Şimdi Ara

FAN SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
11.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar download yaptığım için bilgisayar sabaha kadar açık hatta hiç kapanmıyor ama gece yattığımda özellikle bu yaz aylarında sıcaktan iyice bunladım uyuyamıyorum fan sesine taktım uykusuzlukta baş gösterdi o ufacık ses bile büyüdü fanı nasıl daha sessiz hale getirebilirim

• git elektronikçiye 5 ya da 7 wattlık 56 Ohm luk direnç al.
    fanın kırmızı kablosunu kesip tak

5 tanesi 1.25 YTL en ucuz çözüm

• öyle sesi kesiliyor mu yav ben korkarım şimdi bozmıyım abime söyliyim o elektronik mezunu daha garantili olur vay be bu kadar kolay bir çözümü olabileceğini sanmıyordum çok saol mainstream kestiğimiz kırmızı kablonun ucuna mı bağlıcaz
  • resimde gösterdim. bunun için abini çağıracaksan bidaha metallica dinleme boşuna

FAN SESİ

• bu kadarcık mı dur ben anasınıfındaki veletleri getiriyim elimden gelir böyle işlerde hiç bakmadan söledim ben bide bozarsam yenilicek durumda değilim ehliyete yazıldım yeni bir trafik canavarı daha geliyor kaçın ondan yani yoksa ben neler yapmış tamir etmiş adamım ama söz konusu bilgisayarım oldu mu bişi olur diye korkarım ama bu harbi komikmiş yav

• quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

git elektronikçiye 5 ya da 7 wattlık 56 Ohm luk direnç al.
    fanın kırmızı kablosunu kesip tak

5 tanesi 1.25 YTL en ucuz çözüm

arkadaşım bahsettiğin bu işlem teorikte nasıl bir prensiple çaışacak?
    ne tür faydası olacak yani?

epey merak ettim,
    ben de mi denesem...
  • ben en yakın zamanda deneyip buraya yazarım ama bir bildiği varki söylüyordur doğrusu bende merak ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzos sesi problemi..
    17 yıl önce açıldı
    Aşırı gürültülü fan?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ABİN EĞER BU BASİT DEVREYİ YAPARSA ÇOK İŞİNE YARAR BEN YAPTIM HATTA BURDA BİR KAÇ DEFA ÖNERDİM DOĞRU ŞEKİLDE YAPTIĞIN TAKTİRDE ÇOK SAĞLIKLI ÇALIŞACAKTIR SANA KOLAYGELSİN RESİMİNİ VERİYORUM

• speed fanla rpm düşürün arkadaşlar boşuna direnç felan uğraşmayın işe yarıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: komodor

ABİN EĞER BU BASİT DEVREYİ YAPARSA ÇOK İŞİNE YARAR BEN YAPTIM HATTA BURDA BİR KAÇ DEFA ÖNERDİM DOĞRU ŞEKİLDE YAPTIĞIN TAKTİRDE ÇOK SAĞLIKLI ÇALIŞACAKTIR SANA KOLAYGELSİN RESİMİNİ VERİYORUM

/>

akşam göstereyim yapar ama ne zaman yapar ona bi iş söledim mi tee ne zamana yapar ama söyliyim yani öyle aşırı bir sesi yok ama neyse yapsın bunu direnç i de denerim o kadar çok sesi olmadığı için belki o bile keser en kısa zamanda deneyip yazarım buraya herkese teşekkürler

• şu direnç konusunu biraz daha açabilir misiniz. nasıl sesi gideriyo. direnç takınca daha mı yavaş çalışıyor. ondan dolayı mı? niçin sesi gideriyo. bi de sesin az ya da çok olması bahsettiğiniz direnç büyüklüğünü değiştirir mi.
  • Evet direnç takıldığında fan daha yavaş dönüyor, ses azalıyor.
  • beykardeşim direnç fana giden voltajdan yiyor. dolayısıyla 12 V gideceğine direncin boyutuna göre 7V ya da 5V ile fan dönüyor.
    dolayısıyla fanın devir sayısıda o oranda düşüyor. 3000 RPM ise 2000 ile felan dönüyor.
    fan ne kadar hızlı dönerse o kadar ses yapar.

çok hızlı dönen 1 fan yerine yavaş dönen iki tane fan kullanmak ses açısından daha faydalıdır.

• dostum madem direnç kullanınca öle olacak oldu olacak dirence seri birde pot baglayında rpm ayarlı fanınız olsun bunuda ön panele yerleştirdin mi alsana fan contorller
    nasıl fikir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

beykardeşim direnç fana giden voltajdan yiyor. dolayısıyla 12 V gideceğine direncin boyutuna göre 7V ya da 5V ile fan dönüyor.
    dolayısıyla fanın devir sayısıda o oranda düşüyor. 3000 RPM ise 2000 ile felan dönüyor.
    fan ne kadar hızlı dönerse o kadar ses yapar.

çok hızlı dönen 1 fan yerine yavaş dönen iki tane fan kullanmak ses açısından daha faydalıdır.

benden önce gelmişin yayalım bunu foruma da evler sessizleşsin
    Bu yönteme benim adımı verebiliriz arkadaşlar gerçekten iyi ve güzel bi yöntem kesip biçmek dışında
    Dikkat edin düşük wattlı direnç almayın ısınmaya dayanmaz patlayabilir en az 5watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress -- 26 Mayıs 2006; 21:49:17 >

• dostum kullanacagımız direnç cok küçük degerli olmalı yoksa tetikleme oluşmuyo ve fan ilk anda dönmüyo bunun için küçük degerli olmalı vede daha demin dedigim sistemi dinledim 1ohm 5W direnç ve 10ohm pot ile fanın devir kontrolünü saglaya biliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: cani_beykozlu

dostum kullanacagımız direnç cok küçük degerli olmalı yoksa tetikleme oluşmuyo ve fan ilk anda dönmüyo bunun için küçük degerli olmalı vede daha demin dedigim sistemi dinledim 1ohm 5W direnç ve 10ohm pot ile fanın devir kontrolünü saglaya biliyoruz

pot fikri fena değil kendi fan kontrolümüzü yaparız. 56ohm 7 watt direnç takılı bende 3000lik fanlar 2000rpmde 2-3 wattlık küçük dirençlerden uzun süre kullanırsan aşırı ısınma riski var. O nedenle en az 5 watt olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress -- 26 Mayıs 2006; 22:24:06 >

• beyler bir sorum var.

notebook um çok sesli çalışıyor aldığımdan beri. Şu FAN CONTROLLER programı varya adı neydi? bir de o program ile fan hızını düşürürsem bi zarar verirmiyim acaba? çünkü ses çıkaran CPU fanı

• quote:

Orjinalden alıntı: corsai

beyler bir sorum var.

notebook um çok sesli çalışıyor aldığımdan beri. Şu FAN CONTROLLER programı varya adı neydi? bir de o program ile fan hızını düşürürsem bi zarar verirmiyim acaba? çünkü ses çıkaran CPU fanı

benim çözümüm

ben termaltake 92mm silent cat fanı,
    12v'luk bir adaptöre bağladım yalnız sadece 6v veriyorum,
    yani ses yok gibi,
    sonra bu fanı işlemcinin hava çıkışı olan yere koydum(masaya dik bi şekilde),
    çapraz bi şekilde duruyor, yani fan, işlemcinin hava deliğine ve hdd ye doğru hava üflüyor,
    benim amacım laptop fanının gece hiç çalışmamasını sağlamaktı,
    işte bunu yapınca laptopun fanı sabaha kadar hiç çalışmadan
    işlemci 53 derecede,
    chipset ve ekran katı 52-53 derecelerde,
    HDD ise 46-47 derecede sabit kalıyor.

dediğim gibi fan zaten sessiz bide 6v ile çalışıtırınca zaten ses duyulmuyor,
    sabaha kadar işlemcinin fanı devreye girmiyor,
    bu şekilde mışıl mışıl uyuyorum,
    O da filmleri indiriyor. :D

işte resimler.

FAN SESİ

FAN SESİ

FAN SESİ

FAN SESİ

• hocam o fanı laptopun altına bi platform şekline sokmayı denesene daha yararlı olur bence.tam işlemcinin üstüne doğru üflesin yada biraz daha kaydır hava alan yerde yararlansın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.