Şimdi Ara

Fantastik roman yazmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2pal

quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

quote:

Orijinalden alıntı: Sypex

Bende yazmaya çalışıyorum bu aralar, ama bitirdikten sonra kimlerle paylaşabilirim de değerlendirme alabilirim? Hadi atıyorum ortaya çok güzel bir kitap çıktı, bunun sadece bilgisayarımda kalmamasını nasıl sağlarım?

Kitabını öncelikle telif hırsızlarına karşı önleme al. Rar'layıp kendi e-postana yollamak tarih belirleyeceğinden işe yarayabilir. Sen illa gözle görülür bir şey isterim diyorsan. A4 şeklinde bazıp bir zarfa koyup kendi adresine postalarsan yine postanın üzerindeki tarihten senin olduğunu kanıtlarsın.

Sonra gidip kitabını yayın evlerine bırak 1 ay ile 3 ay arası bir değerlendirme yapılıyormuş. Değerlendirme sonucu anlaşırsın. İnternetten biraz araştır bunun kurallarını bu arada.

Malesef çoğu yerde yayınevlerinin kitapları okumadan reddettiği yazılmış. Bu doğru mu bilmiyorum ama ünlü olmayan insanları reddettikleri kesin

her yayın evi böyle yapmıyordur.

• ne oldu yazdinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde birikmiş 16 şiir var. Bu sayıyı 90 yapıp şiir kitabı çıkarmayı düşünüyorum.

Öncelikle yazacağın platformu iyi seçmelisin.

Blog sitesi kurabilirsin.
    Edebiyat çevresi oluşturabilirsin.
    Dergide yayımlatabilirsin.
    Kitap çıkarabilirsin.

Ama hikaye yazacaksan sadece ana karakterin iç dünyasına girmen ve tek konu üzerinde yoğunlaşman lazım.
    Aksi takdirde konu dağılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gilardo

ne oldu yazdinmi

Roman yazmak bu kadar kısa sürede yapılacak bir şey değil. Konu çok değişti şu an aklımdaki hikayeden tamamen farklı bir şey var. Temelleri atılmıştı zamanında. Önceden yazdığımıda sileceğim çünkü hikaye değişti konu vs. daha derin bir hal aldı.

Ayrıca sınavlarım arka arkaya olduğundan başımı kaşıyacak vakit yok. Yaratıcı yazarlık grubundayım ve manzara çiziyorum. Pek fazla kişisel zamanım yok bu nedenle yazamıyorum şu an.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gilardo

ne oldu yazdinmi

Roman yazmak bu kadar kısa sürede yapılacak bir şey değil. Konu çok değişti şu an aklımdaki hikayeden tamamen farklı bir şey var. Temelleri atılmıştı zamanında. Önceden yazdığımıda sileceğim çünkü hikaye değişti konu vs. daha derin bir hal aldı.

Ayrıca sınavlarım arka arkaya olduğundan başımı kaşıyacak vakit yok. Yaratıcı yazarlık grubundayım ve manzara çiziyorum. Pek fazla kişisel zamanım yok bu nedenle yazamıyorum şu an.

Bende hobi olarak başladım sana başarılar

• Kaçış edebiyatını pek sevmem fakat bu fantastik roman yazma fikri sanırım popüler kültürün getirdiği birşey. Oturup aklımdan bir kaç karakter uydurayım, nasıl olsa vizyona giren tüm fantastik filmleri izledim gibi düşüncelerle roman yazmaya kalkıyorsanız bu saçmalığın daniskasıdır. Edebi yönden bilgi birikiminiz nedir? Kaçış edebiyatı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Hatta edebiyat hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Fantastik konularda ne kadar özgünsünüz? Oturup öyle işkembeden sallıyım sevilirse sevilir diye roman yazılmaz. Hele fantastik türlerin özgün olması bu kadar önemliyken.

• Adamlar 30'una kadar okuyup yine de zorlanıyor ve sen de daha adam akıllı kitap okumadan 16'nda yazacaksın ha?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nüktedan_

Kaçış edebiyatını pek sevmem fakat bu fantastik roman yazma fikri sanırım popüler kültürün getirdiği birşey. Oturup aklımdan bir kaç karakter uydurayım, nasıl olsa vizyona giren tüm fantastik filmleri izledim gibi düşüncelerle roman yazmaya kalkıyorsanız bu saçmalığın daniskasıdır. Edebi yönden bilgi birikiminiz nedir? Kaçış edebiyatı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Hatta edebiyat hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Fantastik konularda ne kadar özgünsünüz? Oturup öyle işkembeden sallıyım sevilirse sevilir diye roman yazılmaz. Hele fantastik türlerin özgün olması bu kadar önemliyken.

Kaçış edebiyatı olarak düşünmüşsün ama ben konunun ayaklarını yere basmasını istiyorum. Konu orklar ve elflerle ilgili bir hikaye değil. Kendine has ve özgün olduğu yerleri olduğunu düşünüyorum. İlk başlarda amacım orta çağ avrupası tadında bir şeyler yazmaktı. O kaos ortamı olsun. dark fantasy türüne yatkın bir şey düşünüyordum. Konu oldukça değişti. Elimden gelenin en iyisini yapıp özgün bir roman yazmak istiyorum. Kimse yazdığı bir şeyin başka bir şeye benzemesini istemez kanımca. Yapıcı eleştirinizden dolayı teşekkür ederim.

@Adittorie

Peki sen öyle diyorsan öyledir.

• Öyle roman yazmak istiyorumla roman yazılmaz. Senelerce öykü yazıp, kitap okuyup, kendini geliştirmen lazım. Yaptın mı? Hayır. O zaman yazamazsın. Bak kötü yazarsın demiyorum. Yazamazsın kardeşim. Birikimin ne ki kitap yazıyorsun. Hevesini kırmak gibi olur inşallah. Çünkü bu işi yapacaksan ciddiye alman lazım. Git çalış, sonrasında ya sağlam bi şey yaz ya da yazma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaxx

Öyle roman yazmak istiyorumla roman yazılmaz. Senelerce öykü yazıp, kitap okuyup, kendini geliştirmen lazım. Yaptın mı? Hayır. O zaman yazamazsın. Bak kötü yazarsın demiyorum. Yazamazsın kardeşim. Birikimin ne ki kitap yazıyorsun. Hevesini kırmak gibi olur inşallah. Çünkü bu işi yapacaksan ciddiye alman lazım. Git çalış, sonrasında ya sağlam bi şey yaz ya da yazma.

Diyoruz ama eksi atıyor işte. Gaza gelmiş ne yaparsın.

• quote:

Öyle roman yazmak istiyorumla roman yazılmaz. Senelerce öykü yazıp, kitap okuyup, kendini geliştirmen lazım. Yaptın mı? Hayır. O zaman yazamazsın. Bak kötü yazarsın demiyorum. Yazamazsın kardeşim. Birikimin ne ki kitap yazıyorsun. Hevesini kırmak gibi olur inşallah. Çünkü bu işi yapacaksan ciddiye alman lazım. Git çalış, sonrasında ya sağlam bi şey yaz ya da yazma.

Hayır bilgi birikimi olmadığını nereden biliyorsun? Ben roman yazabilmek için boş zamanlarımda okuyorum. Le Guin'i okuyorum şu an. Zaten her zaman efsanelere bayılmışımdır destanları efsaneleri okuyorum. Mitleri araştırıyorum.

Dünya'nın en genç yazarını ararsanız 6 yaşındaki bir çocuk olduğunu görürsünüz. Yabancı ülkeden biri yapınca helal olsun. Bizim ülkede birisi bir şey yazmaya çalışırsa hemen köstek olmaya çalışın. Sonra Türkiye neden gelişmiyor yazanlar, mucitler insan biz türk milleti olarak değil miyiz?

EDİT: Yazarlar ekseriyetle 40 50 yaşında yazmaya başlayıp birden ünlü olmuyor aksine genç yaşta başlayıp o yaşlarına kadar mükemmelleştiriyorlar.

Tabii sizin kendi fikriniz eğer amacınız olumsuzluk yapmak ve konuyu kirletmekse yorum yazmayınız. Eğer yapıcı eleştiride bulunacaksanız yorumunuzu bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 5 Nisan 2015; 14:33:30 >

• ölümcül oyuncaklar serisi ve onun yan ürünü olan cehennem makineleri serisini oku sonra hush hush serisi var bunu da oku öyle yaz, yazacaksan farklı fikirlerin olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

ölümcül oyuncaklar serisi ve onun yan ürünü olan cehennem makineleri serisini oku sonra hush hush serisi var bunu da oku öyle yaz, yazacaksan farklı fikirlerin olur

teşekkürler dediklerine bakacağım.
  • quote:

Haa bu arada yorum için teşekkürler bir önceki yorumuma bakıp saldırdığımı düşünmeyin. Ben bu konuyu açtığımdan önce kitap okumaya başlamıştım zaten o zamandan bu zamana kadar kitap yazmak yerine okumaya ve araştırmaya başladım ufkumun açılması için yani boş boş oturduğumu düşünmeyin. Anlık bir heveste değil bu.
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    önemli değil ölümcül oyuncakların (6 kitap) ilk kitabı olan kemikler şehrinin filmi çıkmıştı ama kitap çok daha iyi hele 3. kitap harikaydı, hush hush serisinin de ilk kitabı fısıltı ilerde film olacakmış
  • quote:

önemli değil ölümcül oyuncakların (6 kitap) ilk kitabı olan kemikler şehrinin filmi çıkmıştı ama kitap çok daha iyi hele 3. kitap harikaydı, hush hush serisinin de ilk kitabı fısıltı ilerde film olacakmış

Hocam kitaba baktım ama sanırım vampirli kurt adamlı bir şey. Hikaye ergen kızları mutlu eden bir fantazi değildir umarım.

Okumaya değer mi?
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    vampir kurt adam falan asıl olay değil sadece kitapda varlar kitapdaki asıl olay nefilim ırkının yani gölge avcılarının etrafında geziyor, çok güzel bir kitap okumaya değer ve kesinlikle ergen kız kitabı değil ve son olarak new york times bestseller listesinde uzun süre kalmıştı zamanında
  • quote:

vampir kurt adam falan asıl olay değil sadece kitapda varlar kitapdaki asıl olay nefilim ırkının yani gölge avcılarının etrafında geziyor, çok güzel bir kitap okumaya değer ve kesinlikle ergen kız kitabı değil ve son olarak new york times bestseller listesinde uzun süre kalmıştı zamanında

Hmm Nefilimler. Kitab-ı mukaddesteki düşmüş meleklerle insanların ürünleri şeylerdi diye hatırlıyorum. İlginç duruyor. Teşekkürler tekrardan. Bunu kütüphanede bulma şansımız var mı bu arada?
  • quote:

quote:

Hmm Nefilimler. Kitab-ı mukaddesteki düşmüş meleklerle insanların ürünleri şeylerdi diye hatırlıyorum. İlginç duruyor. Teşekkürler tekrardan. Bunu kütüphanede bulma şansımız var mı bu arada?

hiç sanmıyorum :) okulun kütüphanesine öğrenciler okudukları kitapları bırakıyorsa orada olabilir belki

• quote:

quote:

quote:

hiç sanmıyorum :) okulun kütüphanesine öğrenciler okudukları kitapları bırakıyorsa orada olabilir belki

İzmir Atatürk halk kütüphanesinde fantastik vampirli şeysler var belki bu da vardır diye düşünmüştüm ama görevliye gidip sorayım diyorum. Adam yardım etmiyor bir defasında ödev araştırması için gittim islam bilim adamlarıyla ilgili dökümanları nerede bulabilirim dedim adam ise şöyle yanıtladı " Git şuradaki kitaplara bak." ve saatlerce bana lazım olan kitabı aradım...

Yardımları dokunmuyor kısacası.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.