arkadaşlar bende denemek istedim ve 12 cm fanıma led taktım fakat ilk led çok canlı yanıyor son led çok zayıf nerede yanlışlıklık yaptım acaba ... 470 ohm direnc kullandım.. Acaba farklı renk kullandığımdan olmuş olabilirmi? 2 mavi 2 beyaz led kullandım...
sen her bir lede seri bağlamamışsın burada gördüğüm kadarıyla her bir ledin ucua direnci bağla ve ondan sonra kabloya bağla sanırım en az ışık verende 4 .
sen kablonun rasaın a bağlamışın yani gelen enerji (elektrik) dirençten geçiyor ve düşüyor ikinci direncten geçip dahada düşüyor bu böle gidiyor
peki nasıl bağlamam gerekiyor, yani 1 tane direnc yeterli olur mu? o şemada görünenin aynısını yaptım.kusura bakmayın anladığım bişii değil.. ilk tecrübem olucak.
quote:
Orjinalden alıntı: redheat
peki nasıl bağlamam gerekiyor, yani 1 tane direnc yeterli olur mu? o şemada görünenin aynısını yaptım.kusura bakmayın anladığım bişii değil.. ilk tecrübem olucak.
Selamlar arkadaşım şemada ciddi bir hata yapmışım şimdi bakınca fark ettim.Dirençlere giden + besleme uçlarının bağlantı noktaları hatalı.Yeni şemayı ekliyorum ufak bir değişimle düzeltebilirsin.Kusura bakmayınız bir anlık dalgınlık.
Kolay gelsin...
Teşekkürler :D
Akımı aynı dirençten dahi geçirsen farklı renkte ya da farklı üretimlerdeki her LED'in çalışma voltajı ve parlaklığı farklıdır. Şayet her ledin aynı veya benzer parlaklıklarda yanmasını istiyorsan her biri için ayrı bir direnç hesaplaması yapmalısın ve devreni buna göre yeniden kurmalısın.
Kolay gelsin...
4 Ledi Paralel Bağla 470Lik Direnç Koy.Mis
quote:
Orjinalden alıntı: Barısİnce
quote:
1 dirençmi koyucam.. yeterli olurmu
Yeterde Artar BileŞahsen Bu Şekil Yapıyorum Hep.Modifikasyon Bölümünde PlexiGlass Yazı Çalışması Diye Bir Konum Var.Ona Bir Bak. Son Olarak 4 Led Birbirine Paralel Bağlı Ve 1 Adet 470*Lik Direnç Var
aslında bu iyi bilen bi arkadaşımız, rengine göre ledin kaçlık direnç kullanılacağını yazsa çok iyi olur valla :D mesela
Kırmızı LED : ~1,8V-15mA...... ohm Sarı LED : ~2V-15mA............. ohm Yeşil LED : ~2,2V-15mA.......... ohm Mavi LED : ~3V-30mA............. ohm Beyaz LED : ~3V-30mA........... ohm gibi
fotodaki ledler yavaş yavaş ıık veriyor artıyor gibi aşağıya doğru böyle güzel olmuş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme