Şimdi Ara

Fan devreye girmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
16.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun arabayı stop ettim çat çut sesler geldi su hortumu patlatı.Malum havalar sıcak motorda sıcak fan devreye girip suyu soğutamadı genleşen hortum patladı.Dün hiçbirşey yoktu yaklaşık 60-70 km yol yaptım denize gittim klima hep açıktı hiçbir sorun çıkmadı.Bugun farkettik ki fan devreye girmiyor ve şu an klima çalışmıyor acaba fanın sigortası mı yandı diye düşündüm sigorta tablosuna baktım hiç ucu kararmış yanık felan yok sizce neden olabilir yanık sigorta illaki kararırmı durup duruken fan neden bozulmuş olabilir.Bu arada araba bmw e46 320d 2000 model.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Klima Fanı Devreye Girmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Motorunuzun aşırı ısınmasını önlemek için araç klima fanının düzgün çalışması hayati önem taşır. Bununla birlikte, bazen "Araç klima fanı devreye girmiyor" sorunu ile karşılaşabilirsin. Bu sorun, motorun aşırı ısınmasına ve ciddi hasarlara yol açabileceğinden, derhal ele alınması gerekir.

Fan Devreye Girmeme Nedenleri:

• Arızalı termostat: Termostat, motor sıcaklığını algılayarak fanı uygun zamanda devreye sokar. Arızalı bir termostat, fanın sıcaklığı algılamasını ve buna göre devreye girmesini engelleyebilir.
    • Hasarlı fan motoru: Fan motoru, fanı çalıştıran bileşendir. Arızalı bir motor, fanın dönmesini engelleyebilir.
    • Elektriksel sorunlar: Arızalı veya gevşek kablolar, fanın elektrik almasını engelleyerek devreye girmesini engelleyebilir.
    • Sensör arızası: Bazı araçlarda, fanın devreye girmesi için sıcaklığı algılayan sensörler bulunur. Arızalı bir sensör, yanlış sıcaklık bilgileri göndererek fanın devreye girmemesine neden olabilir.
    • Kontrol modülü arızası: Kontrol modülü, fanın devreye girmesini kontrol eden bileşendir. Arızalı bir kontrol modülü, fanın düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Sorunun Çözümü:

Fan devreye girmeme sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Termostatı kontrol et: Termostatın düzgün çalıştığından emin ol. Arızalıysa değiştir.
    • Fan motorunu kontrol et: Fan motorunun hasar veya aşınma açısından kontrol et. Gerekirse değiştir.
    • Elektriksel bağlantıları kontrol et: Fanın elektrik bağlantılarının sıkı ve hasarsız olduğundan emin ol. Gerekirse onar veya değiştir.
    • Sensörleri kontrol et: Sensörlerin hasar veya kir açısından kontrol et. Arızalıysa değiştir.
    • Kontrol modülünü kontrol et: Kontrol modülünün hasar veya arıza açısından kontrol et. Gerekirse değiştir.

Yukarıdaki adımları izleyerek, "Araç klima fanı devreye girmiyor" sorununu çözebilir ve motorunu aşırı ısınmadan koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BMW mi var?
  • evet
  • buyuk ihtimalle fanin sigortasindan olmus.eski aracimda ayni durum basima gelmisti.3 liralik sigorta az daha conta yaktiracakti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anka0658 kullanıcısına yanıt
    inşallah dediğiniz gibidir sigorta attığını nasıl anlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

inşallah dediğiniz gibidir sigorta attığını nasıl anlarız

sigorta panosundan fanin sigortasini sokun.bakinca zaten belli olur.icinde kopuklu olmustyr.sigortanin yerini bilmiyorsaniz aracin kullanim kitapciginda hepsi ayrintili sekilde gosterilmistir.patlayan hortumuda kelepcelerini sokup yenisiyle degistirin.suyunu tamamlayip araci calistirin yeterli isiya gelince fanin acip acmadigini kontrol edin.

• Fan termigi olabilir. Fanin merkezinde bir parcadir.

• Fan acmamasi hararet müşiri klimayi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanDURSUN -- 1 Ağustos 2014; 21:19:15 >
  • hararet müşiri arzası
  • Klmayı açınca fan hızlı
  • Bugun elektriikçiye götürdüm fanın soketine elektrik gelip gelmediğine baktı orda elektrik var dedi sonra fanın motorundan önce bir beyin gibi bişey var oraya kadar geliyor ordan öte elektrik geçmiyor dedi.Beyinden sonra fana giden 2 kabloyu soydu direk aküden elektrik verdi fan sorunsuz dönüyor.Bugun işim var yarın daha bakarız dedi ama eve dönerkende klima bugun çalıştı dün hiç çalışmıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 2 Ağustos 2014; 12:58:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.