Şimdi Ara

FAN SESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
11.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MAG arkadaşımızdan Allah razı olsun.Ben daha etkili olması için şöle bişi yaptım.

FAN SESİ

Fanı böyle dibine koydunuz mu epey bir susturuyorsunuz tabi notebook u epey yükseltmeniz gerekiyor.
  • dengesini nasıl ayarladın hem öle yazmak zor olmuyor mu bence masanın ucuna tarafına getir fanı öle yere sıfır olur tabi iyi bağladıysan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Balasagunlu

MAG arkadaşımızdan Allah razı olsun.Ben daha etkili olması için şöle bişi yaptım.

FAN SESİ

Fanı böyle dibine koydunuz mu epey bir susturuyorsunuz tabi notebook u epey yükseltmeniz gerekiyor.

bu resimden bişe anlamadım yaw, sanki onden masaya değiyorda arkadan değmiyormuş gibi geldi bana.. alaala...

• şimdi anladım kullanırken değilde download a bıraktığında mı böyle yapıyorsun çünkü dedimde böyle nasıl kullanılır
  • laptop ın mı var derdin war
  • Ben kasayı balkona koyuyorum ses falan duymuyorum
  • Arkadaşlar size birkaç ufak,aslında baya bi BÜYÜK tüyo.
    iyi dinleyin.
    fon konusunda kimseler benim kadar rahatsız olamaz.
    bir ara öyle ses çıkarmaya başlamıştıki fanlar, odamdan 8 metre ilerideki salonda televizyon seyrederken pc açıldımı(elektrik süpürgesi ni açsan daha az ses çıkar) ses geliyodu.şu an fevkalede sessiz bir sisteme sahibim.
    odam o kadar sesziski,bu sessizlik fan sesini duymamı bi o kadar artırıyodu,şu an çok memnunum.gelelim TÜYOLARA.
    1 - öyle power suply fanıdır,kasa fanıdır,ekran kartı fanıdır, bunuları sesini azaltmak için illa bi direnç sistemi veya fan kontrolörüne ihtiyacınız yok.zaten kasanızda harddisk,cdrom ve aynı zamanda fanlarınızı destekleyen güc kabloları hem hem 12 v,hem 5 v luk bir güç size sunuyor.benim de tam olarak yaptığım bu.tabi bi güzel fanlarımın tümünü yaglayıp temizledikten sonra.ekran kartım fx 5200 3 tane fan yaktı.ve felaket ses çıkarıyordu.baktım buna fan almaya para yetmeyecek.kasa fanlarından birini elime alıp ekran kartı fanını söküp elime birde japon yapıştırıcısını alıp bi güzel sogutucu metali üzerine yapıştırdım,başka yerlere degmeyecek şekilde ayarladım.birde kasadan 5 v luk akımı kullandım.geldi supply fanını dikkatli olun,pc nin prızle irtibatını kestikten sonra supply nizi açıp bi güzel temizleyip sonraaaaa onuda gerekirse fan kablolarını söküp (ben sökülmedigi için kestim)kasamdaki 5 v luk akıma bagladım.ve su an kasamın sol yan kapağı açık çalıştırıyorum.bu kasa içi havalandırmayı muazzam ölçüde kolaylaştırıyo,üstelik 0 maliyetle ve hiç bir fanın yapamayacagı kadar kasayı havalandırıyo.kasanız el altında degil pc masasında bi gözdeyse böyle yapın çok faydasını göreceksiniz.
    cpu fanı eger orjjinal intel fanı kullanıyorsanız,para harcama vakti geldi demektir.size tek tavsiyem onuda arctic cooling alpine 7 ürünü ile degiştirmeniz.SON TÜYOOOO.sistemimde 2 hdd var.biri samsung 80 gb ıde gayet sessiz çalışıyor.digeri son aldığım baş belası segate 160 gb sata ncq 2 hdd,küçük çapta bi trafo gibi ses çıkarıyordu.felaket vınlama sesi bunu nasıl hallettim dersiniz.
    evde sınavlardan kalma baya bi SİLGİ VARDI :)
    her ayagın altına birer tane tamamdır.olay bitmiştir.
    SÜPER SESZİZ PC.
    merak ettiginiz birşey olursa yazın,yardımcı olmaya çalışırız.
    YANİ HALLEDERİZ.
    NE DE OLSA DENEME YANILMA YOLU İLE ELDE EDİLEN TECRÜBE KONUŞUYOR.

• SELAM ARKADAŞLAR SORUNLARINIZLA MÜZDARİBİM. BEN O SORUNU ŞÖYLE HALLETİM.
    PHILIPS 390 CCS CONTACT CLEANER ADLI PSREY SAYESİNDE KURTULDUM.BİR ELEKTRONİKCİYE GİDİN TAKRİBEN 10 YTL. BUNU ALIN.VE FANIN ÜSTÜNDEKİ ETİKETİ KALDIRIN YALNIZ DİKKAT EDİN TEKRAR YAPIŞTIRACAKSINIZ.DAHA SONRA BU SPREYİMİZİ ORADA GÖRDÜGÜMÜZ MİLİN ÜZERİNE HAFİFCE PÜSKÜRTÜN.VE DİGER TARAFTAN BOBİNİN OLDUGU KISMADA.KAPATIN VE PCYİ ÇALIŞTIRIN.NE KADAR FAN VARSA BUNU YAPIN.EK OLARAK EKLEMEK İSTEDİGİM BİRŞEY VAR PC ÇALIŞTIKTAN SONRA YANIK KOKUSU GELEBİLİR BU SİZİ YANILTMASIN.SIKTIGIMIZ SPREYİN SÜRTÜNMEDEN KAYNAKLANAN BİR KOKUSUDUR.TELAŞLANMAYIN HER HANGİ BİR SORUN YOK.ZAMANLA GİDİYOR YAKLAŞIK 1 - 2GÜN İÇİNDE.
    BU YÖNTEMİ BİR DENEYİN PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ EMİN OLUN...

• Arkadaşlar bendede Zotac 8600gt var.Bir fan varki sormayın f-16 motoru gibi ses çıkartıyor.Buna bi çare bulamadım en son çare fan kontrolcüsü alıyorum ama onunda hep 3 pin desteği var ama benim ekran kartı fanı 4 pin napças bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimpestu -- 23 Ocak 2008; 17:53:07 >
  • Fan sesi problemi 3 şekilde olur:

( Bu arada kasayı soğutan fanlardan bahsediyorum Ekran kartı fanı veya işlemci fanından bahsetmiyorum. Hangi fanın ses çıkardığını bilgisayarı açıp bir kâğıtla fanların hareketini durdurarak tespit edebilirsiniz)

SORUN 1: İlk alındığında gürültülü çalışır. Bu kalitesiz fanlarda görülen bir sorundur. Hatta sorun demeyelim kalitesiz fanlar gürültülü çalışır diyelim.
    ÇÖZÜM 1: Kaliteli sessiz bir fan alın. Alırken çıkardığı gürültü miktarı DB cinsinden yazar o ne kadar küçükse o kadar az ses çıkarıyor demektir.

SORUN2: Fan tozlanır ve biraz daha yüksek sesle çalışır. Fakat aşağıdaki sorun gibi çok rahatsız etmez.
    ÇÖZÜM 2: Fanı sökün, tozunu temizleyin, ortasına bir damla yağ damlatın fakat yağı başka yerlere damlatırsanız sisteminizde başka sorunlarla karşılaşırsınız.

SORUN :3:Fanlar belirli bir zaman geçtikten sonra plastik aksam dönmeyle beraber oluşan aşınmadan dolayı ses çıkartmaya başlar. Bu ses insanı deli edecek seviyelere çıkabilir. Gürültülü çalışma genellikle bilgisayar ilk açıldığında ya da hava soğukken daha fazladır.
    ÇÖZÜM 3: Bu sorunun aslında tek çözümü: fanı değiştirmektir. Artık fan zamanını doldurmuş demektir.
    GEÇİCİ ÇÖZÜM 3: Bilgisayar açıldıktan sonra bir süre fanını ısınmasını bekleyin. Daha sonra kasayı hafif hafif sallayın, fanını olduğu bölüme parmağınızla vurun, kasanın üstüne de sert olmayacak bir şekilde vurabilirsiniz kasa sallanınca ses biraz kesilir. Ama bu yol ana kartınıza veya diğer donanımlarınıza zarar verir.

ÖNEMLİ!!!!!!!!! Forumlarda ses azaltmayla alakalı olarak BİOS’tan veya çeşitli programlar kullanarak mesela SPEEDFAN gibi fan dönme hızını yavaşlatarak sesi azaltmayı önerenler var. Ben de bunları dinledim ve ses gerçekten çok azaldı ama Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olduk fanları yavaşlatınca bilgisayar çok ısınmaya başlamış ve bir süre sonra benim işlemci yandı onun için bu yöntemlere inanmayın.

SÜPER SESSİZ BİLGİSAYAR istiyorsanız duvarı bilgisayar kabloları geçebilecek kadar delin kasayı diğer odaya koyun ) işte bu süper sessiz bilgisayar oluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.