Duruyor hocam, yo hayır şanzıman zaten klasik otomatik, sıkıntı olması zor gibi |
Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (17. sayfa)
-
-
3 yaz, 2 kış kullandım. Cayır cayır Bolu'da da gezdim. Beni hiç üzmedi diyebilirim. Eğer yazın çok sıcak olmayan, kışında uzun süre kar yağmayan bir coğrafyada yaşıyorsanız iyi bir tercih olur. Sonuçta kışın kış lastiği yazında yaz lastiği kadar performans veremez.
-
Ben de 3. kışını geçiriyorum. yaptığım kilometre 40000 civarı oldu.
- öncelikle lastiğin en iyi performans verdiği aralık 15 20 derece civarı hava sıcaklıkları.
- Özellikle hava 30 dereceyi geçince dikkatli olmak gerekiyor. Fren ve tutuş performansı baya azalıyor.
- Islak zeminde şimdiye kadar üzmedi.
- Kar üzerinde nokian weatherproof kadar olmasa da tutuşu ve kontrolü iyi.
- Buz, sertleşmiş kar ve çamurlu zemin üzerindeki fren mesafesi çok kötü.
- 40000 km kullanım sonucunda performansı pek değişmedi. Gerçekten uzun ömürlü lastik.
Tavsiye eder miyim derseniz, net birşey söyleyemem. İdare ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 11 Mayıs 2022; 7:32:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bursa için uygun bir lastik mi ? fiyatlar uçmuş 17" aracım için şuanda en uygun 4 mevsim lastik bu gibi. bende michelin crossclimate vardı 6. senesi artık lastik ömrünü tamamladı. bir kerede sert bir şekilde kaldırıma çıkmama rağmen lastik sorunsuzdu. 1200 tl gibi şuan falkenin bu serisi. şuan karlı havada bursa şehir içinde tepkileri nasıl ? ayrıca bursa yazında araç çok ses yaptı mı ?
-
Heryer için uygun hocam, hatta bu lastikler zorunlu olmalı hususi otolarda.
En azından herkes dört mevsim lastik kullanmış olsa yollarda 2 cm karda bile patinaj eden yaz lastikli arabalar görmemiş oluruz.
Bursa da 1 sezon kullandım ve evet Bursa için oldukça uygun.
Şu anda başka marka 4 mevsim kullanıyorum ve şahsi kanaatim Bursa gibi kısmen ılıman ilkim olup kışları ölümcül geçmeyen yerler için ideal lastik 4 mevsim ler (sert kış koşullarında da sorunsuz kullandım) ve bunların arasında Falken kesinlikle tercih edilir bir marka / lastik.
Sadece Bursa değil, Marmara Bölgesi'nin tamamı için 4 mevsim lastiklerin uygun olduğu kanaatindeyim...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cevaplar için teşekkür ederim.
-
Pazar gecesi istanbul havalimanına gittim 0 sorun yaşadım. Yolda kalan epey araç vardı kendimi epey güvende hissettim açıkçası
20.000 km de ön lastiklerim bu hale geldi. Cogunlukla uzun yol yaptim. 2 kış 2 yaz gördüler. Kar performansindan emin olamadim. Hafif buzlanmalarda cok cabuk kendini birakiyor. 1 aydir cayır cayır ötüyor.
Görünen aşınma düzensiz. Aracınızın rot ayarının bozuk olma ihtimali yüksek...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her sene yaptiririm rot ayarini hatta en son 5 ay once yapilmisti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 11 Mayıs 2022; 1:28:58 >
Rot sorunu gibi görünüyor. Hep aynı yere gidiyorsanız bu sefer başka bi yere gidebilir misiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 11 Mayıs 2022; 10:27:19 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aşınmada ne var ki diyecektim, sonra kenarları gördüm. Normalde öyle kenardan yemez ki lastik, rot ayarı haricinde lastik havaları da çok inik olabilir mi diyeceğim ama daha yanlara doğru yer o zaman da, kenarlardan o kadar yemez. Bence de rot ayarı gibi geldi.
-
1 yaz ve 1 kış geçirdim. Mevsim tekrar yaza döndü ve 12 bin kilometrelik kullanım sonrası diyebileceğim şey bu lastik sadece kış kullanımı için üretilmiş. Yazın sıcak asfaltta tutunma ve fren kabiliyeti hiç umduğum gibi olmadı. Araba virajlarda kafadan kopuyor. Frene asilinca hemen ABS devreye giriyor. Kışın iyiydi ama yazın kullanımı güvenlik açısından sıkıntı.
Falken tavsıye ederım yalniz- 110 geçmeyin, yagmurlu havada abs devreye gırebılıyor veya benım arac 1.5 ton belkı genel olarak türk malı ve güvenılır kalıte sorunsuz kasımdan berı 4000 km oldu sanırım veya fazla sorunsuz. ses vardı ılk zaman sımdı ses yok aşınma sıfır.
-
Benzer durum bende de var, başka yaşayan var mıdır? Benim de dışlardan yemiş lastik ortalarda da parcalanmalar var 2 sene oldu olmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 22 Haziran 2022; 23:34:25 >
Ben dıstan yenmesinden daha çok parçalanma ve genel aşinma durumuna şaşırdım. Sirtta degişme seviyesini gösteren çentik var lastik sirti çentiğe kadar gelmiş.
Dört mevsim lastik seçerken kullanıcılar, kullanım ağırlığına göre seçim yapmalı.
Birçok dört mevsim lastik (As210 da dahil) kışa dönük bir lastik. Ortalarda bir dört mevsim lastik için Michelin, Brigestone'un dört mevsim lastikleri tercih edilebilir.
Eskişehirde ne tavsiye edersiniz dört mevsim mi kışlık mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X