Şimdi Ara

enjektör temizliği nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende fiat palio var aracım 45000 de ve daha hiç enjektör temizletmedim benim sorum şu enjektörleri kaç binde temizletmek gerekir ve nasıl temizlenir ayrıca belli bir kmden sonra değişim gerekirmi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enjektör Nasıl Temizlenir: Adım Adım Kılavuz

Motorun verimli çalışması için enjektörlerin düzenli olarak temizlenmesi hayati önem taşır. Temiz enjektörler yakıt karışımının silindirlere düzgün bir şekilde püskürtülmesini sağlar ve bu da daha iyi performans ve daha düşük emisyonlara yol açar. İşte adım adım enjektör temizleme kılavuzu:

Adımlar:

1. Aracı Emniyete Alın: Park frenini çekin ve motoru kapatın. Aracın tamamen soğumasını bekleyin.

2. Yakıt Hattını Çıkarın: Yakıt hattını enjektörden ayırın.

3. Enjektörü Çıkarın: Enjektörü yerine sabitleyen cıvataları gevşetin ve enjektörü dikkatlice çıkarın.

4. Enjektör Ucunu Temizleyin: Enjektör ucunu ve çevresindeki birikintileri karbon temizleyici veya enjektör temizleyici spreyi kullanarak temizleyin.

5. Enjektör Gövdesini Temizleyin: Enjektör gövdesini, içindeki kalıntıları gidermek için temizleyici sprey veya solüsyonla yıkayın.

6. Enjektör Filtresini Değiştirin: Kirli veya tıkalıysa enjektör filtresini değiştirin.

7. Enjektörü Yeniden Takın: Temizlenen enjektörü yerine dikkatlice takın ve sabitleme cıvatalarını sıkın.

8. Yakıt Hattını Yeniden Takın: Yakıt hattını enjektöre yeniden takın ve sıkıştırın.

9. Motoru Çalıştırın: Motoru çalıştırın ve herhangi bir sızıntı veya arıza olup olmadığını kontrol edin. Motorun düzgün çalıştığından emin olun.

Önemli İpuçları:

• Enjektör temizleme işlemini düzenli olarak, üreticinin önerdiği aralıklarla gerçekleştirin.
    • Enjektör temizliği sırasında her zaman güvenlik önlemlerine uyun ve koruyucu ekipman kullanın.
    • Sorun yaşıyorsanız veya kendinize güvenmiyorsanız, enjektör temizliği için bir profesyonelden yardım alın.
    • Düzenli enjektör bakımı, motorun verimliliğini artırır ve uzun ömürlülüğünü sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şu enjektörler hakkında bilgisi olan bir kişi yokmu acaba
  • en basitinden enj. temizleyiciler var dolu depoya atıyorsun azda olsa işe yarıyor ben 20.000 de bir yapıyorum dene derim fiyatlarıda makul 5 ytl den başlıyor ama komple temizliği bildiğim kadarı ile 60.000 de yapılıyor onu servislerde yapar dışardada yaptırabilirsin
  • ben geçen arabayı senelik bakıma getirdim isterseniz bakım için katkı war dedi ben de katın dedim 30 milyon civarıydı galiba
  • ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİ YAKIT KATKISI KULLAN. BENİM KULLANDIĞIM TEK MARKA SONAX
  • geldim.

aslında enjektör temizliği km ile fazlada ilgili değildir.

çünkü türkiyemizde malesef mazot konusunda halen daha duyarlı bir toplum olamadık (akaryakıt istasyonları)
    özellikle kaçak mazotun değişik yollarla türkiyeye girişi ve akaryakıt istasyonlarının yetersiz denetimi vede bu istasyonların kaçak mazotu temiz mazotla hatta bir miktarda suyla karıştırıp yurdum insanına satması bu konudaki duyarsızlığı ortaya koymaktadır.

bu sebeplerden dolayı kötü yakıt enjektörleri tıkamakta hatta aşındırmakta, bozmaktadır.
    enjektör temizliğinde veya bakımında zamanının gelip gelmediği konusunda en geçerli yaklaşım aracın bakım zamanındaki kontorlü ve kendinizin tespit edeceği arabanızdaki değişiklikler.
    bu değişiklikler, aracın eksozundaki siyah duman veya aracın teklemesi...
    işte bunun gibi tespitlerde yapacağınız şey hemen o bölgeye(enjektör ve pompa)baktırmaktır.

dizel araçlarda bakım sırasında, mümkün olduğunca sıklıkla değiştirilmesi gereken parçalar
    mazot filitresi ve hava filitresidir.(ikisinin değişim süresi aynı değildir.)

bazı bakımlarda aracın mazot deposu alt tapası açılarak kirli mazot tahliye edilmeside çok önemlidir
    yani depo temizliği.

enjektör temizliği usata ellerde hatta mümkünse serviste yapılmalıdır.
    çünkü enjektörler öyla basıt bir parça değildir
    özel enj. basınç ölçüm manometrelerine takılarak ölçümleri yapılır ve teşhisleri konulur.

umarım yardımcı olabilmişimdir....

• SERVİSLERDE ARACI MAKİNAYA BAĞLAYIP TEMİZLİYORLAR GEÇEN AY SATTIĞIMIZ ASTRADA BAŞIMIZA GELDİ İSTANBULDA ENJEKTÖRCÜLER ARACI TESLİM ETTİK TEMİZLEDİLER 50 YTL YE
  • Bir nevi carbon clean mi yapıyorlar
  • carbonclean dizeller içinde var

www.carboncleanturkiye.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.