Şimdi Ara

Fantastik Kitap Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fantastik kitap tavsiyesi verir misiniz? Sadece bir öneri değil de birçok öneri yaparsanız daha iyi olur.

• Okuduğum ve bayıldığım kral katili günceleri ni tavsiye ederim.Ayrıca yeni aldığım ama henüz okumadığım kitaplarada göz at 1.si Kralların yolu 2.si Kan şarkısı 3.sü de İthaki yayınları na danıştım face den resmen teklif etti:Locke Lamora nın yalanları.Bunlara bir göz at...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzüklerin efendisi, açlık oyunları serisi, buz ve ateşin şarkısı seri oldukça güzel seriler

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-813D491AA

Yüzüklerin efendisi, açlık oyunları serisi, buz ve ateşin şarkısı seri oldukça güzel seriler
    1. Uzun bir seri okuyabilirsen Game of thrones a başla 2. kan şarkısı 3. Yükselen dünyanın savaşları bir başyapır olarak Yüzüklern efeendisini kesinlikle okumalısın
  • WP Maokai kullanıcısına yanıt
    Tek tek yazmaktan üşendim Burada ulaşabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamcather

Tek tek yazmaktan üşendim Burada ulaşabilirsin
    Aynı cevabı başka bir konu içinde yazdım, tekrardan yazmaya üşendim copy-paste yapıyorum direk

Brandon Sanderson - Kralların yolu
    Brandon Sanderson - Son İmparatorluk
    Brandon Sanderson - Elantris

Bu 3 kitap son zamanlarda okuduğum en iti fantastik kurgulardan, özellikle Kralların Yolu inanılmaz bir kitap, fantastik kurgu seviyorsan muhakkak okuman gerekir diye düşünüyorum.

David Eddings Elenium serisi eski ama mükemmeldir.
    Patrick Rothfuss kitapları, 2 kitabı var zaten muhakkak okunması gerekir.

• KalisXax K kullanıcısına yanıt
    Hocam kralların yolu nu bende aldım sırası gelince okuyacağım(en sona bırakıyorum müthiş olduğu için)Sormak istediğim Kral katili güncesiyle bunu kıyasladığımızda hangisi daha güzel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Kitap önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinyap

Hocam kralların yolu nu bende aldım sırası gelince okuyacağım(en sona bırakıyorum müthiş olduğu için)Sormak istediğim Kral katili güncesiyle bunu kıyasladığımızda hangisi daha güzel.
    Açlık oyunları serisi çok tatminkar bir seri olarak gelmemişti bana o yüzden pek tavsiye etmem.Buz ve Ateşin Şarkısı ile Kralkatili Güncesini okudum.Klişe bi tavsiye olacak belki ama napayım okumalısın derim bu serileri.

Şu serinin ilk kitabı Kralların Yolu imiş.Konu içinde görünce bir an önce alıp başlayayım dedim ama şuan 3.sü yazım aşamasında sanırım ve yazar bu seriyi 10 kitaplık olarak tasarlamış.Yani daha 7 kitap nerden baksam 7 sene var.

Gediksavaşları Efsanesi, Ejderha Mızrağı Destanı, Unutulmuş Diyarlar serileri aklımın bir köşesinde ama sıralama anlamında tatminkar bilgi sahibi olamadım.Hem serilerde epey kitapta var, güncel olarak bulunabilir mi fiyatları nasıldır derken okuyamadık hiç birini.Sıralamadır nerde nasıl ucuza bulunur konularında yardımcı olacak varsa özelden mesaj atsın, epey sevap kazanacaktır.

• WP Maokai kullanıcısına yanıt
    Unutulmuş diyarlar
    Özellikle de kara elf üçlemesi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gölgelerin efendisi

• quote:

Orijinalden alıntı: baymeursault

Gölgelerin efendisi
    Belgariad ve Malloreon serileri, Salvatore'un Drizzt'le ilgili Unutulmuş Diyarlar kitapları, Farseer Serisi, Amber Yıllıkları, Ejderha Mızrağı Serisi, Gediksavaşları Serisi, eğer okumadıysan LotR'ın yan kitapları, Elantris, Kral Katili Güncesi Serisi, Elenium ve Tamuli, Shannara Serisi.
  • metinyap kullanıcısına yanıt
    3. dediğinizi Rothfuss ve Martin çok övmüş, siz okudunuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Rothfuss ve Martin'in kendi görüşlerini temsil ettiğini düşünmüyorum, bir bağlantı var veya çıkar için yapıyorlar.
  • Phoera kullanıcısına yanıt
    Peki, kitabı okudunuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Phoera

quote:

Rothfuss ve Martin'in kendi görüşlerini temsil ettiğini düşünmüyorum, bir bağlantı var veya çıkar için yapıyorlar.

Alıntıları Göster

• Patrick Rothfuss - Kral Katili Günceleri (3 kitap, 2'si yayımlandı)

• Suzanne Collins - Açlık Oyunları (Bu daha çok macera gibi)

• J. R. R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi (Ben zevk alamadım ama çok övüyorlar ve çok uğraşılmış bir eser. Oku, beğenme ihtimalin var)

• J. K. Rowling - Harry Potter (Çocuksu olduğunu düşünebilirsin ama okursan her yaşa hitap edebildiğini anlayacaksın)

• M. Weis & T. Hickman - Ejderha Mızrağı Destanı

• George R. R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı (Uzun okuyabiliyorsan)

• Robert Jordan - Zaman Çarkı (Daha uzun okuyabiliyorsan)

• Hayır kitabı okumadım.
  • Phoera kullanıcısına yanıt
    O zaman neye dayanarak öyle diyorsunuz?

• quote:

O zaman neye dayanarak öyle diyorsunuz?

Tahminlerime.
  • İblis Döngüsü serisinin 1. kitabını öneririm. seri 3. kitaptan sonra bozdu diyorlar ama haberiniz olsun.

Barut Büyücüsü: Arkadaşlar bu seriyi kimseye önermem gördüğüm en kötü dünya yaratımı bu kitaptadır benim için.

Merdivenler Kenti 1: Henüz son iki kitabı okumadım ancak 1. kitap çok kaliteliydi. fantastik edebiyat klişelerinden arındırılmış hem edebi hem fantastik hem de özgün bir seri.Kitap 100. sayfadan sonra açılıyor. kitabın sonu da bayağı şaşırtıcı yazar ters köşe yapmayı biliyor. Ancak nedense ben bu kitaba pek bağlanamadım. Yinede tavsiye ederim.

Zaman Çarkı: Yazılmış ilk özgün fantastik kitaplardan birisi olduğunu söylesek yanlış demiş olmayız herhalde. Türkiye de ZÇ'nin en iyi fantastik kitap olduğuna dair bir algı olsada aslında yazılmış en iyi fantastik kitap Malazan serisi diye billinir. zç serisinin ilk 5 kitabını okumuş birisi olarak ilk kitap lotr çakması olsa da seri 2. kitap ile birlikte özgünleşmeye başladı. Bence bu serinin en büyük sıkıntısı karakterleri. Karakterler aşırı derece de ergen davranıyorlar ha birde kitapların sonun da pek şaşırtmaca olayı yok. Güzel seridir herkese tavsiye ederim.

Kral Katili: Şişirilmiş balondur onu bilerek okyun.

Cenntilmen PİÇ: Bu seriyi ilk başta sevmedim çünkü internete türü epik fantastik olarak geçiyor ancak seri low fantasty türünde o yüzden seriye ancak 3. kitapta alışabildim. Bu seriden fantastik ırklar filan beklemeyin çünkü daha öncede dediğim gibi seri low fantasty türünde. ilk kitabın ilk 100 sayasına alışmak biraz zor haberiniz olsun.

Kül Dağın daki Kütüphane: Tuhaf ve Weird fantasty türünde aşırı özgün ve ve edebi bir eser fantastik olsun ancak ancak edebi olsun diyen insanlarım tercih edeceği bir kitap.

• İblis Döngüsü serisinin 1. kitabını öneririm. seri 3. kitaptan sonra bozdu diyorlar ama haberiniz olsun.

Barut Büyücüsü: Arkadaşlar bu seriyi kimseye önermem gördüğüm en kötü dünya yaratımı bu kitaptadır benim için.

Merdivenler Kenti 1: Henüz son iki kitabı okumadım ancak 1. kitap çok kaliteliydi. fantastik edebiyat klişelerinden arındırılmış hem edebi hem fantastik hem de özgün bir seri.Kitap 100. sayfadan sonra açılıyor. kitabın sonu da bayağı şaşırtıcı yazar ters köşe yapmayı biliyor. Ancak nedense ben bu kitaba pek bağlanamadım. Yinede tavsiye ederim.

Zaman Çarkı: Yazılmış ilk özgün fantastik kitaplardan birisi olduğunu söylesek yanlış demiş olmayız herhalde. Türkiye de ZÇ'nin en iyi fantastik kitap olduğuna dair bir algı olsada aslında yazılmış en iyi fantastik kitap Malazan serisi diye billinir. zç serisinin ilk 5 kitabını okumuş birisi olarak ilk kitap lotr çakması olsa da seri 2. kitap ile birlikte özgünleşmeye başladı. Bence bu serinin en büyük sıkıntısı karakterleri. Karakterler aşırı derece de ergen davranıyorlar ha birde kitapların sonun da pek şaşırtmaca olayı yok. Güzel seridir herkese tavsiye ederim.

Kral Katili: Şişirilmiş balondur onu bilerek okyun.

Cenntilmen PİÇ: Bu seriyi ilk başta sevmedim çünkü internete türü epik fantastik olarak geçiyor ancak seri low fantasty türünde o yüzden seriye ancak 3. kitapta alışabildim. Bu seriden fantastik ırklar filan beklemeyin çünkü daha öncede dediğim gibi seri low fantasty türünde. ilk kitabın ilk 100 sayasına alışmak biraz zor haberiniz olsun.

Kül Dağın daki Kütüphane: Tuhaf ve Weird fantasty türünde aşırı özgün ve ve edebi bir eser fantastik olsun ancak ancak edebi olsun diyen insanlarım tercih edeceği bir kitap.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.