Şimdi Ara

Fanın sürekli dönmesini nasıl kaldırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen hafta Probook U12 aldım ancak çok fazla ısınıyordu. Bunu da aldığım yere söyleyince çözüm olarak fanı sürekli çalışır yaptılar. İnternette çoğu yede okuduğuma göre bu bilgisayara çok zarar veriyor ve ek olarak çok fazla ses çıkartıyor. Bunu nasıl kaldırabilirim?

Bilgisayarın içini açtım ve fanın tek güç kablosu yuvası var ve oraya takılmış. Ayrıca Bios'a da bir göz attım bulamadım.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyn -- 1 Kasım 2012; 19:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fanın sürekli çalışması bilgisayara bir zarar vermez.
  • fanın görevi sistem parçalrını soğutmak.nasıl bir zararı olabilirki bunun.
    anca fan ömrü kısalır.
    illede çok ses olmasın diyorsan notebooklar için fanlar var.
    notebookun altına koyuyosun fazla seste çıkarmıyor.böylelikle fazla ısınmada olmaz fanında sürekli açık olmasına gerek kalmaz
  • Fanın ömrü açısından demiştim. Ayrıca fanın sesi de büyük sorun yaratıyor bunu nasıl kaldırabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: hackhan34

Fanın ömrü açısından demiştim. Ayrıca fanın sesi de büyük sorun yaratıyor bunu nasıl kaldırabiliriz?

o fan ne kadar ses çıkartabilirki ?
  • dediğim gibi notebooklar içinhttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656
    bu tarz soğutucular var.gayette sessizdir.bunu kullanarak sistemini soğuk tutarsın.sistem ısınmadığı için fanda sürekli açılmaz.tabiöncelikle fanı düzeltmen lazım
  • Benim de söylemek istediğim şey fanın çok ses çıkardığı.
    Peki öyle bir soğutucu alsam dahi bu fanın sürekli çalışmasını nasıl durduracağım?

• Ismini hatirlayamadigim programlar var fan ayarlari icin ya onlardan kullanican yada biosta olmaliydi ama en iyisi geri gotur duzeltsinler turk milleti sonucta abuk subuk bisilerde yapmis olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: bthunv

Ismini hatirlayamadigim programlar var fan ayarlari icin ya onlardan kullanican yada biosta olmaliydi ama en iyisi geri gotur duzeltsinler turk milleti sonucta abuk subuk bisilerde yapmis olabilir

Doğru diyorsun da şimdi mesafe olarak 12 saatlik uzaktayım :) Bios'tan olması lazım ama benim biosta hiçbirşey yok :) Dediğin program da o kadar kalıcı bir çözüm değil gibi geldi ayarlaması falan da zor adı SpeedFan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.