Şimdi Ara

Kitap Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu kitaplar okunmalı dediğiniz, önerdiğiniz kitapları bekliyorum.

• Kur'anı Kerim - Allah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutatio -- 28 Kasım 2017; 1:6:10 >
  • Kızıl Kraliçe-Matt Ridley

Düşünceler-Marcus Aurelius

Sohpetler-Epictetus

Liberteryenizm-Jason Brennan

Ruh Adam-Hüseyin Nihal Atsız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağdaş küresel medeniyet- Teoman Duralı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuran-muhammet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Kitabı okudun mu? Nasıl kitap anlatır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Tabii okudum yoksa nasıl önereyim. Yani okumadan da kitap önerilebilir ama “Ben okumadım, ama...” diye belirtilmesi gerekir bence.
    Kitabın ana konusu günümüzdeki medeniyetin yani bir çoklarının “batı medeniyeti” yazarın ise “çağdaş küresel ingiliz yahudi medeniyeti” demeyi tercih ettiği yapının nasıl ortaya çıktığını göstermek ve irdelemek. Yazar küresel diyor çünkü dünya tarihi boyunca hep birçok farklı medeniyet aynı anda varolabilmişken ingiliz yahudi medeniyeti yayılmacı ve kültür yokedici bir medeniyet olduğundan günümüzde sadece ingiliz yahudi medeniyeti var, başka da bi medeniyet yok diyor yazar.
    Ama kitabın tek olayı bu değil. Okuyanlar bunların yanında ayrıca teoman duralının özgün dil kullanımını ve bakış açısını, onun dünya medeniyetlerini okuyuş biçimini, ilgili konularda ortaya attığı nevi şahsına münhasır denebilecek kavramsallaştırmaları, başka başka konularda felsefi düşüncelerini ve özellikle din ile ahlak konularındaki görüşlerini, islam medeniyetinin durumu vs. üzerine görüşlerini ve daha fazlasını tanıma şerefine nail oluyorlar. Benim fazlasıyla etkilendiğim bir eserdi. Kitabın sunduğu çoğu görüşü doğru da buldum. Ama bulmasaydım dahi sırf kitabın düşündürmesi ve sunulan fikirlerle tanışılıması adına bile çok önemli bir eser olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Kitap önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aLİ Şeriati medeniyet ve modernizm
    sinan canan unutulacak şeyler.
    En iyisi Hakikat-Emrah Eryılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.