Şimdi Ara

Fan yaprağına led ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar thermaltake sanırım bu markanın böle fanları var yani fanın yaprağına taklı led ler var ben bu mantığa nasıl yaklaşırsam yaklaşayım bi türülü çözemiyorum yapragsa nasıl takıyolar nasıl oluyor nerden güç alıyor dönenled nasıl oluyor bitürlü cözemedim şerid ledi yapraga ki bu kolay fakat dönen ledin güç aldığı nokta nerde + ve - harakey halinde sürtünme en aza indirgenerek nasıl bir güç noktasına bağlı baglıyorlar ama nasıl yapıyorlar bunu bi türlü anlamış değilim deveresi şeması varsa yapa bilririm elektronik düzeyim semipro dene bilir ki abim elektronik mühendisi onun etkisis olsa gerek :D bana bu devrelerin şeması lazım abim evde bulunamadığından bende haliyle ona soramıyorum sizin gibi güzide arkadaşlardan yardım almanın daha iyi olucağını düşündüm ama google'amcaya sordum bulamadı nebiliyim aranızda bilen yardımcı olucak arkadaşlar varsa bi zahmet yardım cı olsun akıl versinler rica ediyorum iyi forumlar...

Eger olursa deneme yanılmayla sizede bilgi aktarabilirim saygılarımla..

•  Fan yaprağına led ?

i Flash
  • evet bende merak ediyorum var mı bilen :) ?
  • Yapraklarda led olduğuna eminmisiniz?
    Benim bildiğim kadarıyla; Fanın o çubuklarda açılı ledler var o ledler kanatlara yansıma yapıyor.
    Zaten mantıkende fanın üstünde led olması fanın dönüş hızını hava akımını elektrik iletimini olumsuz yönde etkileyecegi için hem farkederseniz yazılar fanın döndüğü yönün aksine veya düzüne doğru yön değiştirebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coopuq1 -- 23 Mayıs 2011; 19:59:06 >
  • hayır fanın yapraklarının üstünde ve mantıken sacma geliyo nasıl bir teknik kullanıldığı konusunda zerre fikrim yok ve videoları var zaten yapraklarının üstünde fanın
  • ya arkadaşlar lütfen kafamı yiyiyorum ama olmuyor nedir bunun mantığı allah rızası için mantık nedir bunda ?
  • olabilir ama kardeşim dikkat edersen izlediğim videolarda yazı sabit kalıyo ama yapraklar dönüyo bir kere yapraklarda led olsa ışık yayılır yani okadar düzenli ve net yazı oluşmaz benim fikrim izlediğim videolardada fan yapraklarında led yoktu.
    örnegin buyrun;
    http://www.youtube.com/watch?v=T8u82_rpGPg&feature=related

videoda dikkat ederseniz fanın altında 1 sıra minik ledler var fan yapraklarının üstünde led mantıklı olmaz yani bence çok zor

birde işin bu yüzü var
    http://www.youtube.com/watch?v=gpEUmqacQNA&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coopuq1 -- 24 Mayıs 2011; 0:02:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devir ayarlı kasa ön panel fanı
    16 yıl önce açıldı
    Fanın Işığını(Led) Kapatma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıklık getirelim hemen;

fanın kanatlarında led yok aşağıdaki resme bakarsanız kanatların üzeindeki düz zemindeki ledleri görebilirsiniz. Bu ledlerin bağlandığı çubuk plaka daha hızlı ve daha yavaş döndürülüyor fanın kanatlarının arkadan hızlı geçişleri ve plaka üzerindeki ledlerin senkron biçimde dönmesi ile sıralı ledler istenen şekli yapmak için sıraya konuluyor bir nevi göz aldanması diyelim. Diyeceksiniz bu plaka nerden güç alıyor bu plaka güç almıyor fanın dönmesi sayesinde mil üzerinden aldığı dönme enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor. Çocukken yoyo diye bişey oynardık. ipi vardır hızlı bir şekilde aşağı sallayınca içinden lambalar yanar.Buda aynı mantık yani...

hiç araba giderken tekerine bakınca sanki duruyormuş yada geri dönüyormuş gibi gördüğünüz oldu mu yada bilgisayarınızdaki fanın üzerinde bir fan daha çalıştırın hava sirkülasyonu nedeni ile devirleri birbirine uymayan fan kanatları sanki yavaşlıyormuş gibi görünür burada kullanılan mantıkta aynı.

Fan yaprağına led ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 24 Mayıs 2011; 0:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rachadell

Açıklık getirelim hemen;

fanın kanatlarında led yok aşağıdaki resme bakarsanız kanatların üzeindeki düz zemindeki ledleri görebilirsiniz. Bu ledlerin bağlandığı çubuk plaka daha hızlı ve daha yavaş döndürülüyor fanın kanatlarının arkadan hızlı geçişleri ve plaka üzerindeki ledlerin senkron biçimde dönmesi ile sıralı ledler istenen şekli yapmak için sıraya konuluyor bir nevi göz aldanması diyelim. Diyeceksiniz bu plaka nerden güç alıyor bu plaka güç almıyor fanın dönmesi sayesinde mil üzerinden aldığı dönme enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor. Çocukken yoyo diye bişey oynardık. ipi vardır hızlı bir şekilde aşağı sallayınca içinden lambalar yanar.Buda aynı mantık yani...

hiç araba giderken tekerine bakınca sanki duruyormuş yada geri dönüyormuş gibi gördüğünüz oldu mu yada bilgisayarınızdaki fanın üzerinde bir fan daha çalıştırın hava sirkülasyonu nedeni ile devirleri birbirine uymayan fan kanatları sanki yavaşlıyormuş gibi görünür burada kullanılan mantıkta aynı.

http://i69.photobucket.com/albums/i45/pob_aka_robg/pc/ttcyclo.jpg

Bende bunun gibi birşey demeye çalışmıştım işte
    ayrıca ledler nekadar enerjiyle çalışıyorki mil üzerindeki enerji onu çalıştırıyor?
    birde bu fanların sıcaklık değeri yazanları veya daha degişik modelleri var onlar nasıl oluyorki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coopuq1 -- 24 Mayıs 2011; 9:09:29 >

• Alın arkadaşlar benim asıl kafamı karıştıran bu buna nasıl bir açıklama bula bilirsiniz ?

http://www.youtube.com/watch?v=sO2-tqoyGik&feature=related
  • bu nerden çekiyor elektriği ben bitürlü anlayamadım ya nasıl nerden alıyor gücüc söleki daha motor durmuş durumdayken ledleri yakıyor nerden güç alıyor ve aynızamanda teller vasıtasıoyla alıyorsa neden teller kopmuyor ozaman nasıl bisey se bulucam yapıcam bende istiyom bundan bi tane :D
  •  Fan yaprağına led ?

bu tip devrelerde ledler vardır. Bu ledler havada dönerken yan yana sütunlar halini alır ve böylece harfler gösterilir.(burada insanin gözünün yanılması vardır.)Bunun için her harfin sütun bilgileri 1′er milisaniye arayla ledlere gönderilir.
    Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi her bir sütunun bilgisi bu şekilde belirlenir ve bu bilgiler sırası ile ledlere gönderilir.Ledler dönerken bilgisi gelen harf havada gösterilmiş olur. dönen mekanizmayı durdurduğumuzda ise ledlerin gereken sutunları oluşturması için
    gereken biçimde yanıp söndüğünü görürüz...

• power arkadaşım izlemedinmi koyduğum videoyu bne onu soruyom nasıl dönerken ledler yanıyo gücü nereden alıyorda ?
  • DEVRENİN DÖNERKEN ELEKTRİĞİ NEREDEN ALDIĞI HAKKINDA BİLDİKLERİMİ PAİNT İLE ANLATMAYA ÇALIŞTIM..
     Fan yaprağına led ?

• SA ol ama bilyalı bir sistem olmalı yoksa olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NanOSilencE -- 24 Mayıs 2011; 14:49:21 >
  • ilk denemem basit ama çalışıyor

Fan yaprağına led ?
  • kardeşi bunu dönerken düşünemiyorum ben nasıl bir duruşu var azmedersen yapacaksın hadi bakalım
  • açıklık getirelim arkadaşlar bu ledler peki nasıl yazı oluyor? Ledin çipinin içinde mi yazıyor yazı
  • fan yapragında led olsa o fandakı sallantıyı degil 4 tane vida elle tutsanız kesemazsınız
  • Buyrun niha zaaaaaaaa video:*-**-?! içermektedir :D biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NanOSilencE -- 26 Mayıs 2011; 13:45:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.