Şimdi Ara

FAN SESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
11.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dikmenibo

hocam o fanı laptopun altına bi platform şekline sokmayı denesene daha yararlı olur bence.tam işlemcinin üstüne doğru üflesin yada biraz daha kaydır hava alan yerde yararlansın

hocam zaten tam ekran kartı ve işlemcinin hava alan deliklerine üflüyor.
  • MAG süpersin. Fakat unuttuğum bir durum var.
    Benim notebookun sanırım çipsetinden dolayı notebooku aldığım günden bu yana neredeyse 13 ay oldu makine çalışırken FAN 1sn. bile durmadı . benim de aklıma fanı yazılımla yavaşlatmak gelmişti ama diyorum ki bu işlem sisteme zarar verebilirmi
  • MAG@
    hocam anladım durumu.ama bence o havanın büyük kısmı boşa gidiyo o fanı böle bi rulo ile belli bi noktaya yönelt derim ekranı soğutuyon gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

MAG@
    hocam anladım durumu.ama bence o havanın büyük kısmı boşa gidiyo o fanı böle bi rulo ile belli bi noktaya yönelt derim ekranı soğutuyon gibi

hocam öyle gibi gözüküyor,
    ama düşündüğün gibi değil,
    bende ilk başlarda senin gibi düşündüm,
    şimdi şöyle bişey keşfettim,
    laptop'un monitörünü(kapağını) kapatıp bırakırsam sıcaklıklar yükseliyor özellikle hdd,
    ama laptop'un monitörü açıkken fan klavyeye ve touchpad'e doğru hava üflüyor,
    bu da gerçekten etki ediyor ve sıcaklıklar daha da düşüyor,
    o yüzden aslında hava boşa gitmiyor benim yaptığım şekilde,
    fan hem işlemciye, hem ekran kartına, hem laptop'un altına, hem de klavye ye hava üflüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 27 Mayıs 2006; 22:08:47 >

• way be baya işe yarıyomuş güzel düşünce yazın kendinde serinlersin bide
  • quote:

Orjinalden alıntı: corsai

MAG süpersin. Fakat unuttuğum bir durum var.
    Benim notebookun sanırım çipsetinden dolayı notebooku aldığım günden bu yana neredeyse 13 ay oldu makine çalışırken FAN 1sn. bile durmadı . benim de aklıma fanı yazılımla yavaşlatmak gelmişti ama diyorum ki bu işlem sisteme zarar verebilirmi

bi de amd daha çok ısınıyor diyorlar, görsünler işte
    eğer dediğin gibi fan hiç susmadıysa bi sorun olabilir,
    çünkü en azından hiçbişey yapmadığında susması lazım,
    diğer durumlarda zaten benim fan da çalışıyor.

yazılımla yavaşlatabiliyorsan yavaşlat,
    abartmadığın sürece zararı olmaz,
    yani iyice durdurma fanı

yalnız öyle bir program var mı bilmiyorum.

• quote:

bi de amd daha çok ısınıyor diyorlar, görsünler işte
    eğer dediğin gibi fan hiç susmadıysa bi sorun olabilir,
    çünkü en azından hiçbişey yapmadığında susması lazım,
    diğer durumlarda zaten benim fan da çalışıyor.

yazılımla yavaşlatabiliyorsan yavaşlat,
    abartmadığın sürece zararı olmaz,
    yani iyice durdurma fanı

yalnız öyle bir program var mı bilmiyorum.

bendeki amd değil. centrino üstelik. ben onu servise göndereyim en iyisi, dediğin gibi sorun olabilir

Bu arada o notebooku soğutayım derken gobeene doğru gelip te seni hasta etmesin o fan şaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsai -- 27 Mayıs 2006; 22:35:02 >

• bu işlemi az önce feel 2 kasanın power fanına yaptım. 150 ohm luk direnç bağladım kırmızı kabloya. ses namına bişe kalmadı. sanırım biras fazla sesini kestim(50 ohm luk kullanmalıydım sanırım). diğer fanları durdurunca hiç sesi gelmiyo. cpu fanının da devrini düşürünce geriye iğğğrenç nb fanının sesi kalıyo, bu gidişle sanırım onunda akıbeti o olacak. eskiden fan sesinden hdd sesi falan duymazdım, şimdi ses kesilince hdd nin tıkır tıkır seslerini duyuyorum(bu araka hdd nin sesinide vidalarken vida ile hdd iarasına ince plastik conta takacam, bakalım işe yarayacakmı?). ön ve arka 14 lük fanlara bi fan kontrol devresi yaptım onunla ayar çekiyorum.

maliyet enfazla devre elemanları, conta falan en fazla 10-20 ytl civarı.
  • tttttt arkadaşım,

power supply nin fanına mı koydun 150 ohm luk direnci??

PSU yanmasın sonra, psu ya yapmak tehlikeli değilmi?
  • oo topic hit yapmış hadi arkadaşlar dh sessiz evler kampasını başlatmış bulunuyoruz
  • valla artık beynime bi süre sonra yumruk etkisi yapıyo bu power ın fan sesi. zaten dedimya elimde 150 lik direnç vardı başka yoktu. 50 lik takacam çıkarıp. 3 gündür test ediyorum. oyun oynadım, makinayı download a bıraktım. ortalama 15 saat açık makina henüz bişe yok. feel kasada cpu fanının devrini düşürdüm, 14 lüklerinde fişini çektim valla çıt yok. sessizlik için su soğutmaya falan gerek yok(bu benim fikrim).

herkese kolay gele..!
  • Ben PSU fanını yavaşlatmıştım. Elimde bi tane direnç kalmıştı aldığım zalman fanlardan. Onuda PSU'ya taktım. Yeni ekran kartını takana kadar sorunsuz ve "sessiz" çalıştı. Ama kartın çektiği akıma fazla dayanamadı ve sonuç sizlere ömür.

Yani ben yaptım ama PSU fanını yavaşlatmak mantıklı bi hareket değil. Şu anda sessiz bir PSU almış durumdayım. Frisby galiba markası. hiç ses çıkarmıyor.

Ama kasa fanlarına direnç takma işi çok mantıklı zaten sessiz diye satılan fanları öbürleriyle yan yana koyun çoğu birbirinin aynısı ama sessiz olanlarda araya direnç bağlanmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: mainidea

Ben PSU fanını yavaşlatmıştım. Elimde bi tane direnç kalmıştı aldığım zalman fanlardan. Onuda PSU'ya taktım. Yeni ekran kartını takana kadar sorunsuz ve "sessiz" çalıştı. Ama kartın çektiği akıma fazla dayanamadı ve sonuç sizlere ömür.

Yani ben yaptım ama PSU fanını yavaşlatmak mantıklı bi hareket değil. Şu anda sessiz bir PSU almış durumdayım. Frisby galiba markası. hiç ses çıkarmıyor.

Ama kasa fanlarına direnç takma işi çok mantıklı zaten sessiz diye satılan fanları öbürleriyle yan yana koyun çoğu birbirinin aynısı ama sessiz olanlarda araya direnç bağlanmış

fan yavaşlatmayla alakası yoktur onun yanması Frisby olmasından kaynaklanır

• olum cok ses gelıyorsa sen en iyisi makıanya yenı fan allll
  • hemen gidip direnç alıcam bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

hemen gidip direnç alıcam bende

imzana katılıyorum,
    kişiliksiz adamın tekiymiş,
    yazıklar olsun.

edit: imzan değişmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 1 Haziran 2006; 12:20:33 >
  • Yanan değil yenisi frisby. 1 yıldır çalışıyor bi şikayetim yok. Hemde hiç ses çıkartmıyor
  • ya benimki Toshiba Satellite L10-205 kullananlar bilir bombalar gibi ses çıkarıyor.Ya bu işi para versem yapacak var mı :D:D:D
  • benimkide öle :D iğrenç bi notebook bence hiç sevmiyorum yaşasın masaüstü pcm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Balasagunlu

ya benimki Toshiba Satellite L10-205 kullananlar bilir bombalar gibi ses çıkarıyor.Ya bu işi para versem yapacak var mı :D:D:D

yapsana benimki gibi bişey,
    yukarıda resimleri var,
    bir fan ve adaptör başka bişeye gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.