Şimdi Ara

Fantastik roman yazmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar ben kitap okumaya yeni yeni başladım lise 2'ye gidiyorum. Doğduğumdan beri hikayeler uydurmaya bayılıyorum ve artık bunları bir kitapta derleyip başkalarıylada paylaşmak istiyorum. burada bir kaç kişinin amatörde olsa yazar olduğunu duyduğumdan. Bu konuyu açtım bana gerektiğinde yardım eder misiniz?

• Önce yaz, bitir, ondan sonra insanlardan yardım iste. Otur yazmaya başla. Şu anda bile vakit kaybediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dependet

Önce yaz, bitir, ondan sonra insanlardan yardım iste. Otur yazmaya başla. Şu anda bile vakit kaybediyorsun.

bir kitabım için gereken dünyanın haritasını çizdim. Bir kaç karakter oluşturdum. Goblinlerin dini kitabını ve inançlarını kültürlerini aklımda tasarladım ve kitap okuyorum. Bence şu anda zamanımı boşa harcamıyorum. G RR Martin'in tavsiyelerini okuyorum. Birazdan kitabın temellerini atmayı düşünüyorum.
  • klişe şeyler olmasın da
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

klişe şeyler olmasın da

inşaAllah diyelim. Bir kitap biraz klişe olabilir belki ilk yazacağım onu o yüzden
  • Takipteyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogogo. -- 23 Ocak 2015; 22:25:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir ara ciddi ciddi deneyeceğim. Sana kolay gelsin.

• Desteğiniz için teşekkürler.
  • Kolay gelsin. Vazgeçme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap okumaya yeni yeni başladım demişsin daha çok okuman gerekli sürekli birşeyler yaz sil yaz zaten bu işten zevk alırsan gerisi gelir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurney5

Kitap okumaya yeni yeni başladım demişsin daha çok okuman gerekli sürekli birşeyler yaz sil yaz zaten bu işten zevk alırsan gerisi gelir diye düşünüyorum

yazma denemelerim oldu çeşitli nedenlerden sildim ya da iptal ettim rafa kaldırdım çalışmaları.
  • Hikaye uydurabiliyor olabilirsin ama bunu yazmak biraz daha zor olacaktır. Bunu denediğin de görürsün. Çabuk sıkılmadan bir yanyan okumayı sürdürmek bir yandan da azda olsa yazmak gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GylR?

Hikaye uydurabiliyor olabilirsin ama bunu yazmak biraz daha zor olacaktır. Bunu denediğin de görürsün. Çabuk sıkılmadan bir yanyan okumayı sürdürmek bir yandan da azda olsa yazmak gerek.

Daha önce yazdım bir süre baya yazmıştım ama sildim.
  • Kardeşim bende çok hikaye bulurum. 2-3 tane yazıp silmişliğim var. Gaza gelip açacaksın Word dosyasını. İlk cümleyi yazman büyük ihtimal yarım saatten fazla sürecek :) Sonra bir anda akıp gideceksin. Baya yazdım diyeceksin sonra bir bakacaksın daha nerdeyse 2 sayfa bile olmamış. Sıkılacaksın. Kapatacaksın. Bir müddet hiç yazasın gelmeyecek sonra gaza gelip tekrar başlayacaksın. Karamsarlığa düşeceksin. Ama ne olursa olsun vazgeçme. En sonunda bir bakacaksın kitap bitmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cubukelemon

Kardeşim bende çok hikaye bulurum. 2-3 tane yazıp silmişliğim var. Gaza gelip açacaksın Word dosyasını. İlk cümleyi yazman büyük ihtimal yarım saatten fazla sürecek :) Sonra bir anda akıp gideceksin. Baya yazdım diyeceksin sonra bir bakacaksın daha nerdeyse 2 sayfa bile olmamış. Sıkılacaksın. Kapatacaksın. Bir müddet hiç yazasın gelmeyecek sonra gaza gelip tekrar başlayacaksın. Karamsarlığa düşeceksin. Ama ne olursa olsun vazgeçme. En sonunda bir bakacaksın kitap bitmiş...

Geçen sefer bu dediklerinizi yaşamamıştım ama bu sefer konuyu bağdaştırmada problem oldu Ama hallettim şimdi yazacağım kütür kütür .

• PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    Eğer bitirebilirseniz okumak isterim
  • yazman îyi olur dene görelim

• Bende yazmaya çalışıyorum bu aralar, ama bitirdikten sonra kimlerle paylaşabilirim de değerlendirme alabilirim? Hadi atıyorum ortaya çok güzel bir kitap çıktı, bunun sadece bilgisayarımda kalmamasını nasıl sağlarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sypex

Bende yazmaya çalışıyorum bu aralar, ama bitirdikten sonra kimlerle paylaşabilirim de değerlendirme alabilirim? Hadi atıyorum ortaya çok güzel bir kitap çıktı, bunun sadece bilgisayarımda kalmamasını nasıl sağlarım?

Kitabını öncelikle telif hırsızlarına karşı önleme al. Rar'layıp kendi e-postana yollamak tarih belirleyeceğinden işe yarayabilir. Sen illa gözle görülür bir şey isterim diyorsan. A4 şeklinde bazıp bir zarfa koyup kendi adresine postalarsan yine postanın üzerindeki tarihten senin olduğunu kanıtlarsın.

Sonra gidip kitabını yayın evlerine bırak 1 ay ile 3 ay arası bir değerlendirme yapılıyormuş. Değerlendirme sonucu anlaşırsın. İnternetten biraz araştır bunun kurallarını bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

quote:

Orijinalden alıntı: Sypex

Bende yazmaya çalışıyorum bu aralar, ama bitirdikten sonra kimlerle paylaşabilirim de değerlendirme alabilirim? Hadi atıyorum ortaya çok güzel bir kitap çıktı, bunun sadece bilgisayarımda kalmamasını nasıl sağlarım?

Kitabını öncelikle telif hırsızlarına karşı önleme al. Rar'layıp kendi e-postana yollamak tarih belirleyeceğinden işe yarayabilir. Sen illa gözle görülür bir şey isterim diyorsan. A4 şeklinde bazıp bir zarfa koyup kendi adresine postalarsan yine postanın üzerindeki tarihten senin olduğunu kanıtlarsın.

Sonra gidip kitabını yayın evlerine bırak 1 ay ile 3 ay arası bir değerlendirme yapılıyormuş. Değerlendirme sonucu anlaşırsın. İnternetten biraz araştır bunun kurallarını bu arada.

Malesef çoğu yerde yayınevlerinin kitapları okumadan reddettiği yazılmış. Bu doğru mu bilmiyorum ama ünlü olmayan insanları reddettikleri kesin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.