Şimdi Ara

FAN NASIL TEMIZLENIR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
22.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CPU Fanı çıkarmadan elektrik süpürgesi tutsam zarar verirmiyim ?
    Eğer fan blogunu çıkarırsam termal macunu yenilemek zorunda mıyım ?
    Sistemim 90 dereceyi görünce kapanıyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejatb -- 8 Aralık 2011; 13:45:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejatb

CPU Fanı çıkarmadan elektrik süpürgesi tutsam zarar verirmiyim ?
    Eğer fan blogunu çıkarırsam termal macunu yenilemek zorunda mıyım ?
    Sistemim 90 dereceyi görünce kapanıyor !

Baba ne yaptın sen yha forumda arabalardan buraya denk geldim bak 90 derece demişsin ya sen yanlış biliyorsun yada ne yaptığını bilmiyorsun 90 derece nedir bizim fırın o kadar ısınmaz senin sistemin içine ekmek falan atda pişsin :):) şaka bir yana 90 dereceye değil işlemci kasa dayanmaz sen yanlış bakmışsındır en iyi fan temizleme hava kompresörü ile olur eğer fazla uğraşmam dersen daha detaylı bişi istiyorsan sök soğutucuyu iyice temizle kompresör olurda daha ii olur yoksa süpürgede olur veya fırca ama fazla yerlerinden oynatma... macunu değiştirmek zorunda değilsin bende cok söktüm taktım macunu değiştirmedin bişey olmaz ama eskisine göre macun tam anlamıyla aynı etkiyi göstermez bilesin değiştirmesende olur (eğer macun fazla dağılmadıysa) ama bana kalırsa o kadar acıp temizliosun o kadar yapmışken macunuda değiştiriver zor bir işi yok 10-20 tlye alabilirsin unutma macun ne kdar kalite olursa soğutucu etkisini o kadar iyi gösterir.....

Saygılar....

• benım işlemci fanı tozlu soğutucu desen bakılmayacak gibi üfleyince tozdan durulmuyo(gerçek)
    elektrik süpürgesi yetmiyo kompresör yok baska nasıl temızlenır benım kasa iyi bile dayandı zaten 1 tane işlemcide bitane kasa için soğutucu 1 tane psu da başka yok ısınmıyo bile kasa acaba biriini iptal etsem ne olur
  • Benim bildiğim,kompresörle temizlerken dikkat etmemiz gereken,basınçlı havanın etkisiyle fanın,dönmesinin engellenmesi gerektiği.Fan kanatçığını elle tutmak ya da kalem gibi birşeyi araya sokmak gerek.Dönen fanın dinamo etkisiyle elektrik üretip,anakarta ya da psu ya zarar verebilir diye okumuştum biyerlerde.Hadi anakarta bağlı olan fanların kablolarını çıkardınız diyelim ama psu da bu zor.Fanlar ses çıkarmıyorsa da yağlama taraftarı değilim.(Benim fikrim)
  • Belki konu disi olacak ama ben suluboya fircasiyla temizlemiştim
  • BEYİN BEDAVA

İyiymişbende normal bezle sildiydim boştaki fanı egsoz fanını ellemedım işlemcinin üstündeki oluyo dimi o
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyinBedava!

Belki konu disi olacak ama ben suluboya fircasiyla temizlemiştim

konuda arkadaşlarda demiş zaten ama hortlatmışlar konuyu
  • qwerty
  • Arkadaslar benim fan ayaklarının bitanesi kırıldı fan tam olarak yerine oturmuyor ve buda bilgisayarın kapanmasına neden oluyor...
    Acaba bunu yerine oturtmanın farklı bir yolu varmı? Ayrıca benim fan vidasız olanlardan soketli bi şekilde soketi sola doğru çevrilipde açılan türden (eski model) :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.