Şimdi Ara

Fan tavsiyesi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oyunlarda ekranda çizik çizik görüntüler olmaya başladı. hani eski filmlerde ekranda çizgiler olur bir görülüp bir kaybolan tıpkı onun gibi. özellikle oyunlarda belli bi süreden sonra bu durum artıyor bi müddet sonrada masaüstüne atıyor. ekran kartının fazla ısımasında olduğunu düşünmekteyim ve bu konuda fan almaya karar verdim. diğer macun gibi yöntemleri bilmiyorum ama fan tercihim. benim kart Nvidia 9800 GTX+ 5 yıldır kullanıyorum ve hala yeni oyunları bile max da açıyo sağolsun:)) neyse bu kart üzerine ekstra fan takılabilir mi? takılabilirse önerebileceğiniz uyumlu fanlar neler var çünkü fanlar hakkında hiç bilgim yok. teşekkürler

• görüntüde bozulmalar oluyorsa büyük ihtimalle bellekler ya çok ısınıyordur ya da soğuk lehim oluşmuştur ki yeni soğutucu ile çözemezsiniz ikinci durum geçerliyse
  • sorunun ısınma olduğunu farzederekten çok fazla pahalı olmayan ama iyi de denilebilecek ve kartımla uyumlu fan tavsiyeleri alabilir miyim. bu arada eklemeyi unuttum oyunlarda bu çizgilerin artmasıyla beraber fan sesi de artıyor. yani grafik olarak yüksek bir oyunda 20dk sonra falan fan sesi iyice artıyor buna paralel olarak o çizgiler de oluşup giderek artıyor.

ayrıca bütün kasanın içini, fanları ve özellikle ekran kartını temizledim. bir dünya toz çıktı. temizledikten sonra oyunlarda fan sesi artık eskisi kadar kısa sürede yükselmiyor ve haliyle çizgiler çok fazla azaldı. fan sesinin artması daha çok soğutmaya gereksinim duyulduğunu gösterdiğine göre kart eskisi kadar çabuk ısınmıyor demektir. yani benim olay sanki soğuk lehimden ziyade soğutmayla alakası var gibi bu durumda. neyse fan tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opus -- 18 Mayıs 2013; 1:29:12 >
  • bir tavsiye istedik. kimse bişey yazmamış günlerdir. heralde kimse fan bilmiyor bu forumda. çünkü umursamamazlık olamaz bizim insanımız öyle değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opus -- 18 Mayıs 2013; 19:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opus

bir tavsiye istedik. kimse bişey yazmamış günlerdir. heralde kimse fan bilmiyor bu forumda. çünkü umursamamazlık olamaz bizim insanımız öyle değildir

siteminiz hoş olmuş.....
    ben sayfanıza yeni baktım nasıl bir fan arııyorsunuz..ekran kartının fanınımı değiştirmek istersiniz ?
  • böle geniş çaplı bir forumun hatırına hoş yapmak zorunda kaldım:) neyse ekran kartıyla ilgili. eğer orjinal fanın üstüne falan ekstradan bir fan daha takılabiliyorsa öyle de olabilir ama öyle olamıyorsa eski fanı değiştirmek ne gibi fayda sağlar bilmiyorum çünkü kart da yaşlanmış olabilir. ekstra fan takılabiliyorsa tavsiyeniz nedir
  • quote:

böle geniş çaplı bir forumun hatırına hoş yapmak zorunda kaldım:) neyse ekran kartıyla ilgili. eğer orjinal fanın üstüne falan ekstradan bir fan daha takılabiliyorsa öyle de olabilir ama öyle olamıyorsa eski fanı değiştirmek ne gibi fayda sağlar bilmiyorum çünkü kart da yaşlanmış olabilir. ekstra fan takılabiliyorsa tavsiyeniz nedir

ben sizin ki gibi durumda olan 4-5 kişiye şöyle bir yöntem buldum..önce sessiz düşük devirli 60-80 mm lik fan bulunur..(ankaradaysanız geliniz ücretsiz bir tane vereyim) orj. fan çıkarılır.orjinal fanın üç aşağı beş yukarı izasında plastik kelepçeler ile 2 yerinden karta sabitlenir SABİTLEMEK İÇİN SOĞUTUCU BLOKUN ETRAFINI KULLANINIZ YOKSA TAKAMAZSINIZ..fanların çıkışları molex yada 3 pinlidir uygun yere takılır..buyrun size buzdolabı kıvamında serinlik..
    başka yardımcı olabileceğim husus ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 19 Mayıs 2013; 0:29:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birşey merak ediyorum birşey yapmadan önce.

ekstra fan takınca kartı daha iyi soğutur mu yoksa kart eskimiştir iyice yada kartın içinden birşeyler hasar görmüştür zamanla bu yüzden 2.fanın işe yaramama durumu var mıdır? sıcaklıkla alakası olmayan bir durum yani.

başka merak ettiğim şey bu kartı aldığımda başlarda sorun yoktu. fan soğutuyordu gayet. e ne oldu da şimdi fan soğutmamaya başladı. yani fan aynı fan. aynı hızda da dönüyor. temizledim de hem. heralde fandan ziyade kart eskisine göre daha çabuk ısınıyor bu yüzden de orjinal fan yetersiz kalıyor. haksız mıyım?
  • quote:

birşey merak ediyorum birşey yapmadan önce.

ekstra fan takınca kartı daha iyi soğutur mu yoksa kart eskimiştir iyice yada kartın içinden birşeyler hasar görmüştür zamanla bu yüzden 2.fanın işe yaramama durumu var mıdır? sıcaklıkla alakası olmayan bir durum yani.

başka merak ettiğim şey bu kartı aldığımda başlarda sorun yoktu. fan soğutuyordu gayet. e ne oldu da şimdi fan soğutmamaya başladı. yani fan aynı fan. aynı hızda da dönüyor. temizledim de hem. heralde fandan ziyade kart eskisine göre daha çabuk ısınıyor bu yüzden de orjinal fan yetersiz kalıyor. haksız mıyım?

1.extra fan özelliklede büyük fanlar daha çok soğutacağı kesin
    2.fanın performansı düşebilir.
    3.termal macun fonksiyonunu yerine getirmeyebilir(eskimiş olabilir)
    4.kart extra efor sarfettiği için yıpranmışda olabilir.
    sorularınıza bilgilerim dahilinde cevaplamaya çalıştım...
    karta termal macunu değişimi yapıp denemek en akla yatgın mudahale olacaktır..fakat siz illede fan dediğiniz için o yöntemi dillendirdim..ben olsam macun yeniler bakarım görüntü düzeldi yada azaldıysa birde orj. fanı çıkarır ilk dediklerimi yapardım...bol şans

• çok teşekkür ederim. bu macun olayını bilmiyordum. öyle de olabilir dediğiniz gibi. kart yıpranınca daha mı çok ısınıyor peki. bir de bu macun nereden alınır ve fiyatları nedir?
  • quote:

çok teşekkür ederim. bu macun olayını bilmiyordum. öyle de olabilir dediğiniz gibi. kart yıpranınca daha mı çok ısınıyor peki. bir de bu macun nereden alınır ve fiyatları nedir?

bilsisayar sarf malzemeleri satan noktalardan-servislerden temin edebilirsiniz..3-5 tl birşey cciddi bir rakam değil.
    macun değiştirmek için ;http://www.youtube.com/watch?v=bd0_B53x-U4
    allatki kuru macunu mutlaka sil.sonra yenile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.