Şimdi Ara

FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ---- (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
7
Favori
41.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resimlerde sorun var açılmıyor. Resimleri imageshack atabilirsen çok iyi olur.
  • güzel yöntem saol dostum...
  • arkadaşlar.
    sizlerden allah razı olsun.
    ne kadar teşekkür etsem azdır.
    pc o kadar sesli çalışıyordu ki traktör gibi.
    ekran kartı, power supply, işlemci,kapaktaki fanları 5v yaptım.
    zaten o/c felanda yapmıyodum.
    sağolasınız varolasınız.
    kasamın son hali...

FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ----
  • Bilgisayarım son bir aydır 7/24 açık. Gece ben uyurken de açık. Baktım eskiden 8 silindir motor gibi bağıran fanların sesinden eser kalmamış. Dün farkettim ki, işlemci ve psu fanından başka fan çalışmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

arkadaşlar.
    sağolasınız varolasınız.
    kasamın son hali...

Ne mutlu emeği geçenlere... Doğru seçim 5V en sessiz ve en güvenli yöntemdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

quote:

arkadaşlar.
    sağolasınız varolasınız.
    kasamın son hali...

Ne mutlu emeği geçenlere... Doğru seçim 5V en sessiz ve en güvenliyöntemdir.

güvensiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

quote:

arkadaşlar.
    sağolasınız varolasınız.
    kasamın son hali...

güvensiz

Madem bir bildiğin var bizlerlede paylaş, buna biz karar verelim !!!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 4 Nisan 2007; 16:20:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar.
    sağolasınız varolasınız.
    kasamın son hali...

güvensiz

Madem bir bildiğin var bizlerlede paylaş, buna biz karar verelim !!!.

Senin mantığınla, fan ne kadar düşük devirde dönerse, sistem o kadar güvenli oluyor; yazdığından bu anlaşılıyor, doğru mu?

• quote:

Senin mantığınla, fan ne kadar düşük devirde dönerse, sistem o kadar güvenli oluyor; yazdığından bu anlaşılıyor, doğru mu?

İlk sayfadan beri okusaydın, buradaki güvenli güvensiz tartışmasının 7v ve 5v arasında süregeldiğini görürdün. Arkadaş fanlarını 5v indirerek en güvenli yolu şeçmiştir. Neden dersen eğer 7v seçseydi bir miktar akımı Psu ya geri gönderecekti. Çok sayıda fanın akımıyla oynadığı için, Buda psu üzerinde strese neden olucaktı.

Yani olayın fanın dönüş devriyle alakası yok. Sen yanlış anlamışsın.

Şunuda hatırlatmakta fayda var. 7v tamamıyla güvensiz bir yöntem değildir. Eğer psunuz kaliteli ve 350w yukarı sabit güç sağlıyorsa. 1-2 tane 7v fan psunuz zorlamıyacaktır. Güvenle uygulayabilirsiniz.

• quote:

quote:

İlk sayfadan beri okusaydın, buradaki güvenli güvensiz tartışmasının 7v ve 5v arasında süregeldiğini görürdün. Arkadaş fanlarını 5v indirerek en güvenli yolu şeçmiştir. Neden dersen eğer 7v seçseydi bir miktar akımı Psu ya geri gönderecekti. Çok sayıda fanın akımıyla oynadığı için, Buda psu üzerinde strese neden olucaktı.

Yani olayın fanın dönüş devriyle alakası yok. Sen yanlış anlamışsın.

Şunuda hatırlatmakta fayda var. 7v tamamıyla güvensiz bir yöntem değildir. Eğer psunuz kaliteli ve 350w yukarı sabit güç sağlıyorsa. 1-2 tane 7v fan psunuz zorlamıyacaktır. Güvenle uygulayabilirsiniz.

Tamamdır...

• beyler şunu açıklığa kavuşturalım PSU nun üstündeki 12 lik kendi fanı normal devirde dönüyor ve psu yu gayet bi şekilde soğutuyor fakat sesli çalıştığı için bu bahsedilen yöntemler ile fan devrini nerdeyse yarı yarıya düşürerek sessizlik sağlanıyor buraya kadar herşey güzel

fakat fanımız eski orjinal devirinden şimdi daha düşük devirde döndüğü için normal olarak PSU biraz daha ısınacaktır..... peki bu düşük devirde kullanılan fan PSU için sorun yaratırmı ????

yani burada tek öğrenmek istediğim olay şu.... sessizlik uğruna fanımızı düşük devirlere alarak ve PSU kullanım aşamasında iken eskisine nazaran daha sıcak olup ısınacaktır...eskisi gibi soğutmucaktır.!

ve bu artan sıcaklık değerleri PSU ya zarar verirmi ??????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 8 Nisan 2007; 23:14:41 >

• hazırlayan arkadaşa teşekkürler ancak açıkçası bu 7V işine pek güvenmiyorum.konunun uzmanı değilim ama bana yapılacak işmiş gibi gelmiyor.yani +12 ve +5 volt arasınraki potansiyel farkı kullanarak bunu yapmak ...... :S herneyse...

ancak 5V olayı çok güzel.bazı fanlarımı 5V ile çalıştırıyorum.gerçekten de kasa çok sessiz oldu.zaten işlemci ve PSU fanlarım neredeyse duyulmayacak kadar ses çıkarıyolardı fakat kasa içinde farklı yerlerdeki büyüklü küçüklü sonradan eklediğim fanlar başımı şişiriyodu.şimdi ise sessizliğin keyfini sürme vakti...
  • Topiği hazırlayan arkadaşa ben de teşekkür ediyorum..Ekran kartının fanı, inanılmaz birşekilde inceden ve çok tiz bir ses çıkartıyordu. shadow006 nın tarif ettiği şekilde akımı 5v yaptım, şimdi çok sessiz..
    Saygılar..
  • Resimlerin açılmama sorununu hallettim.Kusura bakmayın biraz geciktirdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: vedatkerem

Nihayet ekleyebildim. 2 adet 12 cmlik fanı rengi rengine paralel bağladım. Gayet güzel bir hava sirkülasyonu sağlıyor.Sessiz bir ortama kavuşmamı sağladı. İnş. işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 9 Nisan 2007; 15:20:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

beyler şunu açıklığa kavuşturalım PSU nun üstündeki 12 lik kendi fanı normal devirde dönüyor ve psu yu gayet bi şekilde soğutuyor fakat sesli çalıştığı için bu bahsedilen yöntemler ile fan devrini nerdeyse yarı yarıya düşürerek sessizlik sağlanıyor buraya kadar herşey güzel

fakat fanımız eski orjinal devirinden şimdi daha düşük devirde döndüğü için normal olarak PSU biraz daha ısınacaktır..... peki bu düşük devirde kullanılan fan PSU için sorun yaratırmı ????

yani burada tek öğrenmek istediğim olay şu.... sessizlik uğruna fanımızı düşük devirlere alarak ve PSU kullanım aşamasında iken eskisine nazaran daha sıcak olup ısınacaktır...eskisi gibi soğutmucaktır.!

ve bu artan sıcaklık değerleri PSU ya zarar verirmi ??????????????

şu soruma bir türlü cevap gelmedi

• bu sizin psu nuzun kaç watt ve kullandığınız bilgisayar için gerekli gücün kaç watt olacağıyla bağlantılı.ısınma derken ne tarz bi ısınma?ortalama sıcaklık değerlerinde ise bi sorun yoktur.

anladığım kadarıyla psu nuzun üzerindeki fan 12V luk 8 cmlik bi fan.bence bunu 12V yerine 5V ile çalıştırmak (bence) pek de iyi bi seçim olmayacaktır.
  • imzamdaki psu yu kulanıyorum ve çok memnunum ayrıca. bu fan 12 cm ve kasa içinden havayı çekip arkadan sıcak havayıda atıyor ayrıca kasa önünde 8 cm lik ve arka eksoz da 12 lik fanlarım sayesinde kasa içi havalandırmam süper ve sessiz diyebilirim. ama ben biraz daha sesizleştirmek istiyorumki bazen psu fanı uğultu yapıyor bunu 7 wolta düşürerek daha sesizlik sağlamak istiyorum. ama bu seferde psu çok ısınırda acaba zarar verirmi diye 7 wolt verme olayından çekiniyorum
    sizce denemeye değermi?
  • quote:

imzamdaki psu yu kulanıyorum ve çok memnunum ayrıca. bu fan 12 cm ve kasa içinden havayı çekip arkadan sıcak havayıda atıyor ayrıca kasa önünde 8 cm lik ve arka eksoz da 12 lik fanlarım sayesinde kasa içi havalandırmam süper ve sessiz diyebilirim. ama ben biraz daha sesizleştirmek istiyorumki bazen psu fanı uğultu yapıyor bunu 7 wolta düşürerek daha sesizlik sağlamak istiyorum. ama bu seferde psu çok ısınırda acaba zarar verirmi diye 7 wolt verme olayından çekiniyorum
    sizce denemeye değermi?

SkYNeT-06 ksa içerisindeki en iyi havalandırma önden soğuk havayı alıp arkadan vermektir. Sizde bu şekilde olabilecek en iyi soğutmayı sağlıyorsunuz, tebirkler.

Şimdi psunuza gelelim verimliliği %85 olan çok kaliteli bir psuya sahipsiniz. 12 cmlik fanı ilede olabilecek en iyi sessizlik ve soğutma sağlanmıştır, Untmayın 600w psuyu soğutmak kolay bir şey değil. Psuya takılı olan fan üzerinde yapacağınız her türlü müdahale sisteminizi olumsuz yönde ekliyecektir. Bu nedenle size önerim psunu fanına dokunmayın daha fazla sessizlik için ön ve arkadaki fanları hava kapasitesi yüksek fanlarla değiştirmeniz ve bu fanlara 5v vermeniz. Mümkünde öndeki 80 lik fanıda 120 lik fanla değiştirmeniz. Böylece hem daha fazla verim hemde daha fazla sessizlik elde edersiniz.

• quote:

quote:

imzamdaki psu yu kulanıyorum ve çok memnunum ayrıca. bu fan 12 cm ve kasa içinden havayı çekip arkadan sıcak havayıda atıyor ayrıca kasa önünde 8 cm lik ve arka eksoz da 12 lik fanlarım sayesinde kasa içi havalandırmam süper ve sessiz diyebilirim. ama ben biraz daha sesizleştirmek istiyorumki bazen psu fanı uğultu yapıyor bunu 7 wolta düşürerek daha sesizlik sağlamak istiyorum. ama bu seferde psu çok ısınırda acaba zarar verirmi diye 7 wolt verme olayından çekiniyorum
    sizce denemeye değermi?

SkYNeT-06 ksa içerisindeki en iyi havalandırma önden soğuk havayı alıp arkadan vermektir. Sizde bu şekilde olabilecek en iyi soğutmayı sağlıyorsunuz, tebirkler.

Şimdi psunuza gelelim verimliliği %85 olan çok kaliteli bir psuya sahipsiniz. 12 cmlik fanı ilede olabilecek en iyi sessizlik ve soğutma sağlanmıştır, Untmayın 600w psuyu soğutmak kolay bir şey değil. Psuya takılı olan fan üzerinde yapacağınız her türlü müdahale sisteminizi olumsuz yönde ekliyecektir. Bu nedenle size önerim psunu fanına dokunmayın daha fazla sessizlik için ön ve arkadaki fanları hava kapasitesi yüksek fanlarla değiştirmeniz ve bu fanlara 5v vermeniz. Mümkünde öndeki 80 lik fanıda 120 lik fanla değiştirmeniz. Böylece hem daha fazla verim hemde daha fazla sessizlik elde edersiniz.

cevap için tşk

bende çok istiyorum öndede 120 lik fanım olsun diye ama... yalnız kasanın önündeki fan yuvası 80 lik peki bu yuvaya 120 lik fanı 80 lik fanın yuvasına nasıl takacam ki..

ama asıl derdim şu.. PSU fanından gelen çok az uğultu sesi var bu ses gündüzleri beni hiç rahatsız etmiyor gerçi duyulmuyacak kadar gibi..
    ama gecenin köründe PC başında sabahlarken bu uğultu sesi gecenin sessizliğinde dahada belirgin oluyor ki buda biraz rahatsızlık veriyor bana
    buna bir çare bulalım diyorum fan devrini biraz düşürsem bu uğultuyu kesin kaybederim biliyorum.. ama dediğim gibi bu sefer PSU eskisine nazaran biraz daha ısınacağı için bu artan sıcaklık PSU ya zarar verirmi ?????????

sistemimi etkileme dışında.. öğrenmek istedğim tek konu >>>> sadece PSU nun sağlığı açısından diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Nisan 2007; 22:39:48 >

• Selamlar,

Arkdaşlar imzamdaki sisteme sahibim. Daha çok office programlarıyla çalışıyorum ve şu fan sesi çok rahatsız ediyor. Geçen gün 20 ytl verip hem power için hem de cpu için fan aldım ama yok eski tas eski hamam. Şimdi bu sayfadaki bilgileri okudum, faydalı bilgiler var. Şimdi ben 5 volta ayarlarsam power ve cpu fanını ses azalışı yarı yarıya farkeder mi? Ekzos fanını da şu an kapalı tutuyorum bunun bir sakıncası var mı? Yanıtlar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.