< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
görüntü gidiyor, PC donuyor, fanlar son hız çalışıyor.
-
-
Yakın zamanda HDD yada ssd değiştirdinizmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır hdd değiştirmedim 5 senedir. sorunu bir donanımcı birine anlattığımda ekran kartı chipset'inden kaynaklı olduğunu söyledi. -
İnternette chkdsk nasıl yapılır bi araştır ve yaparsan sende işe yarayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baya bir süre geçmiş ama belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ben kendi çözümümden bahsedeyim. Rx580 Aorus 4Gb ekran kartımda termal macun değişimi için ekran kartımı açtım. Macunu yeniledikten sonra ramlarin üzerindeki termal padleri söktüm ama elimde başka pad olmadığı için üzerlerine çok az miktarda 8 tane ramın üzerine macun sıktım. Geçenlerde arkadaşım kendi ekran kartının padlarini değiştirmek için pad almış baya bi artmış banada verdi bende alıp ramların üzerine kesip kesip koydum kapatım kartı bilgisayara takıp çalıştırdım. Ekran geliyor uygulamalar açılıyor steam discord vs. Ardından fanlar hızlı bi şekilde dönüp görüntüyü kesiyor. Baya bi yöntem denedim en sonunda şunu fark ettim soğutucu blok tarmal padin kalın olmasından dolayı ekran kartı işlemcisine tam olarak basmıyor. Bu yüzden fanlar bi anda full ayarda çalışınca ekrana görüntüyü kesiyor. Padlari çıkarınca soğutucu blok işlemciye teması tam olunca bi sıkıntı olmuyor. Demem o ki ya baya ince bi termal pad kullanıcaksınız ya da macunla idare ediceksiniz. Önerim 0.5mm padler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşlemci tırnağı oturmayınca da bu belirtileri verir bilginize
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X