Şimdi Ara

FAN SES ÇIKARMAYA BAŞLADI [VİDEOLU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasamın alt kısmındaki egzos fanımın yönünü değiştirip içeri hava üfleyecek şekilde yeniden monte ettim. (Doğrusu öyleymiş yeni öğrendim) Ancak fandan hafif elektrik süpürgesi gibi bir ses gelmeye başladı. Daha önce yoktu böyle bi ses. İlk başta sesin ekran kartından gelmesinden şüphelendim şöyle bir başlık açtım. Bir arkadaş ekran kartının fanlarını elimde durdurmamı söyledi, durdurdum ses kesilmedi. Sonra sesin fandan geldiğini anladım.

Daha önce hiç böyle ses çıkarmamıştı. Yardım ederseniz çok makbule geçer

Sesi gösteren bir de video ekledim ama duymak için hoparlör sesini biraz açmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 5 Temmuz 2012; 22:03:47 >

• egzos fanımın yönünü değiştirip içeri hava üfleyecEk şekilde yeniden monte ettim. (Doğrusu öyleymiş yeni öğrendim)

Fan'ın dışarı üflemesi gerekiyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 432 -- 5 Temmuz 2012; 20:31:55 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_62713463/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_36831298/tm.htm

Bu konuların hepsinde kasanın alt kısmındaki fanın içeriye hava üflemesi lazım diyor. Benim de düşüncem tam tersiydi. 1,5 senedir kasamın alt fanı dışarı üflüyor. Yukarıdaki konuları okuduktan sonra yönünü değiştirdim fanın.

• Kasanın üstünde fan yuvası yok ise, tabana fan koyup içeri üfletmenin mantığı yok, çok toz çeker ve gürültüye sebep olur.

Arka ve üst fanlar kesinlikle egzost konumda olmalıdır.

Ön ve yan fanlar ise içeriye üflemelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kasanın üstünde fan yuvası yok ise, tabana fan koyup içeri üfletmenin mantığı yok, çok toz çeker ve gürültüye sebep olur.

Arka ve üst fanlar kesinlikle egzost konumda olmalıdır.

Ön ve yan fanlar ise içeriye üflemelidir.

Üstte tabii ki egzos fanım var. Ön fanım içeriye üflüyor. Peki kasanın altındaki fan ne yapmalı? Forumun birçok konusunda alt fanın içeriye üflemesi gerektiğini okudum.
  • Alttaki fanın içeri üfleyecek şekilde takılması gerek. Bazı kaliteli kasalarda, toz çekme sorunu olmasın diye, alt taraftaki fan yuvasının olduğu yerde filtre bulunur. Diğer fanların yönleri, LEON-X'in bahsettiği gibi olmalıdır.
  • kardeşim fanı taktığın yerde tam bi boşluk yok balpeteği desenli bi duvar var dolayısıyla ses ordan kaynaklı fan filtreleri ve bu balpeteği duvarlar böyle ses yapabilio...eğer o desenleri önemsemezsen tel makası ile kes kenarlarından ben öyle yaptım zaten kasanın altında görünmüo....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trschumi

kardeşim fanı taktığın yerde tam bi boşluk yok balpeteği desenli bi duvar var dolayısıyla ses ordan kaynaklı fan filtreleri ve bu balpeteği duvarlar böyle ses yapabilio...eğer o desenleri önemsemezsen tel makası ile kes kenarlarından ben öyle yaptım zaten kasanın altında görünmüo....

evet sesin sebebi bu emin olabilirsin
  • teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.