merhaba ustalar ben kasadaki siyah fanı boyucam ama nasıl sökmem gerekiyor zarar vermeden tekrar takılabilir bi şekilde ? vidyolu veya resimli gösterirseniz daha iyi olur
Fanın arka kısmındaki etiketi kaldırdık ve karşımıza fan mili çıktı
Bu işlemde bize lazım olacak olan 2 adet düz uçlu ince tornavida ya da ince uçlu 2 materyal...
Burası fan mili ve fan miline bağlı olan beyaz halka klips
İnce tornavidalarımızla bu beyaz clipsi çıkaracağız.Tornavidanın birisi ile clipsi tutarken diğeri ilede aslında bir yerinden ayrık olan yeri saptıyoruz ve bu ayrık olan alan tornavidamızın ucunu sokarak dışarı doğru çekiyoruz. Evet işlem başarılı clipsi kırmadan çıkardık.Burada dikkat edilecek olan clipsi hem sabit tutmak hemde ayrık olan yerinden çekmek.Çok fazla zorlayacak olursak bu klipsi kırarız ve fanı yuvasında tutmak için başka bir şey bulmamız gerekir.Bu nedenle mümkün olduğunca sakin ve dikkatli olmak gerekiyor....
Sonrası kolay fanın arka yüzünden öne doğru elimizle ittiriyoruz.
Ve işte fan göbeği yuvasından ayrıldı.Tornavida ile gösterdiğim clipsimiz ona gözümüz gibi bakmalıyız bu aşamada zira bir anlık dalgınlıkla sağa sola uçuverirse bulmak için modifikasyonlarınıza bayaca ara vermek zorunda kalabilirsiniz
kolay gelsin resimlerin sırasına göre yazdım
çook teşekkür ederim arkadaşım ben hiç fanı açmadım etiketini o yüzden sordum o tornavidayla yaptıgının pensesi var bende pensesi varda ismi aklıma gelmiyo klips deil di ismi çok teşekkür ederim fanları ney ile boyamalıyım sürekli dönüücek ? bi soyulma filan olmasın diye ?
mat-parlak kaliteli bir sprey boya
Resimler için Rachadell e anlatım için istBulent arkadaşımıza teşekkürler güzel ve açıklayıcı olmuş . Not olarak eklemek isterim goril929 forumda güzel bi araştırma yaparak iyi bilgiler elde edebilirsin en azından konu açıp hazır beklememek gerek biraz çaba ve araştırma kolay gelsin.
kardşe araştırıyorumda kayda değer bişey bulamıyorum kasamod yapmaya karar verdim kasamın üstünü kesicem 3x 12cm 2400 d/dk fanlar var ızgara arıyorum yani mesh lazım nerden bulabilirim elimde plexi var 5mm olmassa plexiden yapıcam hertürlü alet mevcut spral degobaj freze bile var :D abimin ötölyesinde yapıcam fakat sorun dramel dediğini köşeleri düzgün kesen aletten yok + kasayı sadece mod yapmıcam içini boyucam yani öyle düşünuyorum siz nedersiniz kaça patlar bunlar araştırmalarda pek bişe bulamıyorum açıkcası