Şimdi Ara

PS3 FAN SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle bir araştırdım, 2009 dan başlayan konuları okudum lakin benim sorunuma direkt cevap yok.
    kısaca izah edecek olursam, ben ps3 fat kasa sahibiyim. 2008 avrupa futbol şampiyonasında ispanya milli takımının şampiyon olacağını düşündüğüm için 1000 lira atıp 8 orandan 8000 lira kazanmış ve finalin ertesi günü parayı çekip, 2.500 liraya D&R dan play station 40 gb fat kasa alıp 2015 mayısa kadar bazen günde 6-7 saat haftanın 4-5 günü oyun oynayan ve hiç sıkıntı yaşamamış biriydim. en sonunda 7 senenin ardından birgün GTA 5 oynarken oyun dondu ve açılmadı. sonradan öğrendiğim ve çok popüler olduğunu görünce şaşırdığım ve kırmızı ışığın yanıp sönmesine rağmen "sarı ışık olarak" adlandırılan hatayı tecrübe etmiş oldum.
    elim mekaniğe yatkındır. kıra boza taminini öğrenirim ezelden beri herşeyin. ps3 içinde bana "at gitsin ölmüş o" demelerine rağmen termal macun ve fön makinası sayesinde tekrar hayata döndürdüm ps3 ü. sorunsuz geçen 2 ay dan sonra cuma günü (2 gün önce - 10 temmuz) birşey farkettim, makinanın altına yumurta kırsanız pişer, o derece ısınıyor ! hemen açtım içini tekrar, bir baktım sürdüğüm macun buhar olmuş, az biraz tortusu kalmış ! hemen geçen macundan kalanı 2 kat fazla sürdüm ve kapattım. bu sefer 2 gündür takip ediyorum, ısınma sorununu çözdüm lakin GTA 5 oynarken (ne geliyorsa makinanın başına nedense bu oyunu oynarken geliyor) fan 5-10 dk içinde uçak gibi ses çıkartıyor ! ısınma aşırı iken çalışmayan fan şimdi boeng 747 pervanesi gibi !

tecrübesi olan arkadaşlara şunu sormak istiyorum ;
    1. bu macunun 2 ay da buhar olması macunun kalitesi ile alakalı mı ? kullandığım macun gri. ilk arıza olduğunda makinayı temizlerken orjinalinde kullanılan beyaz dı !
    2. makinayı başka çeşit oyunlarda test ettim, aynı sonuç oluşmuyor ! mesela GTA 5 oynarken 5-10 dk içinde son hızda çalışan fan, LİMBO, FİFA 15 gibi oyunları oynarken hiç turbo moda geçmedi ! bu durum bilgisayarlarda ki gibi, kasma tabir ettiğimiz, yüküağır oyunlarda makinayı kasma durumuna mı benziyor ?! ps3 zaten bir oyun konsolu. daha önce kasmadığı oyunlar da daha sonradan kasma gibi bir durum ne kadar mümkündür ?!
    3. son olarak ! makinanın 7 seneden sonra son çırpınışları mı bu şekilde sağdan soldan alarm vererek çalışıyor olması yoksa bir dizi işlem (ki evetse nedir bu işlemler) geçirerek -ne bileyim yeni bir işlemci veya değişmesi gereken dirençler, leyimlenmesi gereken bölgeler vs- kurtarılabilirmi ?!

ilgili arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.

• Gta5 PS3'ü ciddi manada zorlayan bir oyun. Kasma ve ısınma probleminin tek nedeni bu. Ayrıca aleti 2008 yılında sıfır olarak almışsınız yani tam olarak 7 yıldır kullanıyorsunuz. Ortalama ömrünü tamamlamış ve bundan sonrası size kattığı bonus yaşam süresi.
    Düşünün ps3 2006-2007 gibi çıkmış ve Gta5 çıkış tarihi 2013 sonları.. Yani olan durum gayet normal.
    Bana kalırsa endişelenecek bir durumunuz gerçekten yok.

Garip kısımsa ps3 alma hikayenizi neden ballandırarak anlattığınızdı benim ilgimi çekmedi neyse belki kalan +4k para ile ps4 geçerseniz sorununuz çözülür.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavun11 -- 13 Temmuz 2015; 1:47:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KuteKavun

Gta5 PS3'ü ciddi manada zorlayan bir oyun. Kasma ve ısınma probleminin tek nedeni bu. Ayrıca aleti 2008 yılında sıfır olarak almışsınız yani tam olarak 7 yıldır kullanıyorsunuz. Ortalama ömrünü tamamlamış ve bundan sonrası size kattığı bonus yaşam süresi.
    Düşünün ps3 2006-2007 gibi çıkmış ve Gta5 çıkış tarihi 2013 sonları.. Yani olan durum gayet normal.

Garip kısımsa ps3 alma hikayenizi neden ballandırarak anlattığınızdı benim ilgimi çekmedi neyse belki kalan +4k para ile ps4 geçerseniz sorununuz çözülür.

İyi forumlar.

yok be usta ne ballandırması. biraz fazla detay vermiş olabilirim lakin chat cut whatsupp vs alışkanlıklarım olmadığı için konuşur gibi yazıyorum uzuyor biraz, tek sıkıntı orada. ilgi çekmesi için yazmadım. kimsenin umurunda da olmaz bence de aletin ispanyanın şampiyonluğu ile alınmış olması. aradan 7 sene geçmiş zaten, paranın yerinde yeller esiyor birde üzerine bir çuval borç var. yeni bir ispanya bulamadım. son kupa da almanya şampiyonluğuna almıştım, o da çok birşey vermedi zaten :)
    velhasıl kelam sen biraz art niyetli algılamışsın bende dediğim gibi gereksiz ayrıntı vermişim haklısın.

makinanın durumuna gelince.
    dediğin hadisenin mantıklı olması için (2008 makina 2014 oyun) slim kasaların fat kasalara göre işlemci olarak ayrıcalıklı olması lazım. ben böylebirşey okumadım. varsa böyle bir fark açıklayan olursa sevinirim. adamlar sonuçta GTA 5 i ps3 için çıkardılar ve 2008 de olsa son çıkan slim kasalarda olsa oyunu kaldırabilir ayarda yapılmış olmalı. ayrıca belirttiğim gibi fifa15 hatta uncharted 3 gibi oyunlarda fan durduk yere maximum da çalışmıyor. hatta bahsettiğim gibi, makinayı mayıs ta tamir ettikten sonra da 2 ay ne GTA 5 ne de başka bir oyun fana bu kadar yüklenmedi.
    bana kalırsa dediğin gibi, ya bonus günlerini yaşıyor makina, zamanla sağdan soldan sos verecek, ya da fana hükmeden bir parça arızalandı son 2 ay da. benim niyetim mümkünse sorunu bulup makinayı kurtarmak.
    ps4 almayı hiç düşünmüyorum çünkü bende şu an 30 dan fazla oyun var. sevdiğim ve aradan süre geçtikten sonra oynamaktan tekrar zevk aldığım (uncharted 1-2-3, assasins creed serisi, splintcell, metal gear serisi vs...) şimdi ps4 alırsam bu oyunları oynayamayacağım. çakallar sırf ps4 lere yeni oyun alınsın diye eski oyunları oynanamaz kılıyorlar ! buna çözüm üretilirse alırım hatta bu konu ile ilgili bir bilgisi olan varsa sevinirim paylaşırsa.
    kısacası ps4 ün beni yeni bir uncharted yada metal gear, gta çıkana kadar cezbeden tarafı yok. o yüzden yeni bir ps3 e 600-700 lira vermemek için taşı sıkıp suyunu çıkartmaya çalışıyorum birader. işin aslı bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gabriele.

quote:

Gta5 PS3'ü ciddi manada zorlayan bir oyun. Kasma ve ısınma probleminin tek nedeni bu. Ayrıca aleti 2008 yılında sıfır olarak almışsınız yani tam olarak 7 yıldır kullanıyorsunuz. Ortalama ömrünü tamamlamış ve bundan sonrası size kattığı bonus yaşam süresi.

İyi forumlar.

yok be usta ne ballandırması. biraz fazla detay vermiş olabilirim lakin chat cut whatsupp vs alışkanlıklarım olmadığı için konuşur gibi yazıyorum uzuyor biraz, tek sıkıntı orada. ilgi çekmesi için yazmadım. kimsenin umurunda da olmaz bence de aletin ispanyanın şampiyonluğu ile alınmış olması. aradan 7 sene geçmiş zaten, paranın yerinde yeller esiyor birde üzerine bir çuval borç var. yeni bir ispanya bulamadım. son kupa da almanya şampiyonluğuna almıştım, o da çok birşey vermedi zaten :)
    velhasıl kelam sen biraz art niyetli algılamışsın bende dediğim gibi gereksiz ayrıntı vermişim haklısın.

makinanın durumuna gelince.
    dediğin hadisenin mantıklı olması için (2008 makina 2014 oyun) slim kasaların fat kasalara göre işlemci olarak ayrıcalıklı olması lazım. ben böylebirşey okumadım. varsa böyle bir fark açıklayan olursa sevinirim. adamlar sonuçta GTA 5 i ps3 için çıkardılar ve 2008 de olsa son çıkan slim kasalarda olsa oyunu kaldırabilir ayarda yapılmış olmalı. ayrıca belirttiğim gibi fifa15 hatta uncharted 3 gibi oyunlarda fan durduk yere maximum da çalışmıyor. hatta bahsettiğim gibi, makinayı mayıs ta tamir ettikten sonra da 2 ay ne GTA 5 ne de başka bir oyun fana bu kadar yüklenmedi.
    bana kalırsa dediğin gibi, ya bonus günlerini yaşıyor makina, zamanla sağdan soldan sos verecek, ya da fana hükmeden bir parça arızalandı son 2 ay da. benim niyetim mümkünse sorunu bulup makinayı kurtarmak.
    ps4 almayı hiç düşünmüyorum çünkü bende şu an 30 dan fazla oyun var. sevdiğim ve aradan süre geçtikten sonra oynamaktan tekrar zevk aldığım (uncharted 1-2-3, assasins creed serisi, splintcell, metal gear serisi vs...) şimdi ps4 alırsam bu oyunları oynayamayacağım. çakallar sırf ps4 lere yeni oyun alınsın diye eski oyunları oynanamaz kılıyorlar ! buna çözüm üretilirse alırım hatta bu konu ile ilgili bir bilgisi olan varsa sevinirim paylaşırsa.
    kısacası ps4 ün beni yeni bir uncharted yada metal gear, gta çıkana kadar cezbeden tarafı yok. o yüzden yeni bir ps3 e 600-700 lira vermemek için taşı sıkıp suyunu çıkartmaya çalışıyorum birader. işin aslı bu...

Gönüllerimiz bir olsun yeter hocam sıkıntı yok.

Hocam biraz forumda gezin ben sizin makine tarihinden ötürü öyle demedim ps3 çok ciddi zorlayan bir oyun GTA bununla ilgili çok şikayet okuyabilirsiniz.. Ekstradan hocam sizin zaten sıkıntılı durumlarda olmuş ps3'ünüzde güzelce halletmişsiniz bunun üzerine 7 yılda eklersek hani burda şikayetçi olacak kişi ps3 olmalı bence artık.

Hocam ps4 konusunda daha iyi düşünün derim. Biraz araştırma yapın şimdi uncharted serisi remas olarak ps4'e geliyor grafikleri arttırılarak. Sanırım yazdıklarınızdan bulamayacağınız tek oyun Splintcell.. Şimdiki nesilde de önceki çakallıklarının değişimi oldu ps3deki aynı oyunu grafik arttırarak sunuyolar. Aslında çakallık demeyeyim buna hem iyi hem kötü bişi adam ps3 almadan direk ps4 geçerse oynayamayacak veya sizin gibi durumda kalırsa bulunmaz fırsat. Ps4 iyice bakın araştırın derim. Hocam maddi durumdansa sıkıntı yok gene hani almak zorunda da değilsiniz zaten. Öneri yapmak istedim sadece.

• Kardesim 3 tane ps3 fat bozmus biri olarak sana tavsiyem 1 kere adam akilli bir yere gotur sakin fon makinesi ile falan daha fazla ugrasma lehimleri orantisisz eritirsin borda zara verirsin tamamen gider alet. Bga makinesi ile islemciyi sokup lehimleri yeniliyorlar 1 kere bu islemi yaptir ve oynamaya devam et eger 1 kere daha booulursa ps3e veda et cunku coktan omrunu doldurmus ve 90 artilari oynuyrsun bol sanslar
    Not: 3 ps3eudd gta oynayarak bozdum ve en sonunda ps4 gectim illede ps3 diyorsan gi8t slim al derim fat sakin alma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ficarof

Kardesim 3 tane ps3 fat bozmus biri olarak sana tavsiyem 1 kere adam akilli bir yere gotur sakin fon makinesi ile falan daha fazla ugrasma lehimleri orantisisz eritirsin borda zara verirsin tamamen gider alet. Bga makinesi ile islemciyi sokup lehimleri yeniliyorlar 1 kere bu islemi yaptir ve oynamaya devam et eger 1 kere daha booulursa ps3e veda et cunku coktan omrunu doldurmus ve 90 artilari oynuyrsun bol sanslar
    Not: 3 ps3eudd gta oynayarak bozdum ve en sonunda ps4 gectim illede ps3 diyorsan gi8t slim al derim fat sakin alma

eyvallah birader. fön makinası olayında haklısın lakin 1 defa kullanacağım ısı tabancası na 200 kağıt vermeye gönlüm el vermedi. ben o alete 2 nci el ps3 parası verip birde 1 ay sonra ps3 ü atarsam kafama huni takıp tabancayla mahalle esnafını kovalarım herhalde ! kıvrak Türk zekası işte ! elin oğlu boş yere ısı tabancası yapmış, fön makinası varken o na ne gerek var diye düşünüyorsun bir şekilde :)

önerin güzel lakin bu işi edebiyle yapan yer bulmak zor. ben istanbulda oturuyorum. kadıköy veya sirkeci gibi yerler bu işin piyasası ama o adamlarda ki tipe bakınca, onlarda ısı tabancasına para vermezde işlemleri fön makinası ile yaparlar gibi geliyor bana :)
    var mı güvenebilinecek bir teknik servis bildiğin !?

quote:

...hocam sizin zaten sıkıntılı durumlarda olmuş ps3'ünüzde güzelce halletmişsiniz bunun üzerine 7 yılda eklersek hani burda şikayetçi olacak kişi ps3 olmalı bence artık.

Hocam ps4 konusunda daha iyi düşünün derim. Biraz araştırma yapın şimdi uncharted serisi remas olarak ps4'e geliyor grafikleri arttırılarak. Sanırım yazdıklarınızdan bulamayacağınız tek oyun Splintcell.. Şimdiki nesilde de önceki çakallıklarının değişimi oldu ps3deki aynı oyunu grafik arttırarak sunuyolar. Aslında çakallık demeyeyim buna hem iyi hem kötü bişi adam ps3 almadan direk ps4 geçerse oynayamayacak veya sizin gibi durumda kalırsa bulunmaz fırsat. Ps4 iyice bakın araştırın derim. Hocam maddi durumdansa sıkıntı yok gene hani almak zorunda da değilsiniz zaten. Öneri yapmak istedim sadece.

şikayetçi olması gerekenin PS3 olması gerektiği benzetmesi güzel olmuş. bence gayet haklısın :)
    uncharted serisinin son oyunu olarak nitelendirilenli mis muş diyenleri duydum ve grafiklerin acayip olduğu konusunda birşeyler okudum. ne zaman çıkar bilmiyorum. eğer ps3 te yaptıkları gibi konsolun yanında oyunu hediye kampanyası ile bir atılım olursa beni çok pis yerimden vurmuş olurlar, o zaman kredi kartını yine D&R a hibe derim herhalde yapacak brşey yok. zaten okuduğum makalede sadece ps4 e çıkacak diyen ibareyi görünce "vay şerefsizler, illa aldıracaklar makinayı bize" diyerekten epey üzülmüştüm :)

• Bakirkoy konsoloyun yapiyor ama ps3 fat tamir etmiyorlar sanirim sen yinede ara bir sor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.