Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Radyatörü Üstüne Fan Takmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Cooler Master Seidon 120V sıvı soğutma almıştım,Vatan Bilgisayarda kurulum yapıldığı için kasamdaki fanı çıkartmışlar çıkarılan yere radyatör ve onun üzerine fan takmışlar bir arkadaşımdan duyduğuma göre o fanın üzerine kendi fanımı da takabiliyorum ama denedim elimdeki vida boyutu yetersiz kaldı böyle bir şey var mı radyatörle yer değiştirerek ardışık olarak takılabilir mi fanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 23 Haziran 2014; 23:37:24 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_84122140/tm.htm
    Takabilirsiniz. Konuyu inceleyiniz.
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 24 Haziran 2014; 1:19:31 >

• Bendeki fanın vidasında sıkıntı var yetişmiyor üst üste sanırım ondan dolayı takamadım :D
  • Vidada sıkıntı yok lakin o vidalardan aynen diğer taraf için de lazım size o kadar.Biri kasa içerisine bakan fan için lazım diğerleride kasa dışından iç kısma bakan fan için lazım. Ortada kalan radyatör çift taraflı vidalama deliklerine sahip. Vidaları alıp bir hırdavatçıya giderseniz bulabilirsiniz.

Ekleme : Elektrilçilerde de olabilir.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 24 Haziran 2014; 14:55:01 >
  • Anladığım kadarıyla Fan > Radyatör > Fan şeklinde dizicez uzun vidalardan gerekiyor bir de bu şekilde sorun olmuyor anladım bu durumda verim artar değil mi?
  • fanları takarken yönlere dikkat edin
    biri radyatöre soguk hava verirken diğeri sıcak havayı dışarı atması lazım
    ikisi aynı yönde olursa hem ses olur hemde pek işe yaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticRhyme

Anladığım kadarıyla Fan > Radyatör > Fan şeklinde dizicez uzun vidalardan gerekiyor bir de bu şekilde sorun olmuyor anladım bu durumda verim artar değil mi?

Selam
    Farklı bir fan montajı önermek için konuya ben de dahil olmak istedim.

Eğer elinizdeki mevcut fan yukarıdaki resimde olanlar gibi ise, uzun vidaya ihtiyacınız olmayacaktır. Bu fanı kısa vidalarla da tutturabilirsiniz.

Öndeki fanı vidaları ile birlikte kasaya monte edeceksiniz. Kasa ve radyatörden çıkarttığınız kısa vidaları da öndeki fana takacaksınız. Yani; Uzun vidalar >Kasa >fan >radyatör >fan şeklinde olacak.
    Fan dizilimi ise şöyle olacak. Kasa tarafına takacağınız fan motoru kabloları, kasa tarafında olmalı ki havayı radyatörden emip dışarı atsın. Radyatöre takacağınız fan ise yine motor kablolarının radyatöre gelecek şekilde olmalı ki, kasa içinden havayı radyatöre üflesin. Çift soğutucu fanlarının takılış şekli, arkadaki emici, öndeki de üfleyici şeklindedir.
    Bilginze ve kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASA - Sıvı Soğutma Önerisi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Seidon 120V var vehttp://www.vatanbilgisayar.com/bc-120mm-mavi-led-fan.html#genel-bakis bu linkteki fan var uyar mı acaba yeni vida alsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 25 Haziran 2014; 16:20:31 >
  • MysticRhyme kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Linkini verdiğiniz fan soğutucuya uyar. Soğutucudaki mevcut fanı arkaya, yeni fanı da kasa içine bakacak şekilde monte ederseniz, mavi renkler kasa içine ayrı bir ahenk verecektir.
    Hayırlısı olsun ve kolay gelsin..
    İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum umarım takabilirim vidalar sorun çıkartmazsa :D
  • MysticRhyme kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..
    Vidalar düzgün takılmış ve sıkıştırılmış sa, sorun çıkartacağını sanmam. Umarım fanları da aynı istikamete üfleyecek şekilde takmışsınız dır?
    Güle güle kullanın ve kolay gelsin..

Not olarak şunu da belirteyim..
    Kasa içindeki ön fana bir filtre takarsanız, radyatör içi tozdan neredeyse hiç etkilenmez. Bu aşağıdaki resimde olduğu gibi hazır bir filtre olabilir veya kendiniz kadın çorabından uygun şekilde keserek yapabilirsiniz(ben her ikisini de kullanıyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 26 Haziran 2014; 20:13:17 >

Şuan başka sorunum var sıvı soğutma çalışmıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_93597982/f_//tm.htm yardımcı olabilir misiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.