Şimdi Ara

Fan tamiri ? Fazla voltaj verdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde akü şarj aleti var. içünden bir kondanstör patladı. Onu bulmak için içini açtım. Fanı vardı. Söktüm elime aldım sağda solda kullanıyordum. Neyse şimdi gittim şarj aletinin kondanstörünü değiştim. Ama fan ı çalışmıyor.

Çünkü terümi kurutmak için ayarlı voltaj şeyi vardı. Sonra elim bir çarptı. 32V ta döndü voltaj. Fandan duman çıktı. Şimdi elektirik verince fan sağ sol yapıypr 1 - 2 cm sonra aynı duruyor. Ben bunu nasıl tamir ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kısyolu fanın aynısından veya benzeriyle değiştirmek.
    tamir kısmına gelince: sargıları yanmış olma ihtimali yüksek. fanın üstündeki etiketi söküp merkezindeki segmanı çıkardıktan sonra içini açın. sargı bağlantısını lehimle çözdükten sonra tek tek her turda sipir sayısını sayarak komple almak lazım. sonra aynı kalınlıktaki yeni bir sargıyla tamiri mümkündür.

• Fanın içerisindeki sensör de yanmıştır. Tek başına sargıları yenilemenin çözüm olmayacağını tahmin ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı basima geldi , 5v fana 12v verdim duman cikti icini acip baktim ic2 yazan yer yanmis :(

Ne yapilabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 1 Mart 2015; 17:09:17 >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Çöpe atılabilir. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı fikirdeyim çöpe atabilirsin yeni bir fan alabilirsin eline hakim olamamanın sonuçları nasıl bir else o potansiyometreye vurdunda 32va çıktı vay be milletin ne becerikli elleri var.
  • Bence de çok büyük bir fan değilse ki değil çöpe at. Çünkü tamir için hem o entegreyi bulman lazım hemde tekrar motor sargılarını sarman gerekebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerboyksk

aynı fikirdeyim çöpe atabilirsin yeni bir fan alabilirsin eline hakim olamamanın sonuçları nasıl bir else o potansiyometreye vurdunda 32va çıktı vay be milletin ne becerikli elleri var.

Hocam niye inanmıyorsun yaw. Sanki meraktan 32V ta çekmişim gibi yazmışsın.

• yeni fan al ne uğraşıyonki o kadar kafa yormaya değmez misli kat voltaj geçmiş sargılardan tut entegrelere kadar yakar geçer 5v desek nerdeyse 7 katı voltaj vurmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.