Şimdi Ara

İşlemci Fan Değişiminden Sonra Pc Tepkime Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün yeni bir intel stok fan taktım pcye fan önce 15 saniye kadar döndü ve durdu daha sonra tekrar denediğimde ise fan dönecek gibi olup dönmemeye başladı şuan ise power tuşuna bastığımda pc hiçbir tepki vermiyor sorun nedir çözüm nedir birde termal macun sürülü değil ondan olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thermal macun olmaması yüksek sıcaklığa neden olur ancak yine de bilgisayar çalışır ve bios içinde yüksek sıcaklık değeri kaç dereceye ayarlı ise o sıcaklığa geldiğinde restart yani yeniden başlama döngüsüne girer.

Sorun büyük ihtimal ile sizin montajınız ile alakalı, belki anakarta zarar vermiş olabilirsiniz veya güç kablolarınından bir tanesini takmamış olabilirsiniz, güç kablolarını takmış fakat boşta kalan kablolardan bir tanesi kasaya veya anakarta temas ediyor olabilir, yani bir çok şey olabilir.

Tüm sistem bileşenlerini kasanın içinden çıkartıp uzay montaj olarak deneyin, sorunun kaynağını daha iyi belirleyebilirsiniz.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Peki anakart veya işlemci yanmış olabilirmi birde statik akim için demir bir yere dokunup sonra bir yerlere dokunmamizi söylüyorlar anakartta bu nedir bilginiz varmı acaba

• tlindemann T kullanıcısına yanıt
    İşlemci öyle kolay kolay yanacak bir şey değil, onu geçtik.
    Anakart yanmaz, anakartın üstündeki bobinler-kapasitörler yanar.
    Statik elektriği boşaltmak için aynı anda hem kasaya hemde duvara temas ederseniz statik elektriği boşaltmış olursunuz.
    Siz kendi montajınızı tekrar gözden geçirin, montaj sırasında tornavida kullandınız mı ?
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Hayır direk tırnakları oturttum fakat bazı yerlere kalemin metal ucuyla dokundum birde 4 pinli bir soket daha vardi fan soketi dışında onu söküp taktım tam oturmamış olabilirmi

• tlindemann T kullanıcısına yanıt
    Olabilir, denemeden bilemezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.