Şimdi Ara

Fan filtresi yapmayı düşünüyorum. (Yaptım Oldu:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar xpredator tower kasa aldım. Yan kapakta 4 adet 12 cm'lik turbine master fanlarım var. Hepsi içeri doğru üflüyo fakat toz toprak ne varsa hepsini içeri alıyormuş gibime geliyor. İlk defa birşeye para ile değilde, kendi emeğimle sahip olmak istiyorum. Fanların hepsine filtre yapmak istiyorum. Bunun için hangi malzemeyi kullanmalıyım? Birkaç yerde okudum, kadın çorabı kullananlar falan olmuş ama ben çorabın hava akımını kesen bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Pek fazla performans kaybı yaşamadan kullanabileceğim bir filtre malzemesi lazım. Daha önce deneyen arkadaşlar mutlaka vardır. Umarım becerebilirim, yapamazsamda tanesi 8-9 TL bişey ama kendi yaptığım benim için daha değerli olucaktır. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanoflaz -- 22 Aralık 2012; 20:50:52 >

• sinek teli iş yapar.
  • daha önce kullandınızmı hocam? valla performans düşüklüğü fazla olmaz inşallah ama yarın deniycem hadi bakalım :) resimleri burda paylaşırım.
  • Kadın çorabı işini görür
  • sinek teli işe yaramaz. kadın çorabı da havayı keser. en iyisi gerçek filtre al. kendin yapacaksanda daha pahalı olan birşeyleri yap mesela ben hava tüneli yapacağım kasanın içine. bence mükemmel bir fikir. direk işlemci soğutucusunun üzerine gidecek.
  • Kadın çorabıda denedim, Sinek telide denedim. İkiside olacak iş değil açıkçası. :) En iyisi gidip gerçek fan filtresi almak. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Azim ettim ve yaptım işte sonuç;
    Kullanılan malzeme: En incesinden sinek teli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanoflaz -- 22 Aralık 2012; 3:51:28 >

• Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Azim ettim ve yaptım işte sonuç;
    Kullanılan malzeme: En incesinden sinek teli.

eline sağlık güzel olmuş benim yan kapakta iki adet fan var bende filtre yapmayı düşünüyorum fak sinek telinden değil bir santim kalınlığındaki yıkanabilir toz filtresinden yapmayı düşünüyorum ayrıca sıvı soğutmanın fanlırı içinde filtre yapsam iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 23 Aralık 2012; 23:28:12 >

• 1 cm kalınlığında bir filtre kullanırsanız bence içeri hava girişini önlemiş olursunuz ama kullanacağınız malzemenin tam olarak ne olduğunu görmediğim için net birşey söyleyemem. Umarım istediğiniz gibi olur :)
  • sinek teli iyidir ancak en iyisi akvaryum için satılan elyaf filtre
  • Ben de filtre yaptım fana, ama ben evde bulunan, kullanılmayan tülden imal ettim Hava akışını belli miktarda yavaşlattı ama içeride gram toz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

1 cm kalınlığında bir filtre kullanırsanız bence içeri hava girişini önlemiş olursunuz ama kullanacağınız malzemenin tam olarak ne olduğunu görmediğim için net birşey söyleyemem. Umarım istediğiniz gibi olur :)

kullanacağım malzeme tam olarak 1cm değil 1cm den biraz ince sinek telinden daha kalın gözeneklere sahip avantajı ise kat kat düzensiz konumlanmış gözeneklerin havayı daha fazla dolaştırarak tozu toplaması
    sinek telide iyi bir çözüm hava akımını fazla etkilemez fakat çabuk takınabilir temizlemesi kolay olur olur bulması kolay
    benim dediğim malzeme ise sanayi makinelerinde kullanılan yıkanabilir toz filtresi
    buna benzer bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafatas

sinek teli iyidir ancak en iyisi akvaryum için satılan elyaf filtre

aa evet bak o hiç aklıma gelmemişti. Neyse bunla biraz idare edeyim. Bir sonraki sefere mutlaka elyaf filtre deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Ben de filtre yaptım fana, ama ben evde bulunan, kullanılmayan tülden imal ettim Hava akışını belli miktarda yavaşlattı ama içeride gram toz yok.

Tül hava akışını büyük ölçüde düşürebilir bence. İnce tül kullandıysanız birşey diyemem fakat bildiğimiz kalın perde tülü kötü olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

1 cm kalınlığında bir filtre kullanırsanız bence içeri hava girişini önlemiş olursunuz ama kullanacağınız malzemenin tam olarak ne olduğunu görmediğim için net birşey söyleyemem. Umarım istediğiniz gibi olur :)

kullanacağım malzeme tam olarak 1cm değil 1cm den biraz ince sinek telinden daha kalın gözeneklere sahip avantajı ise kat kat düzensiz konumlanmış gözeneklerin havayı daha fazla dolaştırarak tozu toplaması
    sinek telide iyi bir çözüm hava akımını fazla etkilemez fakat çabuk takınabilir temizlemesi kolay olur olur bulması kolay
    benim dediğim malzeme ise sanayi makinelerinde kullanılan yıkanabilir toz filtresi
    buna benzer bir şey

Sanayide makinelerinde kullanılan filtreler tamamen toz tutması içindir. Yani hava akışını büyük ölçüde kesecektir. Hatta fanın üflediği hava anakarta ulaşmadan ısınır. Sonuçta 12-14 cm kasa fanı kullanıyoruz. Aspiratör falan kullanmak lazım bu filtreler için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

buna benzer bir şey

Sanayide makinelerinde kullanılan filtreler tamamen toz tutması içindir. Yani hava akışını büyük ölçüde kesecektir. Hatta fanın üflediği hava anakarta ulaşmadan ısınır. Sonuçta 12-14 cm kasa fanı kullanıyoruz. Aspiratör falan kullanmak lazım bu filtreler için.

bu filtrenin kullanıldığı makinenin fabrikasında çalıştım 12cm fan kullanılıyordu makinelerde hava akışını kesinlikle engellemez çok az bir azalma olacaktır haliyle bu bahsettiğim filtrenin gözenekleri sinek telininkinden daha büyük denediğimde sonucu yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 24 Aralık 2012; 1:55:44 >

• Valla ne yalan söyliyim resimdeki filtre sanki hiç hava geçirmeyecekmiş gibi duruyo. Birde üstüne siz sanayide kullanılan filtre diyince benim aklıma iyice sünger gibi bişey geldi. Mutlaka denedikten sonra sonucu yazarsanız çok sevinirim. Sinek telinden daha profesyonel birşeyler arıyorum aslında. Birde kasa fanlarınızın markası ve cfm sini söyleyebilirmisiniz?
  • quote:

Valla ne yalan söyliyim resimdeki filtre sanki hiç hava geçirmeyecekmiş gibi duruyo. Birde üstüne siz sanayide kullanılan filtre diyince benim aklıma iyice sünger gibi bişey geldi. Mutlaka denedikten sonra sonucu yazarsanız çok sevinirim. Sinek telinden daha profesyonel birşeyler arıyorum aslında. Birde kasa fanlarınızın markası ve cfm sini söyleyebilirmisiniz?

fanların makra ve özelliklerini bilmiyorum resimdeki filtre benim kullanacağım değil ama ona çok benziyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.