Şimdi Ara

FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ---- (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
7
Favori
41.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav fan kontrol ünitesi alamayacak arkadaşlar için mükemmel bi tercih yöntemi olmuş ama profesyonel kullanım için iyi bir high tower kasa ve mutlaka fan kontrol ünitesi şarttır bilginize

• Eliniz bu işlere yatkınsa elektrikçiden alacağın diyot'u fanın bacaklarına lehimleyerek bu parçayı çok çok daha ucuza yapabilirsiniz. Ama yok ben bu işlerden anlamam derseniz, fiyatıda zaten uygun hiç uğraşmayın alın bir tane gitsin.
  • bende bugün PSU fanına 7 volt verdim tabi bağlantıyı psu içinden lehim ile yaptım ses bayağı azaldı ama bana yetmedi yarın 5 e düşüreceğim psu için fazla sorun olmaz heralde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

bende bugün PSU fanına 7 volt verdim tabi bağlantıyı psu içinden lehim ile yaptım ses bayağı azaldı ama bana yetmedi yarın 5 e düşüreceğim psu için fazla sorun olmaz heralde?

psu'da ısınma sorunu varsa bence 7v altına düşme boşuna PSU masrafı çıkarma.
    eğer elektronik bilgin varsa sıcaklık kontrol devresi yap ayarladığın ısıya göre pwm yada voltaj ver fan hızını böyle ayarla ben eski ısınan PSUmda öyle yapmıştım. oyunlarda çok güç çekiyordu ısınıyordu fan hızı artıyordu otomatik masa üstünde boşta internette soğuktu fan hızı düşüyordu.
    ama elektronikten anlamam diyorsan risk sorun değil zaten soğuk çalışıyor sessiz olsun yeter dersen 5v ver.
  • Thermaltake Spedo kasam var ve üzerinde gelen fanları sessizleştirmek istiyorum. Fanlardan gelen güç kablolarının pinleri değişecek gibi değil. Yani pinler oradan çıkarılabilecek şekilde yapılmamış. Bu nedenle 12 V'de çalışan fanlarımın voltajını düşüremiyorum. Fanlara direnç bağlamak da istemiyorum. Acaba bunu başka bir şekilde yapabilir miyim? Bir aparat takarak bunu çözemez miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBerkO -- 6 Mayıs 2011; 13:43:01 >
  • Fanın voltajını düşürdüğümüzde fan hızı da düşecektir ve mantıkmen daha düşük performansla çalışacaktır. Sessizleştirmeye değmez bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebluecat

Fanın voltajını düşürdüğümüzde fan hızı da düşecektir ve mantıkmen daha düşük performansla çalışacaktır. Sessizleştirmeye değmez bence.

Soğutma konusunda sorun yaşamıyorum.
  • Belli mi olur ne olur ne olmaz. Sorun yoksa güzel o zaman. :)) Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebluecat

Belli mi olur ne olur ne olmaz. Sorun yoksa güzel o zaman. :)) Teşekkürler.

Sorun yok; yani sessizleştirmeye dair bir tavsiyeniz var mı?
  • ee peki fanı daha hızlı nasıl çeviririz :D banada bu lazım :D
  • Hiç uğraşmayın böyle, teknobiyotikten fan kontrolcü cihaz alın bir tane gerektiğinde voltajını düşürüp sessizleştirin gerektiğinde arttırın. Böyle 10 saat uğraşılmaz.

Teknobiyotikte yok ama bir şekilde yurt dışından satın alma imkanınız varsa aerocool touch 1000'i öneririm;
    http://www.youtube.com/watch?v=pPQ1a4S1LCs&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 12 Haziran 2011; 19:59:33 >
  • Adaptöre bağlama takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO
    Thermaltake Spedo kasam var ve üzerinde gelen fanları sessizleştirmek istiyorum. Fanlardan gelen güç kablolarının pinleri değişecek gibi değil. Yani pinler oradan çıkarılabilecek şekilde yapılmamış. Bu nedenle 12 V'de çalışan fanlarımın voltajını düşüremiyorum. Fanlara direnç bağlamak da istemiyorum. Acaba bunu başka bir şekilde yapabilir miyim? Bir aparat takarak bunu çözemez miyim?

Donanımsal olarak müdahale edecekseniz mutlaka kablolar üzerinde çalışmalısınız. Yazılımsal olarak fan kontrolüne izin veren bağzı extrem Psular var ama sizin psunun onlardan olup olmadığını Psunuzun özelliklerini araştırarak öğrenebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: burack99
    Hiç uğraşmayın böyle, teknobiyotikten fan kontrolcü cihaz alın bir tane gerektiğinde voltajını düşürüp sessizleştirin gerektiğinde arttırın. Böyle 10 saat uğraşılmaz.
    Teknobiyotikte yok ama bir şekilde yurt dışından satın alma imkanınız varsa aerocool touch 1000'i öneririm;
    http://www.youtube.com/watch?v=pPQ1a4S1LCs&feature=related

Amaç kendi sorumumuza kendimiz çözüm bulmak, DIY kavramının temel çıkış noktası budur zaten. Eliniz bu işlere yatkın değil ve bu konularda kabacada bilginiz yoksa sizin gibi hazır ürünlerden alırsınız, yok bu işlerle ilgili ve kendi işimi kendim görürüm derseniz bizler gibi lehim, kablo, volt, amper diye saatlerce zevkle uğraşırsınız.

• takip
  • Faydalı bir çalışma üstelikde uzun soluklu olmuş emeginize saglık
  • bilgiler için sağolun. ses yüzünden tek fan çalıştırıyordum ama yine sesliydi. şimdi 2 tanesini 5v'da çalıştırıyorum gayet sessiz oldular...
  • Bu konuda bende cok muzdaribim keşke burayı onceden bulabilseydim....
    ilk anakart uzerindeki tek case fan baglantısından speedfanla fan hızlarımı ayarlayabilieceğimi dusunup...teknobiyotikten katagoresine gore pahallı sayılabilecek linkteki urunu aldım...
    sonuc calıstırmadım...değil hızlarını ayarlamak...fan donus bilgilerini bile okuyamadım....bosubosuna bi ton para verdim...
    http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html
    Not:sonunda donus bilgilerini okuyabildim kablonun bitaneside 4adet kablo var o referans kablo imiş onu fanın birine bağlamak gerekiyormuş...

bu yazıyı okuduktan sonra dealexteremeden biraz arama yaptım ucuz yollu bu işleri haledebilecek bu suru cozum buldum....ahada linkler..
    http://www.dealextreme.com/p/3-fan-cooling-fan-variable-speed-controller-for-pc-13987
    3 tane fanı bununla ayarlayabilirim..6.40$
    yada bunu satın alıp direk dusus yaptırabilirim..pakette 5 tane cıkıyor 2.08$
    http://www.dealextreme.com/p/3-pin-pc-cooling-fan-speed-noise-reduction-cable-5-piece-set-35818
    bide bu var 12.5$
    http://www.dealextreme.com/p/5-25-pc-chassis-front-panel-3-2-lcd-temperature-fans-controller-panel-34057
    tek fan için 2.69$
    http://www.dealextreme.com/p/pc-cpu-cooling-fan-speed-controller-front-bay-mount-5986

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 29 Aralık 2011; 18:30:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow06

Görsel bir döküman olsun diye ekledim. Ayrıca bu başlık altında konu ile ilgili deneyim, soru ve cevapları paylaşabiliriz.

FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ----

5v en sessiz

7v sessiz en çok tercih edilen

12v normal dönüş hızı.

hocam 12v luk fana 5v verdgıımız zaman bı sakınca olmaz demi?yanma ısınma vs tarzında...benım kasamda kapakta önde olmak uzere standart fanlardan arkadada 12 lık oluyor buyuklerınden var hepsıne bırden 5 v versem sureklı calısıyor benım makınem..yeterlı olurmıkı?

• quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

Orijinalden alıntı: shadow06

Görsel bir döküman olsun diye ekledim. Ayrıca bu başlık altında konu ile ilgili deneyim, soru ve cevapları paylaşabiliriz.

5v en sessiz

7v sessiz en çok tercih edilen

12v normal dönüş hızı.

hocam 12v luk fana 5v verdgıımız zaman bı sakınca olmaz demi?yanma ısınma vs tarzında...benım kasamda kapakta önde olmak uzere standart fanlardan arkadada 12 lık oluyor buyuklerınden var hepsıne bırden 5 v versem sureklı calısıyor benım makınem..yeterlı olurmıkı?

Kasannızın yapısını (tower, atx, full tower, vs.) genel olarak bilemesemde 2 fanlı ve sürekli çalışan kasalarda fanı 5 v çalıştırmanızı önermem. Neticede 2 fanlı kasalarda hava akışı az olur üstüne üstlük birde fanı iyice yavaşlatırsanız sistemi soğutamazsınız.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.