her ne kadar tabirin doğruluğuna "kısmen" katılsam da, hırsız denilince insanın zoruna gidiyor:) merak ettiğim tek konu var
korsan oyun oynayanlara hırsız diyen arkadaş, hayatında tüm softwareleri orjinal mi kullandın? tüm filmleri orjinal mi izledin?, tüm oyunların orjinalini mi aldın? hatta ve hatta dinlediğin tüm mp3leri satın mı aldın?
bi tek bunun cevabını merak ediyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
her ne kadar tabirin doğruluğuna "kısmen" katılsam da, hırsız denilince insanın zoruna gidiyor:) merak ettiğim tek konu var
korsan oyun oynayanlara hırsız diyen arkadaş, hayatında tüm softwareleri orjinal mi kullandın? tüm filmleri orjinal mi izledin?, tüm oyunların orjinalini mi aldın? hatta ve hatta dinlediğin tüm mp3leri satın mı aldın?
bi tek bunun cevabını merak ediyorum...
Hırsız tabirine bende katılıyorum, her ne kadar korsan ürünlerde kullansamda. Bir ürünü korsan kullanmak, uğruna emek harcanan bir şeyi bir bedelsiz bir şekilde ele geçirmek hırsızlıktan çokda farklı değil. Hiç hoş değil yaptığım şeyden utanıyorumda ama olmuyor işte, insan beleş film-müzik-oyun görünce atlıyoruz.
valla ben eskiden hem indirir hem orjinal ürünler alırdım, karışıktım yani. bi ara sırf arşiv merakı yüzünden gereksiz ne varsa indirmeye başladım ve son 1 yıldır da albüm dahil hiçbir şeyi indirmiyorum, özellikle oyunları satın alıyorum. oyunları hemen oynama gibi bi inadım da yok, bekliyorum uygun bir fiyata gelince alıyor ve oynuyorum. içim rahat en azından bu şekilde.. sürekli korsan indiren adamlara da kızangillerden değilim ama korsan indirip dünyanın en şeytani oyun firmalarını (ea-activision) ve onların politikalarını (day-1 dlc, on disk dlc, 4 map 15 dolar gibi) ve onların endüstri kanseri oyunlarını (cod en iyi örnek) körü körüne savunanı görünce delleniyorum.
800 lira asgari ücret olan bir ülkede 200 tl ye oyun satarsanız olacağı budur
quote:
Hocam yapma tamam pahalı oyunlar var ama steam gibi yerlerde ya da D&R'da falan 1 - 2 senelik oyunlar gayet ucuz.O da olmazsa 2. el oyun satanlar var gittigidiyor da falan.Ben bu şekilde yapıyorum en azında PC için oyunun ucuzlamasını bekliyorum, PS3 oyunları içinde kampanyaları ve forumda ikinci el satan arkadaşları takip ediyorum.Oyunların pahalı olması bahane biraz, gayette ucuz oyunlar var ama gene alan yok.
quote:
dün kampanyalar başlığında görüp 10 liraya mount and blade collection aldım, 3 oyun da var içinde alıp steam'e ekledim ve yüklüyor şu anda. illaki çıkış fiyatından almak gerekmez. amazon'dan 4 dolara civilization5 almıştım daha nice böyle sigara parasına kaptığım oyun var.. dediğim gibi çıktığı anda oynama takıntısı olmadıktan sonra çok rahat orjinal alınabilir oyunlar.. ha activision-blizzard kısmının gözlerini para bürüdüğü için onların oyunları 40 yıla anca indirime girecektir, burada da yapılacak 2 şey var ha oyun çok önemlidir diablo3 gibi paraya kıyılıp alınır ha oyun çok dandik her sene aynısı çıkıyor cod gibi o zaman yüzüne bile bakılmaz.
quote:
20 lira, 40 lira olunca da "çok pahalı" dediklerini gördüm ben. Bedava yapsan ancak yaranıyorsun bazılarına, ne yazık ki.
Oyunların pahalı olmasının büyük bir sebebi de vergi zaten, o da başka bir nokta.
bedavacılık ruhumuza işlemiş:) ama arkadaş demiş ya 4 dolara civ5 aldım diye, inanın şu fa3 ü kurmak için çekilen sıkıntıya değil 4, 14 dolar verirdim. dediklerinizin çoğuna katılıyorum arkadaşlar, bazı oyunları 2 sene sonra da oynasanız olur,
ama yaşınız 17, arkadaşınız oyun almışi ballandıra ballandıra anlatıyor şöyle böyle diye, diyebilir misiniz ben 2 sene sonra alıp oynıycam:)
Şimdi müzik-film ile oyun sektörünü birbirine karıştırmamak lazım. Oyun yapımcıları sadece ama sadece oyunu satarak kazanır ama misal sinema sektöründe sinema'da filmini sahneleyerek kazanır. Yani siz bir filmi indirdiğinizde ya da diziyi aslında çok da onların önüne taş koymuyorsunuz. Hatta belki sinema da izlemiş ama tekrar izlemek için indiriyorsunuz. DVD satışlarından ben filmlerin çok kazandığını düşünmüyorum. Aynı şekilde albümlerinde. Müzik grupları ya da sanatcılar genellikle konserlerden parayı kırar. Onlar için kacak indirilip dinlenmesi ve yayılması kendi adlarına çok daha iyi oluyor. Zaten müzik gruplarında coğu parayı müzik cd'sini yapan firma alıyor.
Oyun'da ise tek kaynakları (Çok büyük firmaları hariç tutuyorum) oyun satışı. Sanılmasın film, müzik torrent'den bol bol çekin. Aslında yine kacak yine kacak lakin yine de kazanclarına engel olma noktasında ne film ne de müzik oyun sektörü kadar etkilenmiyor bence. Hatam olduysa affola yine de
Meaculpa gayet güzel özetlemiş olayı. Oyun bir lükstür, Bunu her zaman söylerimBiri bütün softwarelarım,mp3lerim vs orijinal mi diye merak etmiş, söyleyeyim windows 7 hariç diğer kullandığım şeyler ya trial yada orijinal.Hatta dikkatimi çeken oyun varsa ilk indiririm bakarım sonra gider satın alırım.Neyse uzatmaya gerek yok ya tartışmayı.Oyun bence kesinlikle orijinal alınması gereken birşey.Ülkemizde kaçak çok olduğu için belki bu yüzden oyun sektöründe gelişemiyoruz.Elin bulgarların bile oyun stüdyoları varken bizim olmaması ne acı.Helal olsun ama Crysis engine önderliği yapan bi türk arkadaşımız var.En azından onu Orijinal alın.
Arkadaşlar oyunu steam den aldım kurdum açtım ilk bölümde çocuğun ismini yazıp doğuduktan sonra emkelemeye geçtiği bölümde oyun donuyor. Orjinal oyunda böyle bir hata olması abes değilmi peki nasıl bu hastadan kurtulabilirim.
az mı oynamıştım zamanında... .... bebek ağlıyorken ayaralara girip görüntü ayar barlarının hepsini %50 yap.. falloutun yenisi ne zaman çıkar acaba.. ahh wasteland ahh..
quote:
Orijinalden alıntı: Blue Fox
Arkadaşlar oyunu steam den aldım kurdum açtım ilk bölümde çocuğun ismini yazıp doğuduktan sonra emkelemeye geçtiği bölümde oyun donuyor. Orjinal oyunda böyle bir hata olması abes değilmi peki nasıl bu hastadan kurtulabilirim.
konudaki eski mesajlarıma bak çözümü yazdığımı görüceksin dostum fallout3 bir efsane hala:)
quote:
evet arkadaşlar, 1 senedir çalıştıramadığım oyunu sonunda çalıştırdım, saat gibi de çalışıyor tıkır tıkır, gavur bu işi biliyor, bethesta nın forumunda buldum, windows 7 de fallout 3 te aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olmaktan zevk duyarım
Tried the Multi-Core Fix?: Find your .ini file in your My Documents\My Games\Fallout3 folder ...it is the configuration settings file named FALLOUT Open it with notepad and do a CTRL+F to search for the line
bUseThreadedAI=0
.....change it to =1
and below that line add this line
iNumHWThreads=2
Teşekkürler.
Oyun muhteşem olmuş tek kelimeyle fallout 2'den sonra özlemiştim
oyunçeviri çeviri üzerinde çalışıyor, bu sene zaten sınav hazırlığı ile geçecek. Sene sonu Türkçe olarak bir baştan oynarım artık
oyun canım istedi tekrar başladım
vault 101'e meraktan bir kaç görev sonra geri döndüm. içeriyi epey bir dolaştım hiç canlı yok.
çıkayım dedim çıkamıyorum. kapının konsola tıklıyorum hiç bir şey yapmıyor. Nasıl çıkacak vault 101'den?
quote:
Orijinalden alıntı: NefretZm
oyun canım istedi tekrar başladım
vault 101'e meraktan bir kaç görev sonra geri döndüm. içeriyi epey bir dolaştım hiç canlı yok.
çıkayım dedim çıkamıyorum. kapının konsola tıklıyorum hiç bir şey yapmıyor. Nasıl çıkacak vault 101'den?
İlginç bi durum konsolu açıp çıkabilirsin herhalde biraz araştır istersen.
valla kaç senelik oyun, hala yüklüydü bende, tüm görevler bitmesine rağmen biraz dolaştım felan 1-2 hafta daha oynadım, aşkım depreşti, new vegas a başladım, özlemişim, saçma sapan oyunlardansa zeka mahsulu bu oyuna bayılıyorum tüm fallout çulara selamlar
Benim hanım sevgililer günü hediyesi diye bunun game of the year versiyonunu almış, hatta bulunduğum şehirde yokmuş da D&R'ın İstanbul'daki şubesinden istetmiş benim için. Ben de şu an başka oyunlarda indirim var diye gittim fişiyle değiştirdim bunu, L.A. Noire ve FM 2013 aldım.