Şimdi Ara

Fansız ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam. Bundan 5 sene önce öğrenciyken elimde avcumda ne varsa biriktirip kendime oyun kasası yapmıştım o zaman ekran kartı olarak Palit 1024MB 9600GT 256bit ekran kartı almıştım. Fakat dersler öyle bir yoğunlaştı sonra mezuniyet derdi iş bulma derken hiç oyun oynayamadım kart öylece eskidi diyebilirim.

Aldığım günden beri kasanın aşırı gürültülü çalışmasından şikayetçiydim. Artık film dahi izleyemez oldum sanki elektrikli süpürge çalışıyor gibi ses çıkıyordu. Ben de kasayı sessizleştime operasyonuna giriştim. Önce kasayı açtım toplam 4 fanı tek tek durdurup baktım ve sonuç olarak bizim elektrik süpürgesi meğer ekran kartıymış. Ancak güç kaynağının 8cmlik fanı da baya bi gürültü yapıyordu. Önce ekran kartını söküp on board a döndüm sonra da 12cm fanlı güç kaynaklarının sessiz olduğunu öğrendim ve gidip güç kaynağını da değiştirdim. İşlemci fanı bilyeli olduğu için hiç ses yapmıyor. 12cmlik kasa egsoz fanı da ses yapmıyor.

Şu an on board ekran kartıyla idare ediyorum ancak zaman zaman oynadığım belli başlı eski oyunlar var en azından onları çalıştırabilecek bir fansız ekran kartı almak istiyorum. Dediğim gibi çok bir performans beklentim yok. HDMI çkışı olsun. Yüksek görüntü kalitesine sahip filmleri izlememe yetsin. Benim için yeterli. Marka algısı olarak Asus sanki bana en iyisiymiş gibi geliyor. Ancak illa Asus olsun da demiyorum. Bütçe olarak da 75-120 aralığında birşey bakıyorum.

akakce.com'dan fiyatlara baktım ve 120 liraya kadar olan grafik motorları şöyle: HD5450, GF210, N210, EN210, EAH5450, GT610, EAH6450. Bu kartlardan farklı farklı markalar üretmiş.

Evet arkadaşlar sizden ricam bu konuda bilginiz varsa bana akakce linkiyle birlikte nedenlerini belirtirseniz sevinirim. Benim için Performans/Fiyat önemli yoksa pahalı kart çoğu zaman daha güçlüdür ancak ucuz bir kart fiyatına göre iyi bir performans da verebilir.

Yardımcı olan arakadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wormquake

kardeşim ben olsam bunu alırdımhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax6570-1gbk3-h-hd6570-gddr3-1gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56837 ama illa fan olmasın diyorsan şunu al : vatan linkihttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-en210sltdi1d3v2lp-gt210-gddr3-1gb-64bit-nvidia-geforce-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54922 akakçehttp://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-asus-en210-silent-1024mb-fiyati,577130.html ufak tefek oyunlar ve rahatlıkla film izleyebilirsin 1080p de falan sorun çıkarmaz film izlerken

Fanlılardan ağzım yandı ya o yüzden istemiyorum ama biri çıkar ben şunu kullanıyorum fanlı ama aşırı sessiz onu da düşünürüm. Peki bu GT210'u neden tercih etmeliyim sebebini de yazar mısın?

• fatal_flex F kullanıcısına yanıt
    giriş seviyesinde sadece görüntü verebilmek için yapılan en iyi ekran kartı (bence). şu an bir arkadaşım i3 işlemci ile kullanıyor. genelde internette dolaşıp film izlemeyi seven biri. gayet güzel çalışıyor. full hd tv ye bağlamış hiç sorun çıkarmıyor. o yüzden bunu öneriyorum. ama biraz daha üst model derseniz gt630 ideal. sadece film izleyip nette takılacaksanız gt210 gayet yeterli hem az enerji tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_flex

Arkadaşlar herkese selam. Bundan 5 sene önce öğrenciyken elimde avcumda ne varsa biriktirip kendime oyun kasası yapmıştım o zaman ekran kartı olarak Palit 1024MB 9600GT 256bit ekran kartı almıştım. Fakat dersler öyle bir yoğunlaştı sonra mezuniyet derdi iş bulma derken hiç oyun oynayamadım kart öylece eskidi diyebilirim.

Aldığım günden beri kasanın aşırı gürültülü çalışmasından şikayetçiydim. Artık film dahi izleyemez oldum sanki elektrikli süpürge çalışıyor gibi ses çıkıyordu. Ben de kasayı sessizleştime operasyonuna giriştim. Önce kasayı açtım toplam 4 fanı tek tek durdurup baktım ve sonuç olarak bizim elektrik süpürgesi meğer ekran kartıymış. Ancak güç kaynağının 8cmlik fanı da baya bi gürültü yapıyordu. Önce ekran kartını söküp on board a döndüm sonra da 12cm fanlı güç kaynaklarının sessiz olduğunu öğrendim ve gidip güç kaynağını da değiştirdim. İşlemci fanı bilyeli olduğu için hiç ses yapmıyor. 12cmlik kasa egsoz fanı da ses yapmıyor.

Şu an on board ekran kartıyla idare ediyorum ancak zaman zaman oynadığım belli başlı eski oyunlar var en azından onları çalıştırabilecek bir fansız ekran kartı almak istiyorum. Dediğim gibi çok bir performans beklentim yok. HDMI çkışı olsun. Yüksek görüntü kalitesine sahip filmleri izlememe yetsin. Benim için yeterli. Marka algısı olarak Asus sanki bana en iyisiymiş gibi geliyor. Ancak illa Asus olsun da demiyorum. Bütçe olarak da 75-120 aralığında birşey bakıyorum.

akakce.com'dan fiyatlara baktım ve 120 liraya kadar olan grafik motorları şöyle: HD5450, GF210, N210, EN210, EAH5450, GT610, EAH6450. Bu kartlardan farklı farklı markalar üretmiş.

Evet arkadaşlar sizden ricam bu konuda bilginiz varsa bana akakce linkiyle birlikte nedenlerini belirtirseniz sevinirim. Benim için Performans/Fiyat önemli yoksa pahalı kart çoğu zaman daha güçlüdür ancak ucuz bir kart fiyatına göre iyi bir performans da verebilir.

tüm sistemi yazarmısın

• GTA vice city yada san andreası orta grafiklerle oynatabilir mi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Arkadaşlar herkese selam. Bundan 5 sene önce öğrenciyken elimde avcumda ne varsa biriktirip kendime oyun kasası yapmıştım o zaman ekran kartı olarak Palit 1024MB 9600GT 256bit ekran kartı almıştım. Fakat dersler öyle bir yoğunlaştı sonra mezuniyet derdi iş bulma derken hiç oyun oynayamadım kart öylece eskidi diyebilirim.

tüm sistemi yazarmısın

AMD athlon 7850 Black Edition 2.8 ghz çift çekirdek işlemci
    4 GB ram
    500+320=820 gb harddisk
    DVD writer
    Coolermaster Kasa (Everest EPS-1460X Power supply taktım.)
    Gigabyte anakart (modeli hatırlamıyorum bu akşam bakıp yazabilirim)

Söktüğüm ekran kartı (Palit 9600GT 1024MB 256bit)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_flex -- 28 Şubat 2014; 16:13:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wormquake

kardeşim ben olsam bunu alırdımhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax6570-1gbk3-h-hd6570-gddr3-1gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56837 ama illa fan olmasın diyorsan şunu al : vatan linkihttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-en210sltdi1d3v2lp-gt210-gddr3-1gb-64bit-nvidia-geforce-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54922 akakçehttp://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-asus-en210-silent-1024mb-fiyati,577130.html ufak tefek oyunlar ve rahatlıkla film izleyebilirsin 1080p de falan sorun çıkarmaz film izlerken

+1
    biraz oyun performansi istiyorsan arkadasin onerdigi 6570 gibi bir sey alman lazim. Bunun XFX modeli de iyi gozukuyor.
    9600 GT'de zamaninin iyi kartiydi. Senin bahsettigin diger kartlar (GF210 vs) oyuna degil gunluk kullanima yonelik.

her fanli ekran karti gurultulu olacak diye bir kural yok. Nasil, islemci ve kasa fanlarin sessiz calisiyorsa, ekran kartida sessiz olabilir.

• quote:

GTA vice city yada san andreası orta grafiklerle oynatabilir mi peki?

tabi ki oynatır hiç sorun çıkmaz. intel gmax 4500 bf2 san andreas falan oyunuyorsa bu kartlar hayli hayli oynatır merak etme. ufak oyunlarda sorun çıkmaz
  • wormquake kullanıcısına yanıt
    Şöylede çözüm bulabilirsin ekran kartından fanı söküp başka sessiz bir 12 cm fan alıp üfletirsin üzerine tabi montajı nasıl yapacaksın onu ? işareti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.