yol icerisinde ilk dikkat ettigim sey Direksiyonun biraz sertlesmesi ve Kis Lastigi sesi almam. Acikcasi Mazda3 Klasik bir Japon ( Yol Sesinde) ama ben biraz daha az bekliyordum.Bakalim, inşallah islak zemin ve yeni olmasindan dolayidir.
Dün İstanbul içerisinde ortalama bir kar yağışında deneme şansım oldu,
Araç Mazda 3 2015 Model , Önden çekişli, 205-60-16 Lastik ebatlarına sahip,
Sulu ve yaklaşık 10cm kar üzerinde hafif bayır ve frenlemede başarılı buldum.
Düşük hızlardaki uğuldama devam ediyor, memnun kalmadığım tek nokta bu. Aynı özellikte ( Petlas) 4 mevsim lastik daha sessiz.
Bu tam kış lastiği sesi çıkarmakta.
Bir süre daha kullanıp izlenimlerimi paylaşırım.
Bir arabada falken diğerinde laufenn 4 mevsim var...
Ben son yağışlarda (Bursa) çok iyi sonuç aldım.
Bursa da bilen bilir tepedevren denilen yerde (eski yol) tüm trafik durdu (bir iki yaz lastiği ile orayı çıkmak için ısrar edenlerden dolayı) bir sürü araç geri dönerken ya da kenara çekerken hiç sıkıntı çıkartmadan yolu tamamladım.
Ben şahsen hala (2. sene) çok memnunun... Ses konusunda ise zamanla azalacak ancak sanırım hep bir tık hissedeceksiniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 8 Şubat 2023; 12:47:37 >
Değerli yorumunuz için teşekkürler,
Mazda zaten genelde yol sesini alır ( Önceki Lastik Michelin Yaz) dolayısı ile kabul edilebilecek seviyede, yüksek hızlarda çok hissedilmedi.
Önemli olan havalar ısınınca vereceği tepki ses olarak.
Ama İstanbul, Bursa gibi senede 1-2 Kez sağlam kar yağan yörelerde ihtiyac olduğunda önemli bir konu bu tür lastikler.
Birde evin 2.ci aracı olduğu için ortalama senelik 5-6000Km anca yapar ( 8 senelik araç 40K'da halen) Kapalı otoparkta olmasından dolayı da sanırım 4-5 sene kullanırız olağanüstü bir problem olmadığı sürece.
Lastiklerin tam 3.senesi oldu.
Ve Nokian'lar gibi dişler ufaktan paralanmaya başladı... Rot ayarı düzgün, lastik havalarına ekstra dikkat edildi.
İmkan olduğu sürece 4 mevsimden uzak duracağız anlaşıldı. İstanbul'a göre değilmiş onu anladık.
-
Mrb Kaç bin km yaptınız?
20bin falan sanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cok azmış,
Bakalim bende sonuc ne olacak.Sene de yaklasik 5,6000km yapıyoruz ve %90 kapali otoparkta.
4 sene yeterse kafidir. Sene de 1,2 gun lazim oluyor onda da ilk sefer beni memnun etti.
Sirf bunun icin 2 takim lastik bulundurmak bana zor geliyor.Ticari aracimda da Petlasin var 4 mevsimi ve memnunum.
Arkadaşlar herkese merhabalar. Ankara’da yaşıyorum. Aracımda şu an bitmek üzere olan yazlık lastikler var. Dört mevsim lastik almakla yazlık ve kışlık iki takım almak arasında çok kararsız kaldım. Az önce bir lastikçi dükkanına girdim. Lastikçi dört mevsim lastik olayını hiç önermedi. Belki de ticari açıdan ona uymadığı için önermedi bilemiyorum tabi. Kullanan arkadaşlar dört mevsim olayına nasıl bakıyorsunuz. Önerir misiniz acaba? Bu markanın dört mevsim lastiğini önerir misiniz? Ankara’da kullanacak biri olarak verim alabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auteur06 -- 8 Haziran 2023; 11:7:12 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mevcut konuyu baştan sona okuduğunuzda burada sorduğunuz tüm sorulara yanıt bulabileceğinizi düşünüyorum...
Okudum hocam. Çok farklı düşünceler var. Güncel olarak arkadaşların fikirlerini merak ettim. Dediğiniz şekilde ilerlersek enformasyon açısından birikime devam edemeyiz diye düşünüyorum. Düşüncenize saygım var. Sağlıcakla.
Sorunuza cevap da aynı doğrultuda olacaktır.
Mesela ben cevap verirsem; bir sonraki lastiğimin de 4 mevsim olacağını söyleyebilirim.
Ama, forumdaki başka biri tekrardan 4 mevsim kullanmayacağını hatta daha önce hiç kullanmadığı halde kullanmayacağını belirtebilir.
Ama tüm bunların sebepleri ise yine konuda mevcut aslında.
Burada aslolan, yazılanlar çerçevesinde size mantıklı gelen seçeneği seçmektir... ☺️
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademtari -- 8 Haziran 2023; 12:0:19 >
Haklısınız ama konu genel geçer olmadığı için ve sürekli kullanıcı deneyimi açısından dinamik olduğu için yeni güncel deneyimlerin paylaşılmasını olumlu buluyorum. Sonuçta dört mevsim lastik olayı çok eski tarihe dayanan bir şey değil. Her geçen zaman yeni deneyimler ile ilerlendiği için yeni fikirler edinmek açısından güncel paylaşımlar değerli olacaktır. Teşekkür ederim.
Yakın çevremde arkadaşlarıma da aldırdım.
Bazıları çok memnunken bazılarının şikayetleri oldu...
Araçlarını alıp kendim kullandığımda frenleme ve virajda yol tutuş konusunda hiç bir sıkıntı yoktu.
Ama özellikle yeni başlayan yağışta ve tozlu/kirli yolda frenleme olumsuz etkileniyordu ve araç patinaja düşebiliyordu.
Konuda yer alan daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi:
4 mevsim lastik kışın yaz lastiğinden, yazın da kış lastiğinden daha iyi performans gösterir.
Ama yazın yaz, kışın da kış lastiğinden daha iyi performans göstermesi beklenemez...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X