Şimdi Ara

Fan hızı kontrolü hakkında yardımınız gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Kullandığım kasanın markası Dark Scorpion. Kasanın üzerinde aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi fan kontol düğmeleri var fakat anakartımda ikinci resimdeki kontrol düğmelerinden gelen kabloları bağlayacak yer bulunmuyor. Kasanın kitapçığında yer bulunmuyorsa 4-pin molex çevirici kullanmanız gerekebilir yazıyor. İnternette bu kabloların takılabileceği bir çevirici bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum hepinize şimdiden teşekkür ederim.
     Fan hızı kontrolü hakkında yardımınız gerekiyor Fan hızı kontrolü hakkında yardımınız gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Sanırım sağ resimdeki kabloları anakarta bağlamaya çalışıyorsun? Onlar fanlara takılır. Fan kontrolcüsünden çıkan molex kablo psu'ya takılır.
  • PROGRAM OLARAK SPEEDFAN ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ YAP
  • Fanlardaki kablo uçları molex tipi. Fanları güç kaynağındaki molexlere bağladım ama bunlar boşta kaldı. Anlamadım yani bu işten bişey

• 4ever001 4 kullanıcısına yanıt
    O fan kontrolcülerini kullanmak için attığım resimdeki gibi fanların güç konnektörü 3pin olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

O fan kontrolcülerini kullanmak için attığım resimdeki gibi fanların güç konnektörü 3pin olmalıdır.

Peki resimdeki kablonun diğer ucu ne tip ve resimdeki kablonun siğer ucunu nereye bağlayacağım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kardeşim fanın kablosu o. Yani ucu falan yok direk olarak fandan geliyor o kablo. O gördüğün ucu, kasanda nereye takacağım diye sorduğun o kabloya takacaksın ama sanırım sende 3pinli fan yok.
  • Fanlardaki kablo uçları molex tipi sorun da orda zaten

Bayağı zaman geçmiş ama belki sorunu olan başkalarına yardımcı olur.

O kasa tüm fan yerleri dolu olunca 6 fan ediyor. 2 tanesi önde takılı geliyor zaten, onlar molex bağlantı ise onları direk psu ya bağlayın.

fan kontrolcüden gelen 4 tane fan ucu ise 2 üst, 1 arka 1 de yan fan için. Eğer oralara fan alırsanız 3 pinli alın o zaman sorun olmayacaktır.

Yani toplamda 6 fan çalışacak ama 2 tanesi sabit, 4 taneside kontrol ünitesine bağlı çalışacak.

Yok eğer öndeki fanlarda kontrol etmek istiyorum. kasayada 4 yerine 2 ilave yapıcam derseniz. Ön fanların uçlarını kesip (eğer üzerinde gelen fanlar 3 pin ise girer zaten buna gerek yok) bağlamanız yada çevirici koymanız gerekir. Böylece önleri 1 fan kontrolcüyle yeni takacağınız 2 fanıda diğer ikinci kontrolcüyle kontrol edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 19 Kasım 2014; 19:24:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.