Şimdi Ara

Fanı sökülen 4870 çalışmıyor yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yeremi açıyorum bilmiyorum, biraz bakındım ama yardıma özel bi yer bulamadım o yüzden mantıklısı bura gibi göründü neyse efenim..

Powercolor 512 mb 4870'im var 2 gün önce temizlemek için fanını söktüm kartın ve geri taktığımda soketlerinden birinden hiç görüntü alamadım diğerinden ise aldığım görüntünün her tarafı çizgilerle doluydu.

Bi kaç yere götürdüm, RAM arızasından işlemci bilmemnesinden bahsettiler ve yapılamayacağını söylediler, son olarak birde size sorayım dedim.

Aşağıda 2. soket ile bağladığımda aldığım görüntüler var, windows'un yüklenme ekranı geçtikten hemen sonra mavi ekran veriyor, son iki resimde mavi ekranda çekilmiş resimler.

Garantisi yoktur bu arada garantiye göndermek gibi bi seçeneğim yok.

imageshack.us/photo/my-images/847/fotoraf0217u.jpg

imageshack.us/photo/my-images/267/fotoraf0218.jpg

imageshack.us/photo/my-images/594/fotoraf0219h.jpg

imageshack.us/photo/my-images/62/fotoraf0220j.jpg

imageshack.us/photo/my-images/685/fotoraf0221.jpg/

• Ekran kartın çok ısındığından böyle yapıyor sanırım.
    Özellikle Ram'leri çok ısınmalı.
    Soğutucuyu söküp takarken bir yerlerde sıkıntı yaratmışsın.
    Termal macunu yenileyin.
    Soğutucuyu ekran kartına tam oturtarak uygun yerlerden sıkıştırın.
    Vidalar gevşek olursa soğutucu GPU'ya temas edemez,sıcaklık artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smnckli

Konuyu doğru yeremi açıyorum bilmiyorum, biraz bakındım ama yardıma özel bi yer bulamadım o yüzden mantıklısı bura gibi göründü neyse efenim..

Powercolor 512 mb 4870'im var 2 gün önce temizlemek için fanını söktüm kartın ve geri taktığımda soketlerinden birinden hiç görüntü alamadım diğerinden ise aldığım görüntünün her tarafı çizgilerle doluydu.

Bi kaç yere götürdüm, RAM arızasından işlemci bilmemnesinden bahsettiler ve yapılamayacağını söylediler, son olarak birde size sorayım dedim.

Aşağıda 2. soket ile bağladığımda aldığım görüntüler var, windows'un yüklenme ekranı geçtikten hemen sonra mavi ekran veriyor, son iki resimde mavi ekranda çekilmiş resimler.

Garantisi yoktur bu arada garantiye göndermek gibi bi seçeneğim yok.

imageshack.us/photo/my-images/847/fotoraf0217u.jpg

imageshack.us/photo/my-images/267/fotoraf0218.jpg

imageshack.us/photo/my-images/594/fotoraf0219h.jpg

imageshack.us/photo/my-images/62/fotoraf0220j.jpg

imageshack.us/photo/my-images/685/fotoraf0221.jpg/

Galiba statik elektirik nedeniyle devre elamanlari yanmis gecmis olsun.

• Sanırım bu tür durumlarda fırınlama devreye giriyordu. Kart gerçekten çöp olduysa fırınlama denenebilir.
  • Giden gitmis denenebilir.
  • @ Rojev 3 yere götürdüm faklı farklı kişiler macun sürdürüp denettim yinede olmadı, problemin sıcaklıktan yada macundan kaynaklanıyor olması çok düşük bir ihtimalmiş gibi geliyor bana.

@inuh Devre elemanları yandıysa yapabileceğimiz birşey varmı peki, parça değiştirme ile çözülebilecek bir problemmidir ki?

Birde RAM'lerden kaynaklnan bir problem olma ihtimali var mıdır, donanım konusunda güvendiğim bir arakadaş ramdan kaynaklı bir problem var dedi de.

Edit: @Gerginix Kartı söktüğümde üzerinde plastik parçalar kalıyor psu girişi, fan soket girişi, onlar problem olmaz mı fırınlama esmasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smnckli -- 21 Aralık 2011; 15:01:42 >
  • quote:

@ Rojev 3 yere götürdüm faklı farklı kişiler macun sürdürüp denettim yinede olmadı, problemin sıcaklıktan yada macundan kaynaklanıyor olması çok düşük bir ihtimalmiş gibi geliyor bana.

@inuh Devre elemanları yandıysa yapabileceğimiz birşey varmı peki, parça değiştirme ile çözülebilecek bir problemmidir ki?

Birde RAM'lerden kaynaklnan bir problem olma ihtimali var mıdır, donanım konusunda güvendiğim bir arakadaş ramdan kaynaklı bir problem var dedi de.

Edit: @Gerginix Kartı söktüğümde üzerinde plastik parçalar kalıyor psu girişi, fan soket girişi, onlar problem olmaz mı fırınlama esmasında.

Hangi bolumun etkilendigini bulmak oldukca zor bir is olur hatta mumkun mu tam olarak bilemiyorum.arkadasinizin dedigi gibi ram da yanmis olabilir herhangi bir direnc de yanmis olabilir yada herhangi bir kondasator de yanmis olabilir bilmemiz pek mumkun degil

• forumda araştırabilirsin, ekran kartı fırınlama diye bir konu var.ben o konudakileri uygulayarak kartımı kurtardım, ve senin problemi de ne yazık ki ram problemi.ram lere çıplak elle dokundun ve statik elektrik yüzünden ram ler bozuldu.tamir ettiğin zaman da 6-7 ay da bir eski durumuna döner.hep ısıtıcaksın
  • quote:

@ Rojev 3 yere götürdüm faklı farklı kişiler macun sürdürüp denettim yinede olmadı, problemin sıcaklıktan yada macundan kaynaklanıyor olması çok düşük bir ihtimalmiş gibi geliyor bana.

Fırınlara öncesi sadece silikon ve metal aksam kalacak... Ve mümkün...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.